|
|
|
#11 |
|
İsmail bey,
Umuyorum Tarım il müdürlüğü dedikleri gibi 23 Aralık Miladi bir zaman olur, umuyorum diyorum, bundan böylece kayseride artık KOB DER var artık bir kontrol mekanızması olarak görüyorum sizleri, gördüğüm kadarı ilede öyle; Müdür beyler sözlerinde dururlarda sizlerde dava açmak gereğinde bulunmazsınız, bundan böyle kayseride güzel şeylerin olacağından hiç şüphem olmayacak, sizlerde bizler gibi bu işlerin peşine düştünüz artık. Umuyorum sözlerinde dururlar ve Kayseride güzel şeyler olur. Saygı ve sevgilerimle; Mustafa KÖŞKEROĞLU OLTACILARDER Genel Sekreteri |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Kayseri Yamula Barajında 1 ton gökkuşağı alabalık var demiş Devlet Su İşleri. Tüm kayserili amatör olta balıkçıları biliyor ki bu tonaj bilgisi tam bir palavra!
Örneğin Baraj'da sadece bugün gördüğümü söyleyeyim: Bir kayık ile attığı misina ağlardan 10 santimden tutunuz trofe cinslerine kadar alabalık toplayan ağcılar sudaydı.Sadece bir kayık on yere ağ atmış, her biri üç yüz beş yüz metre ve sırf benim gördüğüm tek bir ağdan çıkardığı en az 50 kilo! Yani bu adamın günlük tuttuğu balık nereden bakarsan bak 100 kilo. 10 kayık barajda balık toplasa; rakam sadece günlük 1 ton! Peki istihsal kiracısı günlük tuttuğu 1 ton alabalığı acaba akşam kasasına nasıl işliyor? Diyorlar ki: 20 kilo! Neden? Bir sene boyunca o bir tona ulaşmamaları lazım... Sayın Kurum! İş ciddileşiyor... O misina ağların hala ne işi var bu sularda? İhale ettiğiniz tonajlar belli. Sizin fazla balık avı ile ilgili bir denetim mekanizmanız yok mu? Devlet Su işleri bu işin neresinde? Ortada ne var? 1 ton alabalık tespit etmişiniz; fakat adam her gün 500 kilo 1.000 kilo alabalık getiriyor ise ne tarz bir tedbiriniz, yaptırımınız var? Nasıl oluyor da 1 ton 20-30 kilo olarak kayda geçebilir? Diyelim ki kaynağımız bize yalan söylüyor; bizim gözlerimiz de mi yalancı? Bizzat görüyoruz tekneye çekilen alabalıkları... Dün sizin denetim tekneniz yoktu, aldınız; peki nasıl oluyor da her taraf misina ağ dolu? Süre aldık diyorlar... Kim, hangi yetki ile o izni verebiliyor Kanunun yasakladığı bir katliam aracının balık avında kullanılması için? Sudaki canlı yaşamı, o yaşamın vazgeçilmezi balıkları hasılat görüp, istihsal sözleşmeleri ile katliamcıların eline teslim edenlerin gece rüyalarında misina ağlarına dolandıklarını görmeleri temennisiyle... Herkesin hakkından hukuk gelecek galiba son son! |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Sudaki canlı yaşamı, o yaşamın vazgeçilmezi balıkları hasılat görüp, istihsal sözleşmeleri ile katliamcıların eline teslim edenlerin gece rüyalarında misina ağlarına dolandıklarını görmeleri temennisiyle...
Amin demekten başka elden bişey gelmiyor. Biraz üstlerine gitsen ''ekmek parası abi''edebiyatı.. Sivas Tarım il müd.hemen imha ettikleri ağların resimlerini gösterip susturma yoluna gidiyor. Bizmi çok saf görünüyoruz,onlarmı çok akıllı çözemedim bir türlü... |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Bugün Derneğimize bir ihbar geldi. Bir balık av malzemesi bayisi Kayseri'de Yamula Barajı istihsalcilerinin siparişi olarak 100.000 TL. değerinde misina ağ getirdi, dediler. Buna dedikodu demek isterdim; ancak kendi gözlerimle gördüm suda kilometrelerce misina ağ var. Tarım Hayvancılık Müdürlüğü 10.000 metre misina ağ topladık diyor. Beri yanda 10.000'lerce metre misina ağ halen kullanımda ise, Vahşi Batı dönemi Türkiye'de halen yaşanmakta demeden geçemiyorum.
Kanunun yasakladığı bir materyalin üretim ve satışına izin verilmesi ise hangi muz cumhuriyeti uygulamasından alıntıdır diye sormanın da saflık olduğunu düşünüyorum. Dahası sanki bu görüntü ve bilgiler sadece bir iki kişiye malum oluyormuş, derdi sadece üç beş kişiyi geriyormuşcasına bunca amatör balık tutkunu insanın bizzat kendi ortak sorunlarında üç maymunu oynamalarını ise esefle kınıyorum. Biz, açık konuşmak gerekirse, derneğimizin kuruluşunda OLTACILARDER'in varlığından ve gayretlerinden etkilendik. Tek olmadığınızı, aynı yüreği taşıdığımızı, aynı dert ile dertlendiğimizi bilmenizi istedik. Bir elin nesi var iki elin sesi var diyenlerdeniz. Kaç gündür kaç makamın kapısını çaldık. Sürekli somut hak taleplerimizi gündemde tutmaya çalışıyoruz. Hak gördüğümüz yegane şey; sürdürülebilir balık avcılığı, ağız tadı ile huzurlu mevzuata saygılı bir av ve doğal yaşamın korunması olgusu... Başka bir derdimiz gayemiz yok... Ne rant, ne makam ne de başka bir şey... O koltuklarda oturup da, koltuklarının hakkını vermeyen, geleceğe dünden sağlam bir doğa bırakmaya gayret etmeyen her ilgili ve yetkili hangi siyasal görüş ve dini inanışta olursa olsun, kınadığımız ve hakkında olumlu şehadetimizin olmayacağı insanlardır. İnsan ölür eseri, eşek ölür semeri kalır... Hamd olsun ilk tehdidimizi de aldık. Nişangahtayız... Bir günlük hasılatı ile meydanlarda açız edebiyatı yaparken pavyon kapatıp eğlenen üç beş katliamcının hakkından gelemeyecek ise bu devlet kepengini kapatsa yeğdir... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
İsmail bey ben orada darp a da uğradım yılmayın yılmayalım. ( Kermelik meydan muharebesi). Orada olsa idim emin olun ki yanınızda olurdum. Bu arada iyi şeyler yapmışsınız ki tehdit ediliyorsunuz, bırakın havlanak isteyen gırtlağını paralasın...
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
İsmail bey,
Taşları yerinden oynatmışsınız... Kendilerini düşünen, geleceğe, doğaya ve insana saygısı kalmayanlar artık rahat olamayacaklar. Şahsım adına bu girişimlerinizi destekliyorum. Kayseri'de var olan kaynakların İnsan için değerlendirilmesi ve insanla bereber olması gerekli. Tebrikler... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Varlığınız ve desteğiniz kıymet biçilmez... Son derece değerli...
Çok teşekkürler... Var olun. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Girişimlerinizi ayakta alkışlamamak elde değil. Umarım sonuç alırız.
Kaynaklarımızı bu şekilde birkaç insana(!) verenler unutmamalı ki anne karnına yeni düşen bir çocuğun bile hakkı var Yamula'da ve o hak bir şekilde yerini bulacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Katılıyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Alıntı:
ALLAH sizler ve bizler gibi düşünen ve hareket edenleri başımızdan eksik etmesin. Ekmek parası edebiyatı ile herne şekilde olursa olsun çocuğumun gelecekteki kısmetini şimdiden talan etmeyi düşünen ZİHNİYETE de BUNU YAPTIRAN CEHALETE de yuhlar olsun. Ne derece yararı olur bilmem ,Ama BİLMER'e dilekçe yazmaktan başka elimden şuan bişey gelmiyor,gelen cevabıda sizlerle paylaşıcam. saygılar selamlar. |
||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|