|
|
|
|
|
|||||||
| Duyurular ve Haberler Forumumuzla ilgili duyuruları ve güncel haberleri burdan öğrenebilirsiniz. |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yamula Baraj Gölü'ne balıkçılardan ilgi!!!...
Kaynak: denizhaber.com.tr
![]() Kayseri'de bulunan Yamula Baraj Gölü, bir yandan şehrin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılarken, bir yandan da gölde balık avlayan amatör balıkçıların geçim kaynağı oldu. Balık tutmak için her gün kent merkezinden Yamula Baraj Gölü'ne giden İbrahim Karagül, barajda tuttuğu balıklarla geçimini sağlamaya çalıştığını bildirdi. Balık tutmak için sabah erken saatlerde otobüsle baraja geldiğini, günboyu balık tuttuktan sonra, akşamotobüsüyle de geri döndüğünü kaydeden Karagül, barajda bugünlerde daha çok alabalık tuttuğunu söyledi. Barajda genellikle sazan ve alabalığa rastladığını anlatan Karagül, "Baraja gelip günde yaklaşık 25 adet alabalık tutuyorum. Bu aralar alabalık çok. Sazan balığına nadir rastlıyorum. Geçen ay daha fazla balık tuttum. Şimdi eskisi kadar balık tutamıyorum" dedi. Yaklaşık 6 yıldır balık tuttuğunu ifade eden Karagül, şöyle devam etti: "Balık tutmaktan başka bir işim yok. Ara sıra kahvehanelere gidip, ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Ama balık tutmak daha iyi. Hem hobimi yapıyorum hem de para kazanıyorum. Eskiden ırmağa gidip balık tutardım. Şimdi ise baraja geliyorum. Mesafe çok uzak ama, geçim kaynağım bu. Her sabah buraya gelip balık tutuyorum." Karagül'ün yanı sıra diğer amatör balıkçılar da baraja gelip balık tutuyor. Bazıları hobi için balık tutarken, bazıları da tuttuğu balıkları komşularına dağıtıyor. Kuşçu Mahallesi'nde geçen yıl açılan Kayseri Marina yönetimi de aldığı kararla, 2012 yılında barajda balık tutan amatör balıkçılara sabahleyin çorba ikram edecek. Yönetim ayrıca, balık tutma yarışması düzenleyerek, en büyük balığı yakalayan balıkçıyı ödüllendirecek. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ne kadar güzel bir haber. Sürdürülebilir olur inşallah ve örnek olur. İçim açıldı umutlarım yeşerdi. Teşekkürler paylaşım için Bülent abi.
Konu A.Engin ÇELEBİ tarafından (02.01.12 Saat 06:26 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() Oysa amatör balıkçılık; sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğidir der 2/2 tebliğ. Ayrıca günde en fazla 10 adet Gökkuşağı Alabalığı yakalayabilirsiniz diyede devam eder... |
|||
|
|
|
|
|
#5 |
|
benim bile birara tebliğ aklımdan çıkmıştı, o kadar güzel yazmışlar haberi ama yanlış tabi neyse bizde turnuva bekliyoruz başkanımıza duyrulur
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Evet şimdi ikinci kez ve uyarılarınız doğrultusunda okuyunca fikrim değişti. Ama denetim yapılırsa haberde adı geçen İbrahim arkadaşımız da amatör olmayı öğrenir, şu an ona sirküler var 10 tane tutabilirsin desek onu da yapar. Ayrıca ağ atıp da balıkları toplayıp satmıyor en azından. Şöyle bir şey de aklıma geldi hiç bir yerde iş bulamamış boyacılık yapan cilalı ibo
sırf keyif için balığa gitse herhalde çevresinden baya tepki alır. Bu şekilde toplumda yer edinmeye de çalışıyor. Ne bileyim biraz kafam karıştı. Kötüyü övmek değil de haberin cazibesine kapıldım galiba. Özür dilerim.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Vah Memleketim ah Memleketim.
Yazık çok yazık.
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Alıntı:
Yazan öyle allamış pullamış ki herşey gayet normalmiş gibi... |
||
|
|
|
|
|
#9 |
|
İki ucu kokan değnek .. aynı olay İstanbul galata köprüsünde gerçekleşir..ekmek parası..
hal durum o vaziyeti almıştırki köprüde yer bulmak bir kısmet işidir..olaya değnekçiler bile dahil olmuş ve yer tutma muhabbeti gelmiştir nerdeyse köprü mafyası oluşacaktır muhtemelen vardırda.. evet bizlere göre ki. işi gücü olanlara göre bu adamın tuttgu balıgı satması normal değil.. ama birde madalyona öbür tarftan bakalım.. istanbulda galata köprüsü işsizlerin ve maaşı yetmiyen emeklilerin ugrak yeridir.. balık tutup satarlar..tabii orada gördüğümüz tüm insanlar değil , bir kısmı.. Dönüp Türk toplumuna bakalım , duygusal ve ataerkil bir toplumuz yardımı severiz , acıma duygumuz vardır, kediye köpeğe kötü davrananları tenkid ederiz, yere düşeni kaldırırız, ve nihayetinde sudaki canlıyada acırız.. buradan hep yazar çizeriz.. Ancak bu yazıdaki gördüğümüz ve benzeri olaylar karşısında tavrımız nedir? - Bu şahıs yasa dışı eylemdedir.. mi? - Bu şahıs evine ailesine para götürmek için bu işi yapıyor .. hırsızlık yapmasından iyidir... mi ? İşte bu noktada toplumda farklı görüşler olabilir.. Yani olaya buradaki www. penceresinden bakınca farklı , evin penceresinden bakınca farklı düşünebilir insanlar.. kaderin çilvesimidir ? yoksa başka bir şeymi? bu ikilem yıllardır forumlarda karşıma gelir.. ![]() kolay gelsin Konu kefal tarafından (03.01.12 Saat 05:58 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konuyu açmadan önce bende benzer şeyler düşündüm Muvaffak Ağabeyim...
Hatta konuyu açsam mı? açmasam mı? kararsız kaldım sonunda açtım... Evet adam boyacılık yapıyor, balık tutarakta evine bir katkı yapıyor!!!... Bir yanda da tebliğler var... Amatör balıkçı tuttuğu balığı satamaz ve günlük tutacağı balık limiti bellidir bunu geçemez diyor... Haaa adam hırsızlık dolandırıcılık yapmıyor, ama tebliği çiğniyor… Bizede değnekte tutacak yer bırakmıyor… |
|
|
|
|