|
|
|
|
|
|||||||
| Deniz Av Teknikleri Deniz balık avında kullanılan teknikleri burada paylaşabilirsiniz |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
DEĞERLİ OLTACILAR ÜYELERİ Öncelikle Herkese Merhaba Bu Konuyu Açmamdaki Önemli Bir Etkenlerden Birisi Sitemiz Balık Avı, Amatör Balıkçılık ve Su Altı Kaynağı Paylaşım Platformu - www.oltacilar.com Un Deniz Balıkçılığı Konusunda Tatlısuya Göre Biraz Daha Geride Olmasından Dolayı Ve Denizlerimizin Benim Tabirimle (Robot Balıklarımızı) Tanıtım Amaçlı Olduğunu Vurgularım Zargana Hakkında Genel Bilgi Uzun gaga şeklinde bir ağız yapısına ve ince sık dişlere sahiptir. Nerelerde Bulunur: Su yüzünde yemlenir. Sardalya, kolyoz,aterina ve hamsi gibi balıklarla beslenir. Saldırgan bir yapıya sahip olduğu için gücünün yettiği her balığa saldırmaktan çekinmez. Ayrıca hemen hemen her türlü balığın avlanılmasında yem olarak kullanılır. Sahile yakın bölgelerde devriye gezer, tatlı suların denize döküldüğü yerleri çok sever 1.5 metre boyuna kadar büyüyebilir. İstanbul boğazından başlayıp Ege denizinin Akdenizle buluştuğu bölgeye kadar her kıyı şeridinde bulunur. Havaların sogumaya başlamasıyla beraber kıyıya iyice yaklaşır. ( Eylül ayı ) Sırtı çekerek yapma yemlerle avlanabildiği gibi tabii yemlerle gezici olta takımları ile kamışlı takımlarla sahilden atıp çekme şeklinde de avı yapılır. Kullanılan misina ince ve çekeri fazla kaliteli misina olmalıdır. Zargana Hakkında Öz Bilgi ZARGANA ( Belone belone ) 60 - 70 cm. bazen de 1 m. uzunluğa varan Zargana ortalama 18 yıl yaşar. Hamsi, Çaça, Çamuka ve Kıraça gibi küçük balıklarla beslenir. Ilıman denizlerimizin yerli balıklarındandır. Kılıç Balığı başlıca düşmanıdır. Yapısıyla gayet çevik ve süratli bir balıktır. Kendini korumak için su yüzeyine sıçrayarak da yüzebilir. Eti yönünden değerlidir. İlkbahardan Sonbahara kadar üreme süresince 30 - 50000 yumurta verir. Zargana Takımı Hakıında Bilgi Zargana Takımı Genellikle ; Ana misinanın 30mm 35mm tercih edilmesi kaydıyla , kaliteli çekeri yüksek misinalardan oluşturulması temeli sağlam yapacağından gelebilecek aksilikleride önlemesi dolayısıyla uygulanmalıdır Ekleme misinanın ise( Zargana Topunun Olduğu) 1.5m-2m arası 0.24 ve 0.26 lık ince çekeri yüksek misinalarla oluşturulmalıdır Zargana avında iğnelerin büyüklüğünü , Küçük zarganalar için; ufak , ince ve düz beyaz iğne tercih edilirken Gelişmiş ebeveyn zarganalar için ise ; büyük ,ince ve düz beyaz iğne tercih edilir Zargananın İpekle Avlanılması ; 1.5m-2m arası misinamıza ipeğimizi bağlıyoruz, misinamızın diğer ucuna ise klips bağlayıp şeffaf mantar biçiminde ucu şeker çubuğu gibi olan 40 gramlık at çek topumuza bağlıyoruz , ipekle zargana yakalamada surf kamışların etkisi son derecede önemlidir. Zargana Takımlarının Resimleri ; Zargana ipeği ![]() ![]() kendime özgü düzeneğim ![]() ![]() Zargananın Coğrafi Dağılımı ![]() Ekonomik Değeri Zargananın Ekonomik Değeri Yöreseldir , eti lezzetli bir balık olup içerdiği yüksek fosfor sebebiyle ; göz hastalıklarında tedavi unsuru içeren faydalı bir balıktır..Ne kadar marmara ve batı karadeniz bölgesinde yoğun olarak bulunsada batı akdenizde de bir o kadar yoğun bulunmaktadır Ülkemizin Balık pazarlarında kilosu 15 20 tl olarak değişmektedir(küçük zarganalar için) ![]() Zargana Resimleri ![]() ![]() ![]() ne kadar büyüyebildiğine bir bakın ![]() Kendi şahsıma tutmuş olduğum zarganalar ![]() ![]() ![]() Zarganada Kullanılacak Yemler İnce uzun ve yavru balıkları seven zargananın başlıca menüsünde Gopez yavruları , Kefal yavruları , Aterna sürüleri gibi belli başlı yem olabilecek yavru balıklarla yakalamak mümkündür ufak ebatlı zarganaları ise yanıç,teke,hamsi fletosu,istavrit fletosu ve zargana kuyruğu fletosuyla avlamak mümkündür. Zarganayla İlgili Sık Sorulan Sorular ? Zarganayı günün hangi saatlerinde yakalıyabiliriz ? Zargana ; gün doğumunun ilk ışıklarıyla beraber saat 9 10 civarına kadar ve akşam gün batımının sonuna doğru 6.30 - 8.30 arasında sürüler halinde ortaya çıkmaktadır Günün her saatinde de yakalandığı bilinmektedir Sormak isteyebileceğiniz soruların tümünü gözden geçirmiş bulunmakta ve eklemek istediğiniz sorularınızı konumuza yazmanızı önemle vurgular ve rica ederiz. Yazın Bende Zargana Macerası Yaşamak İstiyorum ... Sevgili Oltacılar ; Zargana Balığını tüm denizlerimizde tutabilmekle beraber , deniz sevdasını ,deniz tutkusunu hep beraberde yaşayabiliriz... Yaşamakta bulunduğum Antalya Sahillerinde Çok Güzel Bir Organizasyon Yapmak İstemezmiyiz ? Eminimki birçoğumuz isteriz ...istemekle kalmayıp gerçekleştirebiliriz Gerek Konyalatı sahillerinde Gerekse Antalya'nın eşşiz güzellikleri olan falezlerde bu tutkuyu ve heyecanı sonuna kadar yaşayabiliriz Bireysel avlanmalarda ve Grup Olarak Balık avlarında çeşitli organizasyonlar gerçekleştirebiliriz Çoğunuz Orası Bana uzak ben gelemem desede , yolu Akdeniz Sahillerine düşecek Oltacılar Üyeleriyle Sonuna Kadar Başarılı ve Keyifi Avlar Gerçekleştirebileceğimize Eminim Sitemizden Deniz Organizasonları Düzenlenmesini Talep Etmekte Bulunmakta Olup ,Tüm İçtenliğimle Bir İlki Gerçekleştirmek İstiyorum Bunuda belirtmek isterim ki : Hepimiz Amatör Balıkçıyız ,Hepimiz Bu Uğra Gönül Vermiş İnsanlarız Amatör Balıkçılık Adına ; Çok Büyük Katkılarda Bulunan OLTACILARDER ' e Sonsuz Teşekkürlerimi Sunuyorum Açıklama Değerli Oltacılar Ailesi ; Zargana Balığı Hakkındaki Tüm İncelikleri Gözden Geçirmiş Bulunmakta ve Bu Konuyu Sizlerle Paylaşmaktan Büyük Bir Gurur Duyduğumu Dile Getirmekteyim Esenle Kalınız AlıntıdırZargana Hakkında Genel Bilgi ,Z.H Öz Bilgi Alıntıdır |
|
|
|
|
#2 |
|
Tolga ellerine sağlık.güzel omuş.Ama dediğim gibi önümüzdeki sene bana yakalatmazsan kavga ederiz haberin olsun....
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Denizlerimizin muhteşem balıklarından olan zargana hakkında bir uzman olarak güzel bilgiler vermişsin Tolga (arada reklamınıda yapmışsın hani) Senin nikini değiştirelim biz, veteriner01 yerine zarganatör01 olsun bari... Ellerine emeklerine sağlık... 1-1,5 metreliklerine Rastgele...
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
waww etkilendim
turna olmasada zargana konusundaki tecrübelirini ve avlarını takip ettim.. bu güzel paylaşım içinde tşkr ederim. dileklerine bende katılıyorum.. bir deniz organizasyonu bencede harika olur.. tabi zaman ve tarih ii ayarlanmalı .. tekrar tşkr ederim.. daha nice güzel paylaşımlara baytar01
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Paylaşım için teşekkürler Tolga
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
gümüş irisi gibi parlıyor onlar ama bilemicim
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aferim sana zarganatör01
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kardeş konuya bayağı hakimsin maşallah.. Süpersin..
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Tolgacığım bu güzel paylaşım için her şeyden önce ellerine sağlık.
Yılda on beş günlüğüne gidebildiğim deniz balıkçılığında favori balıklarımın ikinci sırasında yer alan ve avcılığı müthiş keyifli ‘’zargana’’ hakkında vermiş olduğun bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir derleme olmuş. Kendi deneyimlerinle ve fotoğraflarınla da süslemen ayrı bir keyif katmış. Organizasyon fikrin çok güzel, ama pek katılımcı olacağını sanmıyorum. Böyle bir organizasyon olsa büyük olasılıkla ben katılırdım. İlk görev yerim Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Murtiçi Köyü olduğu için birçok öğrencim ve öğretmen arkadaşım şu an Antalya’da. Onları çok özlediğim için iki güzellik bir arada olabilirdi. Tolgacığım bir de merak ettiğim teknik konu var. Kullandığın iğne ve likközleri bu iğneye nasıl taktığın… Zarganalar ve gümüşlerde olduğun kadar çok iyi bir öğrenci olman dileğiyle… |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|