|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
112 cm e ulaştığında
10.250 gr |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Elerine sağlık, paylaşım için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
85 cm den büyük Turna kalmışmıdır acaba avlaklarımızda? eline sağlık..
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
çok çabuk büyün bir hayvan ama avlanma alanındaki balık zenginliğine ve çokluğuda büyümesine etkili oluyor paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Teşekkürler kardeş...
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bu resim / grafiği nerden alıntı yaptınız bilemiyorum ama bana pek mantıklı gelmedi. Sanırım varsayımlar üzerine yapılmış bir çizelge zira yaptığım küçük araştırma neticesinde rapor edilen turna yaş boy ve diğer ölçüleri ile karşılaştırdım. 1.60 boya 30 kg ve 70 yaş bu raporlar ile pek örtüşmüyor.
Main reference Crossman, E.J. 1996. (Ref. 26373) Other references | Biblio | Coordinator | Collaborators Size Ölçüsü / Weight Ağırlığı / Age Yaşı 137 cm FL male/unsexed; (Ref. 40637); 150 cm TL (female); max. published weight: 28.4 kg (Ref. 40637); max. published weight: 35 kg; max. reported age: 30 years Der ki 150 cm turna 35 kg 30 yaşında.... bu yakalanmış ve rapor edilmiş bir balığın ulaştığı ağırlıktır. kaynak: Esox lucius, Northern pike : fisheries, aquaculture, gamefish, aquarium Konu keşfetmekiçinbak tarafından (20.05.09 Saat 03:11 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Tuncay bey, linkini verdiğiniz sitede Amur Turnasının 180 cm. boya ulaştığı da yazıyor.(Esox reichertii) Gerçi kaydedilen son amur turnasının 115 cm. olduğu da bildirilmiş.
Yani belli bir yaştan sonra balığın artık eskisine nazaran az boy attığı ve daha az kilo aldığını da düşünebiliriz.Yem varlığı bunu değiştirebilir tabii. Yine de arkadaşın bu bilgiyi nereden aldığını paylaşması gerektiği konusunda hem fikirim.Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]() Alıntı:
ölçümlerdeki balıkla orantılandığında ölçümlerin tam olduğunu gözlemledim. 112 cm 10.250 gelmişti.
|
||
|
|
|