|
|
|
|
|
|||||||
| Doğal Yemler Hangi balığa hangi canlı yem kullanılır? Hangi canlılar canlı yem olarak daha verimlidir? Bu başlıkta tartışılıyor |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Turna hamsiye gelirmi?
Siz değerli arkadaşlar ve abilerimden öğrenirim diye buraya yazdım. Hamsiye gelirmi abi turna?
Şamandıralı canlı gümüşle avlananları gördüm. Canlı gümüşle çok güzel balık çıkardılar (ben at-çekle sıfır çekmiştim o gün ) Aynı şamadıralı takıma hamsi taksak iş yaparmı?Hani hamsi canlı olmayacağı için kafamda soru işareti var? Herkese rastgele ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni sezonda nasip olurda turna avına gidebilirsem bende bi yarım kilo hamsi alıp deneyecem Ahmet...
Benimde aklımda hamsi... Gelir diye biliyorum... Hatta Necat Ağabeyim bir mesajında bahsetmişti yanılmıyorsam yanlarında avlananların hamsi ile turna aldığından... Denemekte fayda var... Olmadı mangala dizer çıtır çıtır yeriz... ![]() Doğru hatırlamışım... ![]() Necat Ağabeyimin mesajını da buldum... Alıntı:
Konu Bülent YILMAZ tarafından (02.12.11 Saat 09:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: Alıntı eklendi... |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Evet hamsi ye de gelir istavrite de yeter ki aç olsun
ama at çek le yakalamak daha güzel
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Turnayı bilmem ama geçen hafta bir arkadaşıma 40-60 cm lik 2 adet sudak hamsiyi ziyarete gelmişler ve yatılı kalmışlar.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ahmet kardeşim turna hamsiye gelir fakat hamsi dayanıklı bir balık olmadıgı için suda hemen bozulur. Bu yüzden hamsi turna ve diger avcı balık avında fazla tercih edilmez. Balıkla turna yakalamak istiyorsa istavrit kullanmanı tavsiye ederim. İstavrit sağlam bir balık oldugu niçin suda daha fazla dayanır. Hamsiyi bir sefer ceker atarsın sonra ikinci sefere oltadan cıkıverir seni ugraştırır. Yoksa turna fazla secici bir balık degildir, ne buldu onu yer balıgın ölü olması fark etmez canlı gümüş daha etkilidir fakat ölü balıkta iş yapar.
Konu balıkbaba tarafından (02.12.11 Saat 11:56 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Turnayı bilmemde ben gelirim nerde var hamsi
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Alıntı:
Anladım abi. Artık hamsi değilde istavritle denerim. Şansa kadere artık
|
||
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
Kadir abi at-çek yapıyorum zaten fakat geçen gittiğimde hiç vurmadı balık. Orada gördüğüm kişiler şamandıralı takımla 7-8 turna aldılar. Bende 1 tane kullanmadığım takımı şamandıralı yapıp gittiğim yerde atacam. Vurursa vurur. zaten at-çek yapmaya devam.. |
||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
|
||
|