|
|
|
|
|
|||||||
| İstek ve Öneriler Forumumuz hakkındaki istek ve önerilerinizi buradan bize yazabilirsinizi. |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yumurtlama Dönemi...
![]() Mevsim döngüsünü Yaşadığımız şu günlerde, Tatlı su balıklarının büyük bir kısmının yumurtlama döneminde olduğunu hepimiz biliyoruz.. Yavruyu ve yumurtayı, İyiyi ve doğruyu, Avcı ve avı, Konuşalım istedim.. Dolayısıyla tatlı su balıklarının en çok kıyıma katliama uğradığı zamanlar bu zamanlar.. ![]() ![]() ![]() ![]() Savaşa giden her askere düşmanına hucumu, düşmanın teslimiyetine, saygı göstermeyi öğretirler.. Düşmüşe uzanan hiç bir el tarihte iyi hatırlanmaz.. Bizimkisi ne savaş nede can alma güdüsü. Av ve avcının yaratılış gereği hünerlerini sergileyip galibi olmayan bir tutkuyu hissetmektir. Kızıl dereliler sürüdeki En yaşlı bufaloyu avlaması sizce neye işarettir.. Ben anlam veremiyorum; Balıkların bu sancılı dönemlerinde rahat bırakılması bu kadar zormu.. Saygı duruşu tüm canlı türlerine olması gerekmezmi.? Bu nun adını ne koyarsak koyalım ama balıkçılık deyipte kirletmiyelim Lütfen.. Önümüzdeki Hafta 27-03-2011 de Ağaç dikme etkinliğimiz var, Önerim bir sonraki hafta veya belirleyeceğimiz tarihte geçen senelerde olduğu gibi ekip oluşturarak Ankara civarlarını kontrole gitmektir. DOĞADA YAŞAYANLAR, DOĞAYI ANLAMALIDIRLAR Saygılarımla.. Not: Resimler Netten alıntıdır. Bilgi paylaşımını sağlayanlara teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Merhaba sevgili Fedai.
Hissiyat ve hassasiyetini tebrik ediyor, sevgiler sunuyorum. Durum icabı etkinliklere katılamasam da, gönlüm her zaman sizlerle beraberdir. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Doğru söze ne hacet... Teşekkürler fedai kardeşim.
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Sevgili Fedai çok güzel bir konuya değinmiş sin kardeşim.. ilk resimdeki yumurtalar muhtemelen sazana ait zira yöntemi bu şekilde ... otlara yapıştırma sureti ile bırakıyor yumurtasını ..
bir örnek daha
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Fedai Abim Konuya Olan Hassasiyetin İçin Teşekkürler...
İyiki Varsın Abim... Emeğine Sağlık... |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Alıntı:
Saygılar abi. Resim içinde teşekkürler. Aslında Yumurta dökerken, yumurlama dönemine ait resimleri bu konuya yapıştırıp güzel bir arşiv oluştursak muntazam olur diye düşünüyorum. Lütfen resim bulun oltacılar.. Saygılar.. |
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Salmonidae . alabalık yumurtası ve yavrusu ,
![]() ![]() ![]() Turna balıgı yumurtaları ![]() Sazan balıgının yumurtrlama anında erkek ve dişi nin dansları Bir tür balıgın su içinde , yumurtalarını bitki gövdesine dizmesi.. ![]() you tube da arama yaparken , marinefish spawning - saltwaterfish spawning veya freshwaterfish spawnin şeklinde arama yaparsanın başka sonuşlarda bulabilirsiniz..
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Abi bunu kaçırmışım çok sağol.. Teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Fedai konuya gösterdiğin hassasiyet çok önemli .emeğine sağlık dostum.
|
|
|
|
|