Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Olta Malzemeleri Kamışlar

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Kamışlar Nerede, nasıl bir kamış kullanmalı Ava hangi kamışlarla gidilmeli Kamışlarda aksiyon ne demek ..... v.b.

Seçenekler Stil
Alt 27.03.09, 20:36   #11
Turna
Üye

Turna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: F.Mehmet KORAY
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
Turna will become famous soon enoughTurna will become famous soon enough
ankmemoli çok güzel anlatmış,aynen benim kafadan.

Turna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.09.09, 17:12   #12
gecce
Üye

Üye Adı: Furkan
Memleket:İstanbul
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: 64 cmlik sazancık :(
Referans:
gecce will become famous soon enoughgecce will become famous soon enough
herkese selamlar
bu konuda bana yardım edebilecek arkadaşlar eklerse sevinirim

gecce2000@hotmail.com

gecce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.09, 07:59   #13
MISTANBAYER
Üye

MISTANBAYER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: MISTAN BAYER
Memleket:KUTAHYA/ROMANYA
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: ANAC BALIGI OPUP GERI BIRAKALIM, GERCEK AMATORLUGE DONELIM
Referans:
MISTANBAYER will become famous soon enoughMISTANBAYER will become famous soon enough
Selamun aleykum,
Kiymetli arkadaslarim konu biraz genislemis ve bayatlamis ama bende goruslerimi paylasmak istiyorum musadenizle.
Kamislarin sanayisini kuranlar baliklarin cinslerine ve ozelliklerine gore kamis tasarlamislar.Bu oyle birkac gunde hazirlanmis sunulmus bir sey degil tabiki.Cesitli testlerden gecirilmis calismalar bunlar.Isin garibi Asyanin en dogusundaki japonlar ile avrupanin en batisindaki(ing.saymazsak)Fransizlar sanki anlasmislar gibi sazan baligi avciligi icin 3.60metre ve 3.90metre boylarinda ayni fikirdeler.Almanlar,italyanlar,amerikalilarda.Hal boyle iken hayir ben 3.00metre ile daha iyi verim alirim sazan kamisi 3.00metre de olur dersen,ki diyebilirsin o senin bilecegin is.Parcali kamislara gelince 1-parcali kamislar daha mukavemetli dir.Cunki 3 parca ise 3.nu de istersen ayni kalinlikta yapabilirsin cunki gecmesi manson seklindedir.Teleskopik kamis ise tamami konik oldugundan mecburen belli bir kalinliktan basliyarak incelme zorunlulugu var.Parcali kamisin en uc mukavemetine ulasabilmek icin teleskopik kamisin tutamak yerleri oyle kalinlasiyorki neredeyse avuca sigmayacak gibi.Ayni mukavemeti verebilsen bile ayni esnekligi ki cok onemli veremiyorsun.Son olarakta tasima problemi.Ben oyle bir problem olduguna inanmiyorum,evvelden ozel vasitalarimiz yokken bile 5 metrelik bambulari tasiyabiliyorduk oyle veya boyle.Motosikletlerde bile tasiyorduk.Teleskopik kamis 70~90 cm.3 parcali kamis 137 cm.hepsi bu.Saygilarimla.

MISTANBAYER isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.09, 08:37   #14
Atilla TOKER
Üye

Atilla TOKER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Atilla TOKER
Memleket:Aydın/Didim yazsada memleket ADANA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Havalar ısındı bakcez gayri!!!
Referans:
Atilla TOKER will become famous soon enoughAtilla TOKER will become famous soon enough
konuya yazılan cevapları düşünceleri okuyunca aklıma gelen şey,
her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır oldu
anladığım maddiyat bir yana insanlar ne türle rahat av yapacağına yada yaptığına inanıyorsa o kamışla av yapmayı tercih ediyor,
bende öyleyim neyle rahatsam onla avlanırım ve bir dip not ben Adana'da iken bildiğimiz su kenarındaki doğal kamışlarda keser olta yapardık ve çokta verimli avlar yapmış kiloluk sazanları çekmişizdir

Atilla TOKER isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.09, 09:48   #15
baracuda
Üye

Üye Adı: semih
Memleket:ankara
En İyi Avı: Team Yozgat Burda Üyesi ! Olan Var Olmayan Var,Nispetmi Yapalım:)
Referans:
baracuda will become famous soon enoughbaracuda will become famous soon enough
Bu konuda diyorumki insanların ihtiyaçlarını belirleyen temel faktör ihtiyaçtan ziyade alım gücüdür.

Kimi parçalı kamış kullanır kimi çok parça teleskobik kullanır kimi kasnak kullanır.
Bunu örnekleyecek olursak gömlek heryerde gömlektir ama kimi 10 liralık gömlek giyer kimi 100 liralık marka gömlek giyer, kimi hacımurata biner kimi mercedese. Şimdi aklıma çok güzel bi slogan geldi osmanlı bankasının sloganıydı.

" Aslında yok bir farkımız, sadece biz osmanlı bankasıyız."

baracuda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.09, 12:33   #16
Kamil Metin

Kamil Metin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Kamil METİN
Memleket:Ankara
En İyi Avı: turna ve sazan
Referans:
Kamil Metin will become famous soon enoughKamil Metin will become famous soon enough
semih kardeşimizin söylediklerine katılmamak gerçekten elde deyil...ben yaklaşık dört yıldır bu işi yapıyorum. şuan belki ellinin üzerinde kasnak var ama ben bu zamana kadar hamallık yapmışım. diyorum kendi kendime, bu sene birkaç defa kamışla avlandım gerçekten çok fark varmış hem rahat hem pratik. hemen gidip 5 tane makina 5 kamış aldım 2 tanede önceden vardı oldu 7 tane kamışın veya makinanın ne olup olmadığı bence çok ömenli değil ömenli olan rahatlığı..

Kamil Metin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.09, 12:54   #17
MISTANBAYER
Üye

MISTANBAYER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: MISTAN BAYER
Memleket:KUTAHYA/ROMANYA
En İyi Avı: ANAC BALIGI OPUP GERI BIRAKALIM, GERCEK AMATORLUGE DONELIM
Referans:
MISTANBAYER will become famous soon enoughMISTANBAYER will become famous soon enough
Selamun aleykum,
Kiymetli arkadaslarim bende iki kusur var.1 okumuyorum,okuma kusurluyum.2.okuyorum anlamiyorum.okudugumu anlamama kusurlulugu var.0.10mm.monoflament misina var 2,5kg. cekme mukavemeti yaziyor,birde 0.10mm.multiflament misina var 16kg.cekme mukavemeti yaziyor.Boyle bir sey olurmu kalinlik ayni goruntu yaklasik ayni tabiki inanmiyorum.Ne zamana kadar?taki elime gecip ucuna kg.baglayip test ederek kendi gozumle gorene kadar.Tabi bu benim elime gecip test edene kadar 3~5 sene geciyor ve ben cagin,teknolojinin gerisinde kaliyorum.Baskalari yani okuyanlar,okudugunu anlayanlar tikir tikir baliklari cekerken ben hala urgan gibi misinalarla balik tutacagim diye ugrasiyorum.Kamis lar ve makarlarla da ayni durum boyle.Halbuki teknigi once kabul etmem lazim.Sonra imkanim olursa alirim olmazsa alamam o baska.Saygilarimla.

MISTANBAYER isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.09, 13:04   #18
baracuda
Üye

Üye Adı: semih
Memleket:ankara
En İyi Avı: Team Yozgat Burda Üyesi ! Olan Var Olmayan Var,Nispetmi Yapalım:)
Referans:
baracuda will become famous soon enoughbaracuda will become famous soon enough
mıstan abi şimdi bu durum tamamen örme teknikleriyle alakalı bişeydir. Birinin nanoteklojik olarak örgüsü diğerine göre daha farklıdır yani maddenin sağlamlığını ortaya çıkaran temel bilimsel kavram atomlarının birbirine yakınlığı yada uzaklığıdır.

Örneğin saf cam ( içinde hava kabarcıkları bulunmayan ) çelikten daha mukavemetlidir yada elyaf gibi bir madde kurşun geçirmez kevlar yeleklerin temelini oluşturur burda önemli olan maddenin ne kadar saf ve atomlarının birbirine ne kadar yakın olduğudur.

Senin misinalarda da durum bundan ibaret kalınlığı aynı olmasına rağmen misinalardan birinde atomlar birbirine diğerinden daha yakın o sebeple daha çok yük çekebilir.

baracuda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
kamışları, sazan

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar