|
|
|
#1 |
|
Tüm Kütahaya' lı Arkadaşlara
değerli kütahyalı abilerim ve arkadaşlarım
benim aklıma takılan bir konu var.. neden kütahyadaki baraj ve göletlerde turna yok.. kütahyadaki barajlarımıza ve göletlerimize turna bıraktırmak için ne yapmamız gekeriyor nerelere müracat etmemiz gerekli ? bilmiyorum ama ben kütahyada hangi gölet veya baraja gitti isem israil sazanı diğer balıklardan daha çok gibi geliyor ve israil sazanın olduğu baraj ve göletler daha bi pismiş gibi geliyor.. Turna balığını bizim baraj ve göletlerimize bıraktıra bilirsek bu israil sazanın küçükken önüne gecebilirmiyiz(turna israil sazanını yiyormu bilmiyorum) hadi israil sazanı herkezin başına bela ama bizimde baraj ve göletlerimizde turna da olması iyi değilmi? |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Alıntı:
Ali Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğü ile görüştüm. Durum umutsuz. Adamlar YILLARDIR bizi izliyorlarmış meğer. Oltacılarder'in yaptığı turnuvada aldığımız sonuçlardan gelecek için UMUTLU olduklarını, ancak ekibimizdeki MEHTERAN kod adlı şahsın gölün ortasında motorun şaftını dağıtıp, başka bir bot tarafından karaya çekililmesinden dolayı notumuzu kırdıklarını söylediler. O yüzden de burdaki göllere henüz TURNA atamayacaklamış. Bu durumda Kütahyada sazana biraz daha talim edeceğiz gibi. |
||
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
kütahya ya yakın 1 ,2 gölette turna olduğunu biliyorum araştırmanı tavsiye ederim...
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kütahya maden bölgesi,(((KÖMÜR ve KOLAMANİT ))) bölge toprağının, su zeminin ve hava şartlarının uygun olamamasından dolayı malesef bölgemizde turna yaşamamaktadır.. Metin ağabeyinde söğlediği gibi yıllardır takip edilmektedir bu konu... İnşallah Tarım ve köyişleri bizim için özel bir baraj yapacak, işte ozaman orda yetiştirebiliriz. Hem baraj seviyeside 90 cm,in üstünde olmayacak, botu kalan teknesi batan yardım istedemeden kenara çıkabilecek.
![]() Baraşın yerinede söğliyeyimde merak etmeyin.. Sekiöreni geçtikten sonraki köyün üstünde. Bu yıl su toplamaya başlamıştır..
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bence yaşar. Nerde turna ile ilgili bir yazı okusam aynen şöyle yazıyor;
Her türlü kirlilik ve arazi şartlarına uyum sağlar.. Siz bu işi bir daha gözden geçirin Gürkan Abi. Yoksa sen zurna zurna diye kafayı bozacan. ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Turnanın yaşayacağı suyun belirli bir PH değeri olması lazım bildiğim kadarıyla...
Ve bu PH değişimlerinden etkileniyor. Kütahya Sularında bu değişim yüksektir herhalde. (sıcak-soğuk, yükselme-kuruma/azalma, madenler vs...) |
|
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bende Dört Gözle Bekliyorum Kütahya'da Bir göle Turna Salımı yapılmasını Nasip İnşallah Olur Bir Gün Bizimde Turnamız...
Yoksa Gürkan Abimle beni kafalarımıza huni takmış olarak sokaklarda "Turnalar" Türküsünü Söyleyerek Koşturduğumuzu Görebilirsiniz... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
Ama yokluktan size alabalık gibi geliyordur şimdi. ![]() İnşallah sizde turnanıza kavuşursunuz bir gün...
|
||
|
|
|