|
|
|||||||
| Mevzuatlar Kanunlar-Yönetmelikler-Tebliğler |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |||
|
Yemlik Balık (Monolog)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu ne hışım komutanım? Bir koşu gelip bu ağ kiminnnn? E benim... Ben attım... Ceza yazacam.. Neden? Ağ kullanmak yasak... Evet yasak... Ben ağ kullanmyıroum... Bu ney? Ağ... Çıkar bakayım... Buyrun... Bu balıklar ney üzerinde? Kızılkanat..Yemlik... Bu ağ yemlik olamaz...Bu balıkları da yem yapamazsın kızılkanat yasak daha sezonu açılmadı... Kısa bir şaşkınlık????? Ağ yemlik ağ, boyu 3 mt, derinlik 1 mt ve göz açıklığı 21 mm, yani tebliğdeki azami boyuttan az... Kızılkanata gelince de yemlik olabilir 12 santimden küçük... Yok olamaz... Olabilir... Olamaz... Olur... O zaman tarımdan yetkili çağıralım... Peki... Yetkili gelene kadar geçen zaman ve bu arada tebliğin incelenmesi, karşılıklı mülakat ve muallak bir durum... Yemlik ağ konusunda tereddüt ok ama Kızılkanatın yemlik olup olmayacağı... Tek güvencem de Kzılkanatların ağda olması ve yemlik olarak kullanılmamış olması... Yaniş suç oluşmamış... Kovaya girerse yemlik olduğu belli olacak ve yasaksa ben yasalara karşı gelen bir Amatör olarak cezamı çekeceğim... Parası umurumda değil de... O kadar ahkam kesip de bir de ceza almak... Rezalet... Maskeyle dolaşmayı gerektirecek bir durum..Hatta yok ol, bit, yerin dibine gir,mağmalarda kavrul... İmdiiii... Bakıyorum tebliğe, Çizelge 3 te yemlik balıkları açıklamış iyi hoş ta... MAdde 6 da da Yasal sayı ve boy sınırlamaları dâhilindeki deniz ve tatlı su balıkları yem amacı ile kullanılabilir. demiş... Bir de maddeye göre, çizelgedeki balıklar sadece yemlik uzatma ağı ile yakalanabilir anlamı çıkıyor... Ama 6 da da hepsini serbest bırakmış... Nihayetinde Tarımdaki görevli geliyor... Komutanım bu tırıvırı??????? Her ikimiz de şaşkın... Ceza yazacam komutanım tutanak tutacam...???? Yok tırıvırı değil yemlik ağ... Ağ sezonu kapalı???????? JAndarma görevlisi tamam hadi bir sorun yok diyerek (Danışılacak kişi bu olunca ) bize, yemlik de olsa atmazsanız sevinirim, millet normal ağ diye ihbar edip duruyor(Bu da çok güzel insanlar artık tepisiz kalmıyor,) Teşekkürler diyerek ayrıldılar...Vu arada kendisi tam bir doğa aşığı ve bu konularda ilgili birisi o yüzden keyfim kaçsa da kişiliğinden ve çabalarından dolayı olumsuz bir şey söyleyemem hakkında... Çünkü tebliğde bilr muallaklık var... Sen yanmazsan ben yanmazsam karanlıklar aydınlığa çıkmayacak nihayetinde... Varsın keyfimiz kaçsın, insanlar görevlerini yapsınlar ve bir şeyler düzelsin de.. Ben de forumdaki ağabey ve kardeşlerimden bu konudaki doğruları öğreneyeim... Biiyorum diyorum ama ahanda kaldım şimdi muallakta... Eh her ukala bir gün dersini alıyor işte ![]()
|
||||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bence Madde 6 da kasıt edilen çizelgedeki balıklardır. Çünkü diğer maddelere baktığımızda konuların hepsi yemlik balıklarla alakalı. Ben şunu anlarım... Heee demekki istavritte olsa 2 cm olanını yem olarak kullanamam. veya 12cm i geçmişse istavritt yine yemlik olarak kullanamam.. Görüşüm bu yönde Saygılar.
Konu SakaryaBalıkçısı tarafından (08.06.09 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Eğer çizelgedeki balık kasedildiyse 6ncı maddeye ne gerek vardı...
6ncı maddede ne çizelgeye atıf var ne de açık tür tarifi... Alıntı:
Bu durumda 12 cm nin altındaysa tümü kullanılabilir, yemlik olarak... |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
sonuna kadar haklısınız...haksızsınız demem için madde 6 nın olmaması lazım..
![]() çok güzel bir anlatım,teşekkürler paylaşım için |
|
|
|
|
#5 |
|
Yalnız şöyle bir durum var bu maddeler Yemlik balıklar başlığı altında toplanmış Tüm tatlı su ve deniz balıkları demiyor dikkanitizi çekerim. Hee evet çizelgedeki deseydi daha açık olurdu ama yemlik balıklar başlığında olduğu için bence herhangi bir yanlışlık yok.
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
Tüm demesine gerek yok ki...
Maddedeki sırılama sadece yasal sayı ve boyla ilgili... Hangi balıkar? "Yasal sayı ve boy sınırlamaları dâhilindeki deniz ve tatlı su balıkları " Yani kısıtlama sadece yasal sayı ve boy... Yemlik balık tabirinde belirtilen Alıntı:
Alıntı:
Madde çizelgeye atıf yapmıyor. Ç,zelge 1nci maddede ve 6ncı madde ondan sonra geliyor... Çizelgeye Atıf yapmadığına göre ve maddenin anlamı tariflere göre okunduğunda çizelgeyi hükümsüz kılıyor... Alıntı:
Tek kısıtlama, ekolojik zararlı balıklar... Ha tekrar incelersek, çizelge kısıtlama getirmiyor sadece listedeki balıklara serbestlik getiriyor... Yani onun dışındakiler yasak demiyor... Yasa teknii açısından kısıtlama olmayan şey serbesttir... Konu Nuri ERTİK tarafından (08.06.09 Saat 02:12 ) değiştirilmiştir. |
||||
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
İşte hem çizelgede, çizelge dışı olanın yasak anlamı çıkmıyor...
6ncı maddede yine ne çizelgeye atıf var ne de diğer balıkların yasak olduğuna... zaten çizelge anlamsız oluyor... Muallakta ve yanlış olan da bu zaten... Diğer çizelgeler bakarsan kısıtlamalar var. Ve tatlı su kefali için çizelgede kısıtlama var iken altta da akarsuda serbestliğini blirtmiş... yani şöyle diyim bu konuya göre: Yaz aylarında liselerde bir açıklama yaparlar: kısa kollu giymek serbest diye... Bu durumda Uzun kollu giymek yasak mı oluyor? |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
Abi Allah aşkına ne alakası var. O zaman şöyle düşün burda balık tutmak yasak değildir. O zaman tutmamak yasakmıdır? Bence yanlış yorumluyorsun. Tabloda madde (1) tutulması serbset olan balıklar verilmiş. Bu bu kadar basit irdelesende didiklesende başka anlam çıkmaz bundan. 6. madde de YEMLİK BALIKLAR başlığı altında verilmiş doğal olarak sadece bu balıkları kapsar. Bu olay bu kadar net. |
||
|
|
|
![]() |
|
| Etiketler |
| balık avı, canlı yemlik balık, gümüş balığı, nakli, oltacı |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Sponsorlar | ||
|
|