![]() |
[QUOTE=SakaryaBalıkçısı;203694]Abi Allah aşkına ne alakası var. O zaman şöyle düşün burda balık tutmak yasak değildir. O zaman tutmamak yasakmıdır? Bence yanlış yorumluyorsun.
Tabloda madde (1) tutulması serbset olan balıklar verilmiş. Bu bu kadar basit irdelesende didiklesende başka anlam çıkmaz bundan. 6. madde de YEMLİK BALIKLAR başlığı altında verilmiş doğal olarak sadece bu balıkları kapsar. Bu olay bu kadar net.[/QUOTE] buna bir cevap bekliyoruz :D:D:D:D:D |
Burada balık tutmak yasak değil dersen, sadece orada balık tutmanın yasak olmadığı yani yer yasağının olmadığı ama tür ve zaman yasaklarının düzenleyici olan tebliğe uygun olması gerektiği anlaşılır...
Hatta tebliğde orası yasak ise her ne kadar yasak değil yazsa da yasaktır çünkü amir olan tebliğdir ikisi farklı şeyler... Ve 1nci maddeden de 6ncı maddeden de senin dediğin anlamlar çıkmaz... İstersen yasa yapma teknikleri ve kanunsuz suç ve cezsa olmaz kuralını bir incele sen de benm dediğim şekilde anlamaya başlayabilirsin. Çünkü serbestlikler, kısıtlamaları kaldırmak için verilir yoksa serbestlik verilenlerin dışındakiler, aksine hüküm yoksa yasak anlamına gelmez... Mesela, Karayollarında hız sınırı 90 km ama otoyolda 120 km olarak genel hız sınırlamasını yukarı çekip bir serbestlik sağlıyor...Ama bu senin 90 km ile gitmene engel değil... Orada da Asgari 40 km lik bir sınır koymuş... 40 km nin ve %10 toleransla 36 km hızın altında gidemezsin gibi bir kısıtlama koymuş... Örneklersek, bu çizelgedeki balıklar o 120 km sınırına kadar serbestiyi, ama genel balıkların yemlik olabileceği, yani 90 km lik hızla da gidilebileceğini söylüyor...40 km den aşağı gidilemeyecek olaması da Ekoloik zararlı balıkların kullanılamayacak olması... |
[QUOTE=skymount;203703]Burada balık tutmak yasak değil dersen, sadece orada balık tutmanın yasak olmadığı yani yer yasağının olmadığı ama tür ve zaman yasaklarının düzenleyici olan tebliğe uygun olması gerektiği anlaşılır...
Hatta tebliğde orası yasak ise her ne kadar yasak değil yazsa da yasaktır çünkü amir olan tebliğdir ikisi farklı şeyler... Ve 1nci maddeden de 6ncı maddeden de senin dediğin anlamlar çıkmaz... İstersen yasa yapma teknikleri ve kanunsuz suç ve cezsa olmaz kuralını bir incele sen de benm dediğim şekilde anlamaya başlayabilirsin. Çünkü serbestlikler, kısıtlamaları kaldırmak için verilir yoksa serbestlik verilenlerin dışındakiler, aksine hüküm yoksa yasak anlamına gelmez... Mesela, Karayollarında hız sınırı 90 km ama otoyolda 120 km olarak genel hız sınırlamasını yukarı çekip bir serbestlik sağlıyor...Ama bu senin 90 km ile gitmene engel değil... Orada da Asgari 40 km lik bir sınır koymuş... 40 km nin ve %10 toleransla 36 km hızın altında gidemezsin gibi bir kısıtlama koymuş... Örneklersek, bu çizelgedeki balıklar o 120 km sınırına kadar serbestiyi, ama genel balıkların yemlik olabileceği, yani 90 km lik hızla da gidilebileceğini söylüyor...40 km den aşağı gidilemeyecek olaması da Ekoloik zararlı balıkların kullanılamayacak olması...[/QUOTE] Vallahi bravo abicim :D:D:D senin yazılarını okuyorumda gerçekten kafam karışıyor :D:D bence %51 le sen haklısın ;) |
[QUOTE=veteriner01;203704]Vallahi bravo abicim :D:D:D senin yazılarını okuyorumda gerçekten kafam karışıyor :D:D bence %51 le sen haklısın ;)[/QUOTE]
:) Ya haklı ya da haksızlık olayı değil ki... Tebliğdeki görüdüğüm ve bana göre gariplk olan bir durumu netleştirmeye çalışıyoruz... Neyse ben yatıyorum yarın Tarık abi,Tuncay abi ve diğer abilerimle kardeşlerim de görür ve bu bir şekilde netleşir... |
[QUOTE=skymount;203703]Burada balık tutmak yasak değil dersen, sadece orada balık tutmanın yasak olmadığı yani yer yasağının olmadığı ama tür ve zaman yasaklarının düzenleyici olan tebliğe uygun olması gerektiği anlaşılır...
Hatta tebliğde orası yasak ise her ne kadar yasak değil yazsa da yasaktır çünkü amir olan tebliğdir ikisi farklı şeyler... Ve 1nci maddeden de 6ncı maddeden de senin dediğin anlamlar çıkmaz... İstersen yasa yapma teknikleri ve kanunsuz suç ve cezsa olmaz kuralını bir incele sen de benm dediğim şekilde anlamaya başlayabilirsin. Çünkü serbestlikler, kısıtlamaları kaldırmak için verilir yoksa serbestlik verilenlerin dışındakiler, aksine hüküm yoksa yasak anlamına gelmez... Mesela, Karayollarında hız sınırı 90 km ama otoyolda 120 km olarak genel hız sınırlamasını yukarı çekip bir serbestlik sağlıyor...Ama bu senin 90 km ile gitmene engel değil... Orada da Asgari 40 km lik bir sınır koymuş... 40 km nin ve %10 toleransla 36 km hızın altında gidemezsin gibi bir kısıtlama koymuş... Örneklersek, bu çizelgedeki balıklar o 120 km sınırına kadar serbestiyi, ama genel balıkların yemlik olabileceği, yani 90 km lik hızla da gidilebileceğini söylüyor...40 km den aşağı gidilemeyecek olaması da Ekoloik zararlı balıkların kullanılamayacak olması...[/QUOTE] Abi 2 kere okudum yazdığın yazıyı. Ama anlatmak istediğim bu değil benim. Sonuçta YEMLİK BALIKLAR başlığı var. O yazıda yazılan herşey YEMLİK BALIKLAR ile ilgilidir. Yemlik balıkların dışındaki balıklar ile ilgili bişey yazılmadığı sürece diğer cinsleri ilgilendirmez. Özellikle madde(1) de vermiş yasal olanları. Diğerleri otomatikman yasal olmuyo. Bu konuda anlaşamıyoruz seninle. Düz mantık düşün abi irdelemeye ne gerek var. Ki irdelesende bundan farklı bir anlam anca maksat kötüyse çıkar. ide şurdan bak hız örneğini vermişsin. Bu yolda maximum hız 120. 120 üstü yasak diyor mu? demiyor maximum 120 diyor. e o zaman buda yanlış yanılıyormuyum senin düşündüğün gibi bakarsak? Diceğim o ki Konunun ana başlığı YEMLİK BALIKLAR alttaki maddelerde sadece yemlik balıkları kapsar. Diğer balık türleri demediği sürece. |
Umtu, ilk mesajımda verdiğim sirküler örneklerine bir daha bakrasan hiç bir şekilde senin dediğin anlam çıkmıyor ki..
Yemlik balığın anlamı şu: [quote]c)DEĞİŞTİRİLDİ Yemlik balık: Amatör avcılıkta yemlik balık olarak kullanılmak üzere yemlik uzatma ağı ile yakalanabilecek balıkları,] c) Yemlik balık: Amatör avcılıkta yemlik balık olarak kullanılmak üzere yakalanarak bu amaçla kullanılabilecek balıkları, (DEĞİŞİKLİK, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)[/quote] Çizelge 3 deki balıkların ise yemlik olarak uzatma ağ (yemlik uzatma ağı) ile avlanması erbest bırakılıyor... [QUOTE][IMG][SIZE=2][B]MADDE 10 –[/B] ([B][COLOR=#ff0000]1[/COLOR][/B]) Çizelge-3’de yer alan yemeklik balıkların, amatör avcılıkta yemlik balık ağı ile avlanmaları [B][COLOR=Red]serbesttir.[/COLOR][/B] [B][COLOR=Navy]Çizelge 3 [/COLOR][/B]- [B][COLOR=Red]Yemlik balıklar[/COLOR][/B] [CENTER][IMG]http://img154.imageshack.us/img154/7201/sirkresim8bz7.gif[/IMG][/CENTER] [/SIZE][/QUOTE] Buradaki kısıtlamalar: [QUOTE][SIZE=2]([B][COLOR=#ff0000]2[/COLOR][/B]) Bir amatör balıkçı livar ya da canlı yem kovası içerisinde, çizelgede yer alan türlerden, en fazla 30 adet yemlik balık bulundurulabilir. ([B][COLOR=#ff0000]3[/COLOR][/B]) Ekolojik açıdan zararlı ya da potansiyel zararlı balık türleri canlı yem olarak kullanılamaz. [/SIZE][SIZE=2]([B][COLOR=#ff0000]5[/COLOR][/B]) Yemlik balık boyu azami 12 cm olup, bundan büyük boylar, avlanabilir balık sınıfında değerlendirilir.[/SIZE] [/QUOTE] ve yine bir kısıtlama aynı zamanda da izin: [QUOTE][SIZE=2][B][COLOR=#ff0000]4[/COLOR][/B]) Yemlik balıklar, avlanması hedeflenen türün avcılığının serbest olduğu dönemde avlanabilirler.[/SIZE][/QUOTE] Yani yemlik balık turna sezonunda ya da sazan yayın sezonunda avlanabilir demekte...Cümle anlamından, sazan avlamak hedefindeysen, yemlik balık avlayabilirsin...Ama canlı yeme bakmayan etcil olmayan balık avlayacaksan canlı yem avlayamazsın demek...Bu da ayrı bir anlamsız madde bana göre ama neyse... Ve avlanabilecek yemlik balıklara izin veren madde... [QUOTE][SIZE=2][SIZE=4]([B][COLOR=#ff0000]6[/COLOR][/B]) Yasal sayı ve boy sınırlamaları dâhilindeki deniz ve tatlı su balıkları yem amacı ile kullanılabilir.[/SIZE][/SIZE][/QUOTE] Yani tüm bunlradan senin dediğin anlam hiç bir şekilde çıkmaz... Özet olarak, Yasal boy ve limitlerde (yemlik balığın sınırları: 12 cm ve 30 adete kadar) tüm tatlı su ve deniz balıkları (Ekolojik olarak zararlı türler dışında) yemlik olarak kullanılabilir. Ayrıca çişzelgedeki balıkların da yemlik olarak uzatma ağı ile tutulması serbesttir... (bu arada orada YEMEKLİK) balık diyor onu anlamadım ben... |
Eh, biraz da ben karıştırayım kafanızı:D
Arkadaşlar, hukukta dediğiniz gibi kanunsuz suç olmaz ilkesi gibi bir de çözüm üretmek için kullanılan ''mefhum-u muhaliften yola çıkmak'' diye bir deyim vardır.Ben de onu deneyip çözüme gitmek istiyorum. Soru :Tebliğde yer alan yemlik balıklar neler değildir? Cevap : Yemlik balıklar çizelgesinde yer almayanlar yemlik balık değildir. Soru :Çizelgede yer alan Yemlik balıkların uzatma ağı ile yakalanması serbest iken diğer balıkların uzatma ağı ile yakalanması da serbest midir? Cevap : Hayır. Soru :Çizelgede yer alan yemlik balıkların boyu 12 cm den küçükse yemlik balık olurken, çizelgede yer almayan balıkların 12 cm.den küçük olanları da yemlik balık mı olur? Cevap : Hayır. Soru : 12 cm ve yasal adet hangi balıklar için konulmuştur. Cevap : Çizelgede yer alan yemlik balık türleri için. Soru : Çizelgede yer almayan diğer balıklardan boyu 12 cm in altında olanlar 6.bende göre yemlik balık sayılır mı? Cevap : Çizelgede yer almadığına göre yemlik balık sayılmaz. |
yemlik balıklarla ilgili sirkülerden benim anladığım şu;
-tatlı sularda kullanılabilecek yemlik balık tatlı su kaya balığı ve tatlısu gümüşü,,ve bunlar için zaman yasaklaması yok.. -deniz balıkları için sirkülerde adı geçen yemlik balıkların avlanma yasağı olmadığı zamanlar,12 cm den küçük olanları.. daha öncede bahsi geçmişti,tatlı sular için,12 cm den küçük olsa bile ,hatta av sezonu açık olsa bile [COLOR="Red"]kayabalığı[/COLOR] ve [COLOR="Red"]gümüş [/COLOR]haricinde canlı yem kullanmak doğru değil ,demiştim. tatlı sular için ,büyüdüğü zaman olta ile amatör avcılığı yapılan bir balığın canlı yem olarak kullanılması bence zaten [COLOR="Red"]vicdani sirkülere [/COLOR]de hiç uymuyor. |
[QUOTE=DİL-İ BELA;203771]Eh, biraz da ben karıştırayım kafanızı:D
Arkadaşlar, hukukta dediğiniz gibi kanunsuz suç olmaz ilkesi gibi bir de çözüm üretmek için kullanılan ''mefhum-u muhaliften yola çıkmak'' diye bir deyim vardır.Ben de onu deneyip çözüme gitmek istiyorum. Soru :Tebliğde yer alan yemlik balıklar neler değildir? Cevap : Yemlik balıklar çizelgesinde yer almayanlar yemlik balık değildir. Soru :Çizelgede yer alan Yemlik balıkların uzatma ağı ile yakalanması serbest iken diğer balıkların uzatma ağı ile yakalanması da serbest midir? Cevap : Hayır. Soru :Çizelgede yer alan yemlik balıkların boyu 12 cm den küçükse yemlik balık olurken, çizelgede yer almayan balıkların 12 cm.den küçük olanları da yemlik balık mı olur? Cevap : Hayır. Soru : 12 cm ve yasal adet hangi balıklar için konulmuştur. Cevap : Çizelgede yer alan yemlik balık türleri için. Soru : Çizelgede yer almayan diğer balıklardan boyu 12 cm in altında olanlar 6.bende göre yemlik balık sayılır mı? Cevap : Çizelgede yer almadığına göre yemlik balık sayılmaz.[/QUOTE] bunun adı felsefe ;) |
Abi ben de şöyle cevaplıyorum bilmem yanlış mıyım.
[QUOTE=DİL-İ BELA;203771]Eh, biraz da ben karıştırayım kafanızı:D Arkadaşlar, hukukta dediğiniz gibi kanunsuz suç olmaz ilkesi gibi bir de çözüm üretmek için kullanılan ''mefhum-u muhaliften yola çıkmak'' diye bir deyim vardır.Ben de onu deneyip çözüme gitmek istiyorum. Soru :Tebliğde yer alan yemlik balıklar neler değildir? Cevap : Yemlik balıklar çizelgesinde yer almayanlar yemlik balık değildir. [B]Yasal sayı ve boy sınırlamaları haricindeki deniz ve tatlı su balıkları yem [/B] Soru :Çizelgede yer alan Yemlik balıkların uzatma ağı ile yakalanması serbest iken diğer balıkların uzatma ağı ile yakalanması da serbest midir? Cevap : Hayır. Soru :Çizelgede yer alan yemlik balıkların boyu 12 cm den küçükse yemlik balık olurken, çizelgede yer almayan balıkların 12 cm.den küçük olanları da yemlik balık mı olur? Cevap : Hayır. [B]evet[/B] Soru : 12 cm ve yasal adet hangi balıklar için konulmuştur. Cevap : Çizelgede yer alan yemlik balık türleri için. [B]Sadece yemlik balıklar için[/B] Soru : Çizelgede yer almayan diğer balıklardan boyu 12 cm in altında olanlar 6.bende göre yemlik balık sayılır mı? Cevap : Çizelgede yer almadığına göre yemlik balık sayılmaz. [B]Evet[/B][/QUOTE] Şimdi bir de neden bu şekilde cevapladığımı anlatayım. Çizelgede yer alan [B]yemlik balıkların uzatma ağı ile tutulması serbest bırakılmış[/B] ve çizelgeyi ilgilendiren içinde olduğu 1nci maddenin açıklaması bu şekilde... Tebliğde yer alan diğer çizelgelere bakarsanız, çizelge tanımlarında tamamen sınırlandırıcı ifadeler var... Mesela 11nci maddedeki çizelge 4 ün hem üzerinde hem de açıklamasında doğrudan kısıtlama var. Madde 12 de ise çizelge 5 veriliyor ve bu çizelge 5 teki türler için kısıtlama getiriyor...Aynı zamanda çizelge içinde türlere göre de kısıtlama getiriyor. Vel hasıl tüm çizelgelerde kendi içinde ayrı ve maddesinde de kısıtlamalar getiriyor. Ama bu çizelge 3 te herhangi bir kısıtlayıcı ifade yok.Yani tebliğin genel yapısından farklı. Özellikle madde 6 da ise çizelgeye herhangi bir atıf da yok... Dolayısı ile hem çizelgenin ve madde açıklamasının sınırlayıcı olmaması hem de 6ncı maddede çizelgeye atıf olmaması diğer türlerin yasak olmadığını göstermekte. |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:49. |