|
|
|
#1 |
|
Merhaba değerli site sakınleri;
Sazan avı her zaman su kenarında geçecek diye birşey değildir işte bunun yan dalları gezip görmek yerler keşifetmek,ayrı mekanlar gezmektir bir av dönüşü Frig Vadisi'ne gittik bazı yerlerde keşif yapmak bir kaç kare fotoğraf çekmek gerçekten,geşecege yatırım yapmaktan başka birşey değildi kimler bakacak kim bilir bizden sonra bu fotolara diye düşünce kaplar her fotoğraf hastası olanı şimdi sazan amatörlüğünün tam anlamıyla tadını çıkarmaya ne dersiniz oralardan manzaralar... Karede yazılıkaya sınırları içerisine giriyoruz ve zaten dağlık kısımlar kendi belli etmeye başlıyor düz bir meradan sonra işte ben ve yorgun savaşçım yine yüklü. ![]() Arkadaki yapıtta el işçiliği kullanılmış bir düzen var içi o kadar harika dizayn edilmiş ki buz gibi oysa o zaman böyle bir el işçiliği akıllara sığmıyor akıllarda şu soruyu uyandırıyor ''o zamanın insanları bizlerden kaç kat güçlüydü'' diye ![]() ![]() Her kare ve çizgiler o kadar düz ki cok şaşırtıcı üstelik milimetrik bir düzenleme var her kare oyuntusunda. ![]() Milattan önce 550 yıllarında yapılan bu antik kent şimdilerde öyle özel bir durumda ve konumdadır,özellikle geçen sene ve ondan önceki senelerde dış ülkelerden gelip bazı kazı olayları olup bir çok tarihi eserimiz çıkartılıp alınmıştır. ![]() Bir çok dalga geçilecek konuya neden oldum burada küçük bir yer sanıyordum ve babam burası hakkında tecrübeli olduğu için burası da pek küçükmüş demiştim yanılma sakın dedi hadi yukarı çıkalım deyince nasıl yani dedim ve ayrı bir dünya gibi gördüm güzellikleri herşey o kadar güzel yapılmış ki. ![]() ![]() İşte bu yüzden aşık değilmiyiz sazan amatörlüğüne burada bir kez daha anlıyoruz değerini amatörlüğün gezip,görmek,keşifetmek doğayı tarihiyerleri görme fırsatı sağlaması vs. ![]() Bir mağaranın(odanın)içinden gökyüzünün görüntüsü. ![]() İçerisine oturak (sedir)konulmuş bir oda manzarası. ![]() Bir apart şeklinde tasarlanmış yapıt içinde kat kat odalar var ve çıkış yolları o kadar şekilki bu zamanda yapılması bile zor el işçiliği o zamanın altın değeri ile bile ölçülemezmiş sanırım. ![]() Bu fotoğrafta bir kuyu ve eskiden kullanılan şimdinin derin dondurucusu 15 20 metre derinliğinde yapılmış yiyecek saklama yeri kenarlardaki basamaklar ise yine bir şaşkınlığa yol açıyor ve bunun içine insanlar girip çıkıyorlar şimdi girsek içinde kalırmıyız diye şüpheler olur {ayrı bir konu bizim insanoğluna hiçbir güzellik dayanmıyor ve kendi elleriyle rezil ediyorlar kuyunun içi çöp ile dolu çok yazık çok}![]() Öylesine düzgün ve milimetrik ki! ![]() Babam(abim) bana tercümanlık yaparken {başkasınla gittiğim hiç bir avdan onunla gittiğim kadar zevk almadım küçüklükten beri hiç bir avı onsuz yaşamadığım için belki}![]() İşte benden bir yokuş çıkma görüntüsü. ![]() Burada ise kız çoçuklarının idam edildiği yer SUNAK denilen yer kız çoçukları gömülüp öldürüldüğü yer; ![]() Umarım görmeyenler gezmiş kadar olmuştur inşallah bir gün daha detaylı anlatmak üzere sağlıcakla kalın.
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çok güzel bir paylaşım teşekkürler gitmesekte gezmiş kadar olduk
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
fatih harıka kareler, elınıze saglık, illaha balık olacak diye bir kaide yok, ne guzel gezmıssınız elınızde fırsat varken, temız hava ve tarıh kokan bır mekan yazılıkaya. Tebrık ederım sızlerı
|
|
|
|
|
#4 |
|
bu olağan üstü yapıtları bize ulaştırdığın için
sonsuz teşekkürler. iyiki senin gibi duyarlı insanlarla tanışıyoruz.. ellerine sağlık... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
eline sağlık kardeş...
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Harika kareler harika görüntüler ellerinize ve emeğinize sağlık
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ellerine sağlık Fatih.
Gezelim Görelim sezonu açılmış
|
|
|
|
|
#8 |
|
gerçekten çok güzel olmuş teşekkürler... Allah yolunuzu açık etsin...
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
Yorumunuz için teşekkür ediyorum,birazda olsa güzel görüntüler yansıttıysam ne mutlu bana,sağlıcakla kalın.
|
||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
Sazan amatörlüğü bizlere neler yaşatıyor ne güzellikler,ne maceralar işte mesela senin (yolun belli bir kısmında inip arkadaşlarınla büyükyayla'ya)yürümen gibi şeyler,tekrar sağolasın görüşmek üzere,hoşçakal.
|
||
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| yazılıkaya frig vadisi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Sponsorlar | ||
|
|