|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Balık Türü Keşfedildi!..
![]() Yapılan çalışmalar sonucunda iki yeni balık türü keşfedildi... Rize Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından yapılan çalışma sonucunda iki yeni balık türünün keşfedildiği bildirildi. Rize Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Davut Turan tarafından Bursa Nilüfer Çayı, Asi, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinde uzun bir çalışma programı yapıldığı belirtildi. Yapılan çalışmalar sonucunda Nilüfer Çayı ve Asi Nehri'nde iki yeni balık türü keşfedildiği, keşfedilen yeni tür alabalığa ''Barbus Niluferensis'' ve tatlı su kefaline ise ''Squalius Kottealti'' isimleri verildiği kaydedildi. Açıklamada, çalışmanın su ürünleri açısından çok önemli bir gelişme niteliğinde olduğu da bildirildi. Kaynak Bugün |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni türlerin bulunması güzel , fakat anlamadığım bir şey var neden balık bizim topraklarımızda bizim tarafımızdan bulunuyor ama neden türçe bir isim konulmuyor
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
yeni türlerin bulunması çok güzel bir duygu ama TÜRKİYE DE bulunup türkçe isimler verilmemesi bizleri üzüyor be abi
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
biyoloji biliminin lisanı latince olduğu için latince isimler verilmiş.zamanla bu balılara görünümlerine göre "kırmızı benek" "sarı yüzgeç" gibi isimler verilebilir....
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Eğer resimdeki balıksa. Bu bizim kırmızı benekli alabalık. Yok deilse resimlerini merak ettim. Keşfedemeden daha nice türleri yok ettik acaba diye düşünmedende yapamıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bulunan yada yeni keşfedilen tümürünlerin bir latince birde özgün isimleri olur. Latince isimleri bilimsel olarak türün tüm bilim kataloguna girmesini ve bu katologtan herkezin takip edebilmesini sağlamak için kullanılan bir metoddur. Aynı zamanda birde özgün isimleri olur örneğin nilüfer balığı gibi yada abant alası gibi .
|
|
|
|
|