Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Bilgi Mevzuatlar

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Mevzuatlar Kanunlar-Yönetmelikler-Tebliğler

Seçenekler Stil
Alt 20.04.12, 13:10   #1
eyeofnight

eyeofnight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Nihat Furkan Okatan
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Olta başında kazanılmış dostluklar
Referans:
eyeofnight is on a distinguished road
Sudak Avı Sezonu ve Av Yasağı

Değerli arkadaşlarım, abilerim öncelikle hepinize selamlar.

Kafama takılan bir mevzu var ve aklımı kemirip duruyor. Sudak balığının av zamanı normalde 1 mayısta başlıyor. Ama Bayındır Barajı'nda geçen yıl olduğu gibi havaların ısınmasıyla(garip ama bu durum böyle, pek irdelemeyeceğim şimdilik) bu yıl da sazan avının başlayacağı zamana kadar balık avı yasağı başladı. Eniştem yürüyüşe gittiğinde güvenlik görevlileriyle konuşmuş. Bu bilgiyi onlardan temin etmiş. Olta attırmayacaklarını söylemişler.

Herşey iyi güzel lakin sudak sezonu başladığında ben gidip orada sudak tutamayacak mıyım?

Kısa zaman içinde Amatör Balıkçılık Belgesini de temin etmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda ava giderken 2/2 nolu amatör balıkçılık tebliğinin bir çıktısını da yanımda bulundurmayı düşünüyorum.

1 mayıstan sonra ben atçek yaparken güvenlik görevlisi beni oradan çıkarmaya çalışsa ve ben karşısına geçip tebliğdeki avlanmanın yasak olduğu dönemi göstersem... Bu durum karşısında sizce bana bir yaptırım uygulanabilir mi?

Netice olarak hiçbir kaynakta Bayındır Barajı'nda av yapmanın yasak olduğu yazmıyor(yani benim bildiğim kadarı ile). Sudak sezonu da açık. Elimde amatör balıkçılık belgesi ve 2/2 nolu tebliğ de olacak.

Değerli fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Facebook'ta Paylaş
eyeofnight isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.12, 22:05   #2
efsane sazancı

efsane sazancı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: İlyas HİN
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: 16,250 Kg Sazan (Ankara)
Referans:
efsane sazancı will become famous soon enoughefsane sazancı will become famous soon enough
Sevgili kardeşim Nihat Furkan gecen sene mayısda senelik izinine çıkmıştım Bahattin abiyle sözleşmiştik sudak yakayalım muhatbet edelim diye balık bahane kamp yapmaktı amaçımız.
Ben erken gitmiştim sahildeydim güvenlikler geldi beyefendi balık yakalamak yasak. Neden yasak dedim sazanlar havyar bırakıyolarda ondan dedi.
Ben kimim dedim DOĞA ve ÇEVRE DOSTU AMATÖR OLTACILAR DERNEĞİ üyesi EFSANE SAZANCI İLYAS HİN.
Çantamdan çıkartıp 2/2 tebliği kitapcığı gösterdim.

Ben çocuklugumdan beri Mavi gölde amatörce balık yakalıyorum Furkan dernege üye degilsen en kısa zamanda üye ol böyle birşey olursa Başkan ve yönetimdeki abilerin yardımcı olurlar kardeşim.
Sana rastgele inşallah karşılaşırız Allaha emanet ol.
Ayrıca tebliğ kitapçığını derneğimizden temin edebilirsin amatör balıkçılık belgeside zorunlu değil. OLTACILARDER kimliği yeterde artar kardeş.

efsane sazancı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.12, 22:30   #3
eyeofnight

Referans:
Alıntı:
efsane sazancı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili kardeşim Nihat Furkan gecen sene mayısda senelik izinine çıkmıştım Bahattin abiyle sözleşmiştik sudak yakayalım muhatbet edelim diye balık bahane kamp yapmaktı amaçımız.
Ben erken gitmiştim sahildeydim güvenlikler geldi beyefendi balık yakalamak yasak. Neden yasak dedim sazanlar havyar bırakıyolarda ondan dedi.
Ben kimim dedim DOĞA ve ÇEVRE DOSTU AMATÖR OLTACILAR DERNEĞİ üyesi EFSANE SAZANCI İLYAS HİN.
Çantamdan çıkartıp 2/2 tebliği kitapcığı gösterdim.

Ben çocuklugumdan beri Mavi gölde amatörce balık yakalıyorum Furkan dernege üye degilsen en kısa zamanda üye ol böyle birşey olursa Başkan ve yönetimdeki abilerin yardımcı olurlar kardeşim.
Sana rastgele inşallah karşılaşırız Allaha emanet ol.
Ayrıca tebliğ kitapçığını derneğimizden temin edebilirsin amatör balıkçılık belgeside zorunlu değil. OLTACILARDER kimliği yeterde artar kardeş.
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim İlyas abi. Derneğe üyelik başvurumu yaptım, yönetim kurulu kararı ile kaydımın resmileştirilmesini bekliyorum.

Söyledikleriniz doğrultusunda anladığım kadarıyla; sudak sezonu açıldıktan sonra, OLTACILARDER kimliğimi de alınca gönül rahatlığı ile gidebilirim

Alt 20.04.12, 23:19   #4
Yücel Canvar

Yücel Canvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Yücel Canvar
En İyi Avı: Kral balıkçı kaşığı ile yakaladığım 67 cm turna
Referans:
Yücel Canvar is on a distinguished road

Nihat Furkancım merhaba;

Sudak balığının tüm bölgelerde yasak dönemi 30 nisanda biter. Yani 1 mayısta bayındır barajında 2/2 tebliğ hükümlerine göre sudak balığı yakalamanda hiç bir sakınca yoktur.

OLTACILARDER' de zaten bu tür konuların çözümü için vardır. Sana rastgele sevgili kardeşim.

Saygılarımla.

Yücel Canvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.12, 12:17   #5
FIRAT

FIRAT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: FIRAT OĞRU
En İyi Avı: TURNA
Referans:
FIRAT will become famous soon enoughFIRAT will become famous soon enough
Kimse keyfi yasak koyamaz yanında tebliğ kitapçığını bulundur ve sazan değil sudak avladığını belirt tabiki
OLTACILARDER üye kimliği ayrıca çok etkili olacaktır, aslında sazan balığını korumaya yönelik bir çalışma
tabiki iyi olur ama bunu diğer türlere kısıtlama getirmeden yapmak gerekir

FIRAT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.12, 23:52   #6
eyeofnight

Referans:
İçimdeki tereddütleri söküp attığınız için sizlere çok teşekkür ederim.

1 Mayıs günü kısmet olursa ya Allah deyip barajın yolunu tutmayı düşünüyorum. Oltacılarder kimliğim de o zamana çıkmış olur inşallah

Alt 23.04.12, 19:28   #7
efsane sazancı

efsane sazancı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: İlyas HİN
En İyi Avı: 16,250 Kg Sazan (Ankara)
Referans:
efsane sazancı will become famous soon enoughefsane sazancı will become famous soon enough
İnşallah görüşürüz kafana takılan olursa siteye yaz veya ara .Furkan nerden nereye geldik inanamazsın .Boncukla balık yakalayacagız deseler git ya dalgamı geciyorsun derdim ama çok yol gatettik inanamassın egitim şart. Rast gelirsek konuşuruz . Benim güzel geniş ailem OLTACILARDER ne mutluyumki böyle bir ailem var gurur duyuyorum

efsane sazancı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.04.12, 20:01   #8
Nuri ERTİK

Nuri ERTİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Nuri ERTİK
Memleket:Eskişehir
Kan Grubu: B Rh (-)
En İyi Avı: Yayın,35 kg, Aras
Referans:
Nuri ERTİK will become famous soon enoughNuri ERTİK will become famous soon enough
OLTACILARDER kimliğinin ağır bir çok sorumluluğu olduğunu da unutmamak lazım.

Artık her şeyi daha dikkatli yapmak gerekiyor. Yapılacak en ufak bir hata, yüzlerce üyemize zarar verir. Çünkü OLTACILARDER'li olmak demek ,dernek üyesi "1" kişi değil BİZ olmaktır.

Duyarsız kalamaz OLTACIALARDER üyesi...

Her şeyin dernek tüzük ve amaçlarına göre olması için çalışmak durumundadır.

Başkan, yönetim destek olur olmasına da, kendisini en iyi şekilde yetiştirerek onlara gerek kalmadan, usulünce tüm sorunları çözer.

Ve daha çok şey...

Asıl önemlisi de, Bu kimlik, AYRICALIK sağlamaz ,aksine, zorluk yükler taşıyanın üzerine..

Nuri ERTİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.04.12, 23:27   #9
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Serkan İnanç
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
Referans:
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Geçenlerde forum üyelerimizden bir abimizde aynı sıkıntıyı özelime yazarak dile getirmişti.
Şuanda olta attırmamaları güzel. 1 Mayısta Sudak ve Tatlısu Levreği içinde olta atarız kardeş sıkıntı olmaz.
Görevi bu olanlar bile doğru dürüst bilmiyorken oradaki güvenlikler ne yapsın

M.Serkan İNANÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.05.12, 15:28   #10
Samed Engin
Üye

Samed Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Samed Engin
En İyi Avı: Sazan-67cm
Referans:
Samed Engin is on a distinguished road
Alıntı:
Yücel Canvar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Nihat Furkancım merhaba;

Sudak balığının tüm bölgelerde yasak dönemi 30 nisanda biter. Yani 1 mayısta bayındır barajında 2/2 tebliğ hükümlerine göre sudak balığı yakalamanda hiç bir sakınca yoktur.

OLTACILARDER' de zaten bu tür konuların çözümü için vardır. Sana rastgele sevgili kardeşim.

Saygılarımla.
Alıntı:
FIRAT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kimse keyfi yasak koyamaz yanında tebliğ kitapçığını bulundur ve sazan değil sudak avladığını belirt tabiki
OLTACILARDER üye kimliği ayrıca çok etkili olacaktır, aslında sazan balığını korumaya yönelik bir çalışma
tabiki iyi olur ama bunu diğer türlere kısıtlama getirmeden yapmak gerekir
Alıntı:
eyeofnight Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İçimdeki tereddütleri söküp attığınız için sizlere çok teşekkür ederim.

1 Mayıs günü kısmet olursa ya Allah deyip barajın yolunu tutmayı düşünüyorum. Oltacılarder kimliğim de o zamana çıkmış olur inşallah
Ben bundan 2 hafta kadar önce gezi için gittiğim bu barajda oradaki güvenlik görevlileriyle konuştum. Bakın dedim tebliği gösterdim şöyle böyle adamlar bize böyle bilgi geldi, kesinlikle olta attırmayın denildi dedi. Biz de isteriz insanlarla papaz olmamayı ama elimizden birşey gelmiyor. Diye konuştu. Şimdi o adamlara ister tebliğ göster ister başka birşey o adam da emir kulu sonuçta. İşini kaybetme korkusu yaşıyor. Adam tebliğe mi bakar amirinin ne söylediğine mi? Benden birkaçgün önce oltacılar derneğinden bir abimiz de gitmiş oraya aynı tartışmayı yaşamışlar. Benim görüşüm bu konu tamamen hallonana kadar oraya gitmemeniz çünkü hayal kırıklığına uğrayacağınızdan eminim. He illa ki bayındır barajında avlanmak isteniyorsa eğer arka tarafına gidebilirsiniz orada kimse gelip de birşey demez e tabi binlerce kurbağanın sesleri arasında sivrisineklerle gün geçirmeyi göze almanız gerekir...

Samed Engin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar