Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Tatlı Su Balıkcılığı Tatlı Su Balıkları

Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada!

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır. Detaylar İçin Tıklayınız...

Seçenekler Stil
Alt 08.05.09, 03:41   #1
Burak BAYÇORA

Burak BAYÇORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: BURAK BAYÇORA
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: fazla yaralanmamış av
Referans: 0
Burak BAYÇORA will become famous soon enoughBurak BAYÇORA will become famous soon enough
Turna ???

Bi süredir internette rastlıyorum bu konuya ve konuya ait fotğraflara. Belki önceden tartışılmıştır bilmiyorum ama benim kafamı karıştırıyor biraz. Biraz da bizim turnalara ayıp oluyor diye düşünüyorum. Nerde bizim sert mizaçlı haşin karizmatik turnalar, nerde bu ne idüğü belirsiz hantal "çakma turnalar"

hadi buyrun..

DİYARBAKIR (AJANSDOĞU) - Fırat Nehri'nde yakalandıktan sonra Diyarbakır'a getirilen 50 kg ağırlığındaki dev turna balığı, görenleri şaşırttı.

Tatlı su köpek balığı olarak bilinen ve en fazla 25 kg ağırlığı olan turna balığı, Fırat Nehri'nde ağlara takıldı. 50 kg gelen balık daha sonra Diyarbakır'da satışa sunuldu. Ofis Semti'ndeki pazarda kilosunu 10 YTL'den satan Şeref Uçar, ilk kez bu kadar büyük balık gördüğünü belirtti. Alış veriş için pazara gelen vatandaşlar da büyük balık karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Fırat Nehri'nde dev turna yakalandı
Erzincan'da Fırat Nehri'nde avlanan balıkçıların ağına takılan 2 dev turna balığı saatler süren uğraşlar sonucu yakalandı. Bir insan boyundaki balıklara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Erzincan'da 10 yıldan beri balıkçılık yapan Sinan Atasever ve 8 arkadaşı tarafından biri 65 diğeri 50 kilogram ağırlığındaki 2 turna balığı, kilosu 10-15 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı.

İplik Caddesi üzerindeki balık tezgahlarında satışa sunulan turna balıklarından 65 kilogram ağırlında olanı kısa sürede satılırken, 50 kiloluk balığı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bir balıkçının güçlükle yerinden kaldırdığı turna balığını meraklı gözlerle izleyen bazı vatandaşlar, cep telefonlarıyla dev balığın fotoğrafını çekti.

Önceki yıllarda Fırat Nehri'nde daha sık avladıkları turna balığının son zamanlarda yine ağlarına takılmaya başladığını ifade eden balıkçı Sinan Atasever (38), 3 botla dün gece çıktıkları balık avında büyük bir sürüyle karşılaştıklarını belirterek, ancak iki tanesini yakalayabildiklerini, diğerlerinin ağdan kaçtığını söyledi. Nehirde, 100-150 kiloluk turna balıklarının olduğunu anlatan Atasever, balığın kilosunu 10-15 YTL arasında sattıklarını dile getirdi. Balıkları 9 kişinin uzun uğraşlar yakalayabildiğini kaydeden Atasever, "Turna çok hareketli bir balık. Yakalamak için bazı zaman suya girmemiz de icap ediyor. Bu balıkta kılçık yok. Normal et şeklinde satıyoruz. Mangalda ve yağda güzel oluyor" diye konuştu.

Bu büyüklükte turna balığı yakaladınız mı...!

23 yaşındaki dev balık görenleri şaşırttı

Keban Barajı'nda balıkçıların ağına 23 yaşında 60 kilo ağırlığında dev bir turna balığı takıldı. Görenler gözlerine inanamadı.

173 santim uzunluğundaki turna balığı görenleri şaşırtırken, kilosu 12 YTL'den satılmaya başlandı.

Elazığ'ın İzzetpaşa Mahallesindeki Off Bey balıkçısına getirilen turna balığının 23 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Off Bey balıkçısı Halis Çetineli, ilk kez bu kadar büyüklükte turna balığı gördüğünü belirterek, 360 YTL'ye satın
aldığı balığın kilosunu 12 YTL'den sattığını belirterek "Turna balığı tavuk eti gibi son derece lezzetli. Sık ve derin
sularda yaşar. Su ürünleri mühendisleri bunun 23 yaşında olduğunu söyledi. Bugün 500 kişi balığı görmeye
geldi" diye konuştu.

Konu M.Serkan İNANÇ tarafından (08.05.09 Saat 04:08 ) değiştirilmiştir. Sebep: Linkler silinmiş, resimler düzenlenmiştir.
Burak BAYÇORA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.09, 03:43   #2
eskisehirli_omer
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans: 3146
Alıntı:
karacaybalikci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bi süredir internette rastlıyorum bu konuya ve konuya ait fotğraflara. Belki önceden tartışılmıştır bilmiyorum ama benim kafamı karıştırıyor biraz. Biraz da bizim turnalara ayıp oluyor diye düşünüyorum. Nerde bizim sert mizaçlı haşin karizmatik turnalar, nerde bu ne idüğü belirsiz hantal "çakma turnalar"

hadi buyrun..
Abi bunların hiç biri turna deyilki doğuda ki şabut dedikleri balık
Alt 08.05.09, 03:47   #3
Burak BAYÇORA

Burak BAYÇORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: BURAK BAYÇORA
Memleket:ANKARA
En İyi Avı: fazla yaralanmamış av
Burak BAYÇORA will become famous soon enoughBurak BAYÇORA will become famous soon enough
Haklısın ömer
ben de biliyorum şabut dediklerini, doğrusu da bu, ama bi turna aldı yürüyo, en alttaki kardes forum linkinde bile rahatça turna diye satıyo arkadaslar..
Burak BAYÇORA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.09, 03:51   #4
eskisehirli_omer
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Alıntı:
Haklısın ömer
ben de biliyorum şabut dediklerini, doğrusu da bu, ama bi turna aldı yürüyo, en alttaki kardes forum linkinde bile rahatça turna diye satıyo arkadaslar..
Abi o balık 3-4 balığın kırması gibi bişey

Alıntı:
alttaki kardes forum linkinde bile rahatça turna diye satıyo arkadaslar..
Burayı anlayamadım abi
Alt 08.05.09, 04:09   #5
veteriner01
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
vay canına turna muhteşem
Alt 08.05.09, 04:10   #6
veteriner01
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
yalnız o allttaki sazanlar işi bozmuş
Alt 08.05.09, 04:12   #7
Nuri ERTİK

Nuri ERTİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Nuri ERTİK
Memleket:Eskişehir
Kan Grubu: B Rh (-)
En İyi Avı: Yayın,35 kg, Aras
Referans: 4
Nuri ERTİK will become famous soon enoughNuri ERTİK will become famous soon enough
Yazı yazmayı bileni muhabir masa başında oturanı yayın yönetmeni filan yaparlarsa olacağı bu...
Nuri ERTİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.09, 04:16   #8
veteriner01
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Alıntı:
skymount Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazı yazmayı bileni muhabir masa başında oturanı yayın yönetmeni filan yaparlarsa olacağı bu...
abi bu sözünü anlayamadım..biraz açarmısın ? kime ve neden ?
Alt 08.05.09, 10:38   #9
erdinckara
Üye

Üye Adı: ERDİNÇ KARA
Memleket:DÜZCE
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
erdinckara will become famous soon enougherdinckara will become famous soon enough
doğudaki barajlardan bikaçtanesinde hintsazanı oldunu biliyorum bance bunlar hintsazanı
erdinckara isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.09, 11:03   #10
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans: 20
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Alıntı:
veteriner01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
abi bu sözünü anlayamadım..biraz açarmısın ? kime ve neden ?
Tolga kardeşim merakını anlıyorum.
Tahsil cahaleti alır, Eşşeklikse baki kalır.... Demek istemiş nuri kardeşimiz.
mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar