|
|
|||||||
| USOBDER Uşak Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
USOBDER'i tebrik ediyoruz
Uşak Sportif Olta Balıkçılığı Derneği (USOBDER) üyeleri ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulma sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
UŞAK (İHA) - Uşak Sportif Olta Balıkçılığı Derneği (USOBDER) üyeleri ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulma sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. Banaz ilçesi Paşacık köyü yakınlarında bulunan Yıkık Hamam mevkiine giden Uşak Sportif Olta Balıkçılığı üyeleri kış aylarında yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. Geçtiğimiz haftalarda yağan kar sonucu bölgede buz tutan göletlerin üzerleri ile su ihtiyacını gidermek için bölgeye gelen yaban hayvanlarının kolayca ulaşabileceği alanlara buğday, arpa, ekmek bırakan USOBDER üyeleri kış aylarında bu tür faaliyetleri sürdüreceklerini söyledi. USOBDER Başkanı İsmail Atalay, kış aylarında yağan kardan sonra oluşan soğuk havanın yaban hayatını etkilediğini ifade ederek beyaz örtünün haftalarca etkin olduğu ormanlık alanlarda yaban hayvanları için sürekli yem bıraktıklarını bildirdi. Ekolojik dengenin korunması için kış aylarında yaban hayvanlarının gıda ihtiyacının karşılanması gerektiğini anlatan İsmail Atalay, “Kış aylarında bölgemizde yağan kar sonrası özellikle yüksek kesimlerde kar haftalarca zeminde kalıyor. Bu da yaban hayvanlarının yiyecek bulmasını zorlaştırıyor. Bizde ekolojik dengenin ve yaban hayatının sürekliliği için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Doğadaki dengenin bozulması hepimizi olumsuz etkilediğini bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle köylülerin ve yerel yönetimlerinde kış aylarında yaban hayatını korumak için doğaya yem bırakmalı. USOBDER olarak Yıkık Hamam mevkine gelerek doğa yem bıraktık. Bu etkinliğimize Paşacık köy muhtarı Aysun Yıldız ve bazı köylülerde eşlik etti. Bundan sonra da yaban hayatının korunması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”dedi. ![]() ![]() ![]() http://www.haberciniz.biz/haber/usob...k--770894.html |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
İşte bu...
Hep duymak istediğimiz haberlerden biri. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler... Bilgi için ayrıca teşekkür ederim Erol Abi... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bu güzide derneklerimizin sayısı hızla artarda sesimizi ve güçümüzü birleştirip sorunları yok ederiz.
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
bu güzel ve örnek teşkil eden davranış için Uşak'lı dostları kutluyoruz
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Tebrik eder bu duyarlılığın heryerde geçerli olmasını diliyorum
Tebrikler Usobder |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
işte bu bizler buyuz bizlere yakışan bu ve bunun gibi davranışlardır herkese emegi geçene teşekürler ediyorum birde cevremizde kara avı yapan arkadaşlar varsa onları uyaralım herşey zamanında ve yerinde
kısıtlamaya uyalım bakın keklik bıldırcın vb hayvanların haddinden fazla avlanması sonucu gene rezaleti peydahlandı lütfen dikkat tabiyat anayı ağlatmayalım saygılar iyiki varız |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yaşanabilir bi doğa içinde barındırdığı canlılar oldukça güzeldir...
Onların acizliğinden faydalanmadan onlara yaşam alanladında yaşam sürekliliğini sağlamak güzel elbette. Hiç unutmam 12-13 yaşlarındaydım 15 tatilde çok fazla kar yağmıştı... her gün camın önününe balkona ekmek koyar kuşların karnını doyurmaya çalışırdım... Annemde kızardı camı batırıyorlar diye ama olsun ![]() Tebrikler dostlar.. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Uşaklı arkadaşlara bende çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Uşak gibi uşaklılarmış..helal olsun..
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Sebep olanlardan ve böyle duyarlı dostlardan Allah razı olsun.
Örnek davranışlarından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |