![]() |
Abicim muhabbetinize doyum olmuyor.
Bunun için teşekkürler.. Yalnız sevindiğim bir nokta var. Sizi Ergenekoncu sanıp içeri atmamışlar. O yetkiliye çok güldüm. Her eve lazım.. |
[B]Çok yorgunum ( iş yorgunluğu ) ... forumda ne var ne yok diye bakayım dedim... bakmaz olsaydım... ortalık karışmış... :)
Bir yerde ilgi gösterilmişiz o halde hemen konuya girelim. Öncelikle, jandarma Tebliğ'i yorumlayıp kafasına göre esnetecekse Tebliğ'in her yerinden esnetir, anladığına göre sınırlamalar koyar vs vs vs. Ama öyle değil işte; öncelikle Tebliğ'i anlamak ve uygulamak zorundadır. Aksi takdirde T.C. kanunlarında yorumlanacak ve yanlış uygulanacak bir çok yasa mevcuttur. Uygulayıcılar, denetçiler vb. leri bu yasaları bilmek ve doğru uygulamak zorundadırlar, çünkü işleri budur başka işleri yoktur. Sevgili kardeşimin konuya girişi kendince doğru olabilir ama az bilen ya da hiç bilmeyen bir çok kişinin kafasını karıştıracak türden bir giriş olmuştur. :eek: Bu tarz sorgulamalardan hep kaçınmışımdır. Kişilerin aklında aslında var olmayan ya da doğru olmayan kurallar bırakmaktan korkarım. Uzmanlık alanım yemlik balıklar değil :) ( malum serde sahtecilik, yapay yem var ve canlı yeme karşı soğuk mu soğuk bir duruş var :) )... Ancak Tebliğ'de yazılan açık ve nettir ( eksik olabilir eksikliğini ele almıyorum ) [COLOR="Navy"][SIZE="4"]Yemlik Balıklar Madde 10 ve çizelge 3 ile ile belirtilmiştir, bunun haricinde türleri yemlik olarak kullanamazsınız. Yemlik Uzatma ağınının tanımı da çok nettir. ( madde 3 genel tanımlar 2 o )[/SIZE][/COLOR] Tebliğdeki ifadeler pekiştirebilir ya da yeni serbestiler ya da yasaklamalar getirilebilir; tabiki de henüz arzulanan Tebliğ değildir. Bu yönde daha açık ifadeler ile önerilerde bulunmalıyız. Ya da zamanın geldiğinde ( Tebliğ toplantısı öncesi ) derneklerimize önerilerde bulunmak üzere notlarımızı almakta fayda var. Diğer taraftan kanun uygulayıcısının --- [I]aaaa ben yanlış yorumladım, sizi avınızdan alıkoydum, özür dilerim [/I] --- deme lüksü yoktur bu görevi su istimale girer ki bunun da cezası yasalarımızda mevcuttur. bu arada kızılkanat'ı yemlik olarak kullanamazsın :D... yemlik olarak kullanılabilmesini istiyorsan sebep sonuç ilişkileri ile beraber Rastgele-Der' e her zaman iletebilirsin. :)... Emin ol tartışılacak ve değerlendirilecektir. rastgelsin... [/B] |
nuri çizelge 3 de yemlik olarak 12 adet balık yazılmış ve 12 cm altında olacak diyede şart koymuş,niye ,bu balıklar içinde zaman yasağı var ama amatöründe balık tutmak için canlı yeme ihtiyacı var işte bu nedenle bazı balıkları şartlı ihtiyaç için serbest bırakmış.şimdi tutturmuşun kızılkanat diye güzel kardeşim kızılkanatın zaman yasağı var tutamazsın zaman yasağı bitsin yarım kiloluğunu oltana tak yem yap, istersen kiloluk sazanı tak yayın yakala. zaman yasağında sen madur olma diye belirli balıkları belirli boyda ve sayıda serbest bırakmış
|
[QUOTE=esk balık timi;203831]nuri çizelge 3 de yemlik olarak 12 adet balık yazılmış ve 12 cm altında olacak diyede şart koymuş,niye ,bu balıklar içinde zaman yasağı var ama amatöründe balık tutmak için canlı yeme ihtiyacı var işte bu nedenle bazı balıkları şartlı ihtiyaç için serbest bırakmış.şimdi tutturmuşun kızılkanat diye güzel kardeşim kızılkanatın zaman yasağı var tutamazsın zaman yasağı bitsin [COLOR="Red"]yarım kiloluğunu oltana tak yem yap, istersen kiloluk sazanı tak yayın yakala.[/COLOR] zaman yasağında sen madur olma diye belirli balıkları belirli boyda ve sayıda serbest bırakmış[/QUOTE]
[B]Lütfen yorum yapmayalım; kırmızı ile işaretlediğim hariç diğer yazdıklarınız doğru. Yemlik balıklar belli bunların haricindeki balıkları yemlik yapamazsınız ( taaki Tebliğ değişinceye dek ) [/B] |
[QUOTE=esk balık timi;203831]nuri çizelge 3 de yemlik olarak 12 adet balık yazılmış ve 12 cm altında olacak diyede şart koymuş,niye ,bu balıklar içinde zaman yasağı var ama amatöründe balık tutmak için canlı yeme ihtiyacı var işte bu nedenle bazı balıkları şartlı ihtiyaç için serbest bırakmış.şimdi tutturmuşun kızılkanat diye güzel kardeşim kızılkanatın zaman yasağı var tutamazsın zaman yasağı bitsin yarım kiloluğunu oltana tak yem yap, istersen kiloluk sazanı tak yayın yakala. zaman yasağında sen madur olma diye belirli balıkları belirli boyda ve sayıda serbest bırakmış[/QUOTE]
[QUOTE=keşfetmekiçinbak;203843][B]Lütfen yorum yapmayalım; kırmızı ile işaretlediğim hariç diğer yazdıklarınız doğru. Yemlik balıklar belli bunların haricindeki balıkları yemlik yapamazsınız ( taaki Tebliğ değişinceye dek ) [/B][/QUOTE] Allah aşkına kim doğru söylüyor ? :confused: |
[QUOTE=keşfetmekiçinbak;203830][B]Çok yorgunum ( iş yorgunluğu ) ... forumda ne var ne yok diye bakayım dedim... bakmaz olsaydım... ortalık karışmış... :)
Bir yerde ilgi gösterilmişiz o halde hemen konuya girelim. Öncelikle, jandarma Tebliğ'i yorumlayıp kafasına göre esnetecekse Tebliğ'in her yerinden esnetir, anladığına göre sınırlamalar koyar vs vs vs. Ama öyle değil işte; öncelikle Tebliğ'i anlamak ve uygulamak zorundadır. Aksi takdirde T.C. kanunlarında yorumlanacak ve yanlış uygulanacak bir çok yasa mevcuttur. Uygulayıcılar, denetçiler vb. leri bu yasaları bilmek ve doğru uygulamak zorundadırlar, çünkü işleri budur başka işleri yoktur. Sevgili kardeşimin konuya girişi kendince doğru olabilir ama az bilen ya da hiç bilmeyen bir çok kişinin kafasını karıştıracak türden bir giriş olmuştur. :eek: Bu tarz sorgulamalardan hep kaçınmışımdır. Kişilerin aklında aslında var olmayan ya da doğru olmayan kurallar bırakmaktan korkarım. Uzmanlık alanım yemlik balıklar değil :) ( malum serde sahtecilik, yapay yem var ve canlı yeme karşı soğuk mu soğuk bir duruş var :) )... Ancak Tebliğ'de yazılan açık ve nettir ( eksik olabilir eksikliğini ele almıyorum ) Yemlik Balıklar Madde 10 ve çizelge 3 ile ile belirtilmiştir, bunun haricinde türleri yemlik olarak kullanamazsınız. Yemlik Uzatma ağınının tanımı da çok nettir. ( madde 3 genel tanımlar 2 o ) Tebliğdeki ifadeler pekiştirebilir ya da yeni serbestiler ya da yasaklamalar getirilebilir; tabiki de henüz arzulanan Tebliğ değildir. Bu yönde daha açık ifadeler ile önerilerde bulunmalıyız. Ya da zamanın geldiğinde ( Tebliğ toplantısı öncesi ) derneklerimize önerilerde bulunmak üzere notlarımızı almakta fayda var. Diğer taraftan kanun uygulayıcısının --- [I]aaaa ben yanlış yorumladım, sizi avınızdan alıkoydum, özür dilerim [/I] --- deme lüksü yoktur bu görevi su istimale girer ki bunun da cezası yasalarımızda mevcuttur. bu arada kızılkanat'ı yemlik olarak kullanamazsın :D... yemlik olarak kullanılabilmesini istiyorsan sebep sonuç ilişkileri ile beraber Rastgele-Der' e her zaman iletebilirsin. :)... Emin ol tartışılacak ve değerlendirilecektir. rastgelsin... [/B][/QUOTE] Tuncay Abi'nin anlattıklarından sanırım benim anladığım şeylerin doğru olduğu çıkıyor. Teşekkürler güzel yorumların için abi eline sağlık. |
Peki,
Diğer tüm çizelgelerde sınırlamaları maddesinde belirten ve yine kısıtlamaları hem çizelge içinde hem de altında çizelge dahilinde yazan tebliğ, Yemlik balık maddesinde bu yöntemi kullanmamış? Diyelim ki sizin dediğiniz şekilde anlaşılıyor, O halde neden 6ncı maddeyi koymuş? Bu madde hiç bir yere atıf yapmadan sadece yasal sayı ve boy sınırlaması koymuş? Eğer çizelgedeki balıklar dışındakiler yemlik olamayacaksa, bu maddenin anlamı ney? Kendinden önceki maddeleri hükümsüz kılmıyor mu? Ya da daha önceki çizelgedeki kısıtlamaları genişletmiyor mu? |
[QUOTE=skymount;203856]Peki,
Diğer tüm çizelgelerde sınırlamaları maddesinde belirten ve yine kısıtlamaları hem çizelge içinde hem de altında çizelge dahilinde yazan tebliğ, Yemlik balık maddesinde bu yöntemi kullanmamış? Diyelim ki sizin dediğiniz şekilde anlaşılıyor, O halde neden 6ncı maddeyi koymuş? Bu madde hiç bir yere atıf yapmadan sadece yasal sayı ve boy sınırlaması koymuş? Eğer çizelgedeki balıklar dışındakiler yemlik olamayacaksa, bu maddenin anlamı ney? Kendinden önceki maddeleri hükümsüz kılmıyor mu? Ya da daha önceki çizelgedeki kısıtlamaları genişletmiyor mu?[/QUOTE] Nuri abi ben senin bu konularda ne kadar duyarlı ve tepkili olduğunu çok iyi bilen biriyim. Aynı şekilde seni az da olsa Kocaeli'ndeki Organizasyonda tanıyan biriyim. Ama 6. maddeyi ayrı bişey olarak düşünme yemlik balıklar konusundaki maddelerin devamı olarak düşün ki öyledirde zaten. Hiç bir yere atıf yapmadan diyorsun. Zaten atıf yapmasına gerek yok Yemlik Balıklar belirli ve 6. maddede onları kapsıyor sadece. Ayrıca 2. ve 5. maddeyleri iyi okuduğumuzda yasal boyları ve sayıları b olarak düzenlenmiş. Yani yemlik balık değil. (6) [SIZE="5"]Yasal sayı ve boy sınırlamaları dâhilindeki[/SIZE] deniz ve tatlı su balıkları yem amacı ile kullanılabilir. Burda zaten 2. ve 5. maddeye atıf var. Yasal sayı ve boy sınırı 2. ve 5. maddede koyulmuştur. Umarım beni yanlış anlamıyorsundur abi. Sana ters gitmek gibi bir niyetim kesinlikle yok. Ben sadece kendi bakış açımdan yorumlamaya çalışıyorum. Saygılar abi. |
Sevgili Nuri kardeşim;
Yemlik balıklar MADDE 10 – (1) Çizelge-3’de yer alan yemlik balıkların, amatör avcılıkta yemlik balık ağı ile avlanmaları serbesttir. ifadesi çok açıktır ve bu ifadeden anlamamız gereken şey de şudur; 1-Amatör balıkçılar bu tebliğle yasaklanan ağı kullanamadıklarından yemlik balık için belirtilen boy ve göz açıklığına sahip ağı kullanarak yemlik balık yakalama imkanı getirilmiş, 2-Hangi balıklar için yemlik ağ kullanabiliyoruz?Elbette çizelgede yer alan yemlik balıklar için. 3-Hangi balıklar için kullanamıyoruz?Yukarıda yazdığı gibi çizelge -3 te yer almayan balıklar için kullanamıyoruz. 4-Yasal sayı ve boydan ne anlıyoruz?Çizelgede yer alan balıkların 30 dan fazla ve 12 cm den büyük olmamaları gerektiğini anlıyoruz. Bunun nedeni ise 12 cm den büyük balıkların yemlik olarak kullanılmasının önüne geçmek ve bu bahane ile ağ kullanımının önlenmesidir. 6.bent 10. madde içerisinde değerlendirilmelidir,maddeden ayrı yorumlarsak sanki bağımsız bir madde gibi değerlendirirsek konunun ruhuna aykırı olur. Selamlar.. |
Yok abi ne demek yanlış anlamak...
:) Sadece kafamda bir şüphe var ve bu maddeleri ben bu şekilde yorumladığım için kızılkanatı yemlik olarak kullanacaktım. Şimdi burada iki durum söz konusu, Bu maddede yasa yapma teknikleri açısından bana göre bir problem var ve yasa koyucunun amacı çizelge dışındaki balıkları yasaklamak ise 6ncı maddede genişletmemesi lazımdı... Çünkü ben bu maddeye göre yorumlayarak Kızılkanatın yemlik olduğu konusunda rahat davrandım. Çünkü ilk maddede sadece serbest bırakan bir tabir var... Çizelgedekileri sebest bırakıyor ama haricini yasaklamıyor. Çizelge ise açıklamasına tabi. Yani yemlik uzatma ağla yakalanabilecek balıkların listesi. Yemlik balıkları kısıtlama sözkonusu değil... Çizelgeye ait tek kısıtlama sayı ile ilgili. 6ncı madde ise yeni bir tanım yapıyor ve sırası 1nci maddeden ve çizelgeden sonra olduğu için geçerliliği var.. Hatta 6ncı madde o kadar geniş yorumlanabilir ki (yorumlama Amatör açısından en geniş serbesti sağlayacak şekilde olmalıdır) yemlik balık tabiri de yok ve türü yasak olmayan ve yemlik sınıfına girmeyen (12 cm den küçük olmayan) bir balığı (mesela turna) (aslında 2,3,5 ve 7nci maddeye de atıf yapmadığından) kesilerek yem olarak kullanılabilir... Gerçi madde 10 altında olmasından dolayı bu yorum çok zorlama olabilir. Bu maddede bence hukuki anlamda bir sorun var... Bence bu madde tebliğde düzeltilmeli ve gerçek hedef açıkça ortaya konmalı... Ben her halde, mahkemeler bu durumu tescil edene kadar ya da tebliğde değişiklik olana kadar fikrimde sabit olacağım maalesef... Sırf bunun için ceza yiyerek mahkemede sorunu çözmeyi bile deneyebilirim... |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:50. |