|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Türünü Bulamadım...
Son avlarımızdan, çekirge sahtesine atlayan bir balık
Yöre halkı dere sarısı olarak biliyor. Fishbase de de aradım ama henüz netice elde edemedim... Ben türünü bulamadım bir bilen yardımcı olursa sevinirim Balıkta bıyık yok... Avlandığı İl : Bilecik
Konu Eyüp ÖZDEMİR tarafından (10.06.10 Saat 20:20 ) değiştirilmiştir. Sebep: Resim tekrar linklendi... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
![]() doğru söylemişler ,geçen sene sakaryada bende bundan tutmuştum.köylülerde sarı sazan falan demişti. Konu Eyüp ÖZDEMİR tarafından (10.06.10 Saat 20:19 ) değiştirilmiştir. Sebep: Resim linklendi... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ben bilemiyorum inanın ama güzel balıklar ben malatyada buna benzer balıklar tutmuş tum şabut cinsi felan,ama bu kesin sazan ailesinden olduguna inanıyorum
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Sarı balık derler bu cinse kılçıklı ve lezzetsiz bir balıktır. Dip balığıdır.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ilgili balık bir sazan türü ancak bildiğim kadarıyla bu avlanılması yasak olan ot sazanı.
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Alıntı:
Anılan türleri veya isimleri arattım hiç biri bu balığın ağız yapısına ve görüntüsüne sahip değiller. Bu balığın ağzı tamamen aşağıya bakar vaziyette ve diş yok akvaryumlardaki çöpçü balığı gibi bir ağzı var... Suyun dışından Tatlı su kefali gibi görünüyor ama gözler daha küçük ve ağız yapısı farklı bildiğimiz çene yapısı yok... Ayrıca 2009 daki ilk avımdan sonra tatlı suda Kırmızı Benekli Alabalıkta dahil hiç bir balığı alıkoymadım, bizim balık livarımız sadece kamera/fotoğraf makinesidir sizede tavsiye ederim balığı saldığınızdaki huzur keyfinizi kat be kat arttırıyor. Su bulanık olduğu için ilk resimleri en uygun olduğu anda yakalamaya çalıştım umarım faydası olur... Ama şunu net söyleyeyim balığı bende yakından inceledim herhangi bir bıyık görüntüsü veya uzantısı yoktu... ![]() ![]() ![]() ![]()
Konu tanbays tarafından (11.06.10 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yıllardır balık sevdam vardır, belkide onlarca tuttuk bu balıktan, ama ne yalan söğliyeyim, hiç dikkat etmedim bıyıklarına, ilk etapta sarı balık diye karar vermiştim ama oda değil, sazangillerden fakat
![]() ![]() Valla çözemedim, inşallah bilen bi arkadaşımız net cevap verir, bence bunu bilse bilse Hüseyin abi bilir. ( CARPKOLİK ) Hani şu bizim sazancı hüseyin abi. Abiiiiiiiiiiii nerdesin cevap ve yorumunu bekliyoruz.
Konu mehteran tarafından (11.06.10 Saat 07:31 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Sazangillerden bir balık olduğu kesin.
Fakat tam adını bilmiyorum. Belkide yeni bir balık türü keşfettiniz.
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bildiğim kadarıyla bizim buralarda sarı balık tabir edilen balık bu. Boyu bir buçuk kilo olur en çok. Dipten beslenir. Nazlı ürkek dipte bekleyen yemler haricinde pek oltaya gelmeyen bir balıktır eğer bu oysa. Fazla bilinmemesinin sebebi ise heryerde olmaması ve oltaya pek gelmemesi, kılçıklı ve lezzetsiz eti sebebiyle pek tercih edilmemesidir.
Konu osman43 tarafından (11.06.10 Saat 12:09 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|