|
|
|
#1 |
|
yardım
yeni aldığım 3 eklemeli sazan kamışlarının üzerinde 3lbs yazıyor
3 lbs kaç gr atar demek?
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
3lbs ile 100 gr atarsan iyi olur.tabiki birde markasını söylersen sana daha kolay yardımcı olurum.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Şimdi abi lbs yabancı bir ağırlık birimidir bence 3 lbs kamışın ağırlığını gösterir atarı değil yani senin 3 lbsen kg bazında 1.360 yani birbucuk kiloya denk gelir bildiklerim bunlar.
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
can kardeşim arkadaşa yanlış bilgi vermeyelim lütfen.lbs kamışın agırlıgı degildir kamışın atarını gösterir.
Sazan avında genel olarak 2.5,2.75 ve 3 lbs kamışlar kullanılır.Atar değerleride 80,100 ve max 125 gr olarak tercih edilir.Lbs değerler 1/2 kg olarak hesap edilir bu balıkla mücadelede kamışın direk balığı kaldıracağı ağırlıktır.Yani 3 lbs değer 1.5 kg olarak hesaplanır. Bir çok firmanın imal ettiği sazan kamışların genel atarlarına bakarsak 2.5 lb 80 gr, 2.75 lb 100 gr, 3 lb ise 125 gr dır. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Eeee bende bildiğim kadarıyla bir bucuk kiloya denk gelir dedim vede bence kamış ağırlığıdır dedim nesi yanlış
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Vede şükrü bey yanlış vermedim sadece kendi bildimi söyledim
Konu B. Can GEZGİN tarafından (19.04.11 Saat 10:14 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
kamılşların atarları ile kaldırma kuvvetleri farklı şeylerdir. |
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Dönüşüm şu formül ile yapılmakta :
Lbs üzerinden test kavisi x 454 gram : 16 = Azami atış ağırlığı İdeal ve tavsiye edilen atış ağırlığı için azami atış ağırlığından % 20 çıkartılması gerekir. Azami atış ağırlığı x 0,8 = tavsiye edilen atış ağırlığı Hesaplama örneği : 2,50 lbs’li test kavisli bir sazan balığı kamışı Azami atış ağırlığı : 2,50 x 545 g : 16 = 71 g Tavsiye edilen atış ağırlığı : 71 g x 0,8 = 57 g Burada, hesaplamak için bir liste : ---------tavsiye edilen ağırlık------------- azami ağırlık 1,50 lbs = ----------35 g --------------43g 1,75 lbs = ----------40 g --------------50g 2,00 lbs = ----------45 g --------------57g 2,25 lbs = ----------50 g --------------64g 2,50 lbs = ----------57 g --------------71g 2,75 lbs = ----------62 g --------------78g 3,00 lbs = ----------68 g --------------85g 3,50 lbs = ----------80 g --------------99g Alıntıdır Ali bey bu tablo işinize yarayacaktır sanırım çünkü lbs ile farklı yerlerde çok farkli söylemler ölçüler var bu tabloya bakarak sorunuza cevap bulabilirsiniz....
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
aynen olay budur can kardeşim benim.
kamışın markasını sormamdaki sebebde herkamışın aksiyonu fark ediyor. Konu şükrü tarafından (19.04.11 Saat 10:25 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Valla abibu konu aslında dediğim gibi çok karışık kesin birşey var ama değişiyor bu tablo işe yarar umarım
|
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|