|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Trofe Sudakların Boy ve Kilo Degerlendirmesi
Bu konu kendi araştırmam ve sonucundaki düşüncelerimden ibarettir.Her türlü eleştiri ve ek fikre açığımdır
Resimler yerli yabancı paylaşım sitelerinden alınmış ve üzerlerinde oynama yapılmıştır. Balık resimlerine bakarak boy ve kilolarını hep merak etmişimdir.Net bir cevap verebilmeniz için resimdeki avın,avcı tarafından tutuş şeklinin çok önemli oldugunu düşünüyorum.Baş ve kuyruk incesinden tutup gögüs hizasında balığı esnetmeden ve hafifçe gererek 2 metre mesafeden çekilmiş bir kare kafidir.Kimi uyanıklar sirküler harici bir balığı farklı açılar deneyerek daha büyükmüş gibisine irleştirebilir. ![]() Neyse gelelim konumuza Bir kaç gündür fırsat buldukça trofe sudaklara takmış vaziyetteyim.Kendi çapımda bir kaç not çıkardım. Araştırmam 80cm ve üzeri sudaklar için geçerli. *80cm de ortalaması 6-6.200 kg gibi başlıyor.Sudak kendi gibi dişli balıklara bakaraktan sanırım en geç büyüyenlerinden bir tanesi olsa gerek.Bu demekki her cm nin büyük önemi var. *87cm ye kadar 7 kiloyu bulabiliyorlar. *Ne ilginçtir ki! 87cm ila 91cm arasında değişik bir kanıya varıyorum.(Herne kadar aramama rağmen bu aralıkta pek fazlaca sudak göremedim)yokmu dur neyim ![]() *Ya abi bu balık 87den sonra uzamayı bırakıp karın bölgesine doğru genişlik veriyo *Ben 12 kilolu bir sudak resmi görebildim. *Karın kısmına vermiş sudak boyca uzunundan daha ağır gelecektir. *Ya da yine uzamayı aynı zamanda ağırlaşmayı sürdürüp 110cm kadar büyüyebiliyor Ben uzun yıllar önce bayındır barajında sudağı 2 iğneli dip oltasına kurbağa larvaları takarak yakalardım. solucana bile vurduğu zamanlar olmuştur.Sudan çıkınca kısa sürede ölüyor,eti bence çok lezzetli. Lezzetli olmasa ulus halinde deniz mezgiti diye kilosunu 10 tl'den vatandaşa satmazlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Sevgili Ali yine tatlı bir konuya değinmişsin.Bu fotoğraflar yabancı kaynaklı doğal olarak.Balıkların ağırlıkları kullanılan ölçütler hakkında forumlarda hiç bir yoruma yanıt vermemek konusunda bir karar vermiştim sözde.(şu andaki görüşümde isteyen istediği ölçütü kullansın)Bu yıldaki avlarımızda büyük olasılıkla balığın uzunluğunu(metre ile) ölçüp yine aynı aletle kilosunu da bu ortamda paylaşacağız sanırım.Alet çok basit biliyorsun.Bazılarının ısrarla kullandığı ölçütlerle aynı boyutlarla ve aynı fiyatlarla neredeyse.Bir kez alınabilecek ve uzn yıllar kullanibicek basit bir alet...
Uzunluklarla doğru orantılı artmıyor balıkların ağırlıkları. Kısa kesiyorum ve teşekkür ediyorum bu güzel paylaşımın için... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Abi deneyimlerini ve bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim. En kısa zamanda seninle gidip bu balıkları yerinde inceleyelim derim
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bilgi ve paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
alibaba yine nefis kareler...
ellerine sağlık çok teşekkürler bilgiler için... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çok güzl bir konu bence
Her balıkçının çantasında tebliğ kitapcığı olduğu gibi ölçüm aletlerininde olması gerekli
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
güzel bi paylaşım alibaba emeğine sağlık
|
|