Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Bilgi Balık Yemleri Doğal Yemler

Doğal Yemler Hangi balığa hangi canlı yem kullanılır? Hangi canlılar canlı yem olarak daha verimlidir? Bu başlıkta tartışılıyor

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır. Detaylar İçin Tıklayınız...

Seçenekler Stil
Alt 15.05.08, 11:40   #1
Muharrem BAŞKAYA

Muharrem BAŞKAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Muharrem Başkaya
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: Tutup bıraktığım turnalar
Referans: 3
Muharrem BAŞKAYA will become famous soon enoughMuharrem BAŞKAYA will become famous soon enough
Cool Toprak Solucanı ve Turna

Arkadaşlar en iyi yemler varken solucan ile pek kimse turna tutmaya çalışmaz.Ama sazan veya kadife avı için hazırladığınız takımlara çok nadirde olsa turna yakalanabilir.Solucan ile turna tutmak için civarda bu balığın beslenme kaynakları açısından gümüş, kadife gibi daha ufak boydaki balıkların çok az miktarda bulunması gerekiyor en başta.İkincisi ise av yapılacak yerin mutlak suretle akarının çok kuvvetli olmaması veya göl tabanlı olması gerkiyor.Şansınız çok az olabilir ama imkansız da değil.1994-1995 yılları sanırım, ben daha turna balığına fazla merak salmamışım, takımları kadife için eymir gölünde sabahın ilk ışıklarıyla beraber göle salladım ya nasip diyerek.Belkide benim hayatımın ilklerinden aynı gün içerisinde hem turna hem kadife hemde sazan oltama yakalandı.O günün en büyük balığıda göl içerisine düşürülen bir altın kolyeyi bulmam ilede sonuçlandı.Artık livarımda 3-5 kadife 1 adet sazan 1 adet turna ve 1 adet hatırı sayılır bir kolye vardı.İki kişi gelmiştik o gün ava; tabiki paylaştık.Turnayı ve sazanı arkadaşıma taksim ettik gerisi malum yitik bulanındır.
Olmaz olmaz demeyin av yerinde mutlaka kıyılarda bir araştırma yapın derim solucana turnada vurur size piyangoda;

Konu Muharrem BAŞKAYA tarafından (16.05.08 Saat 09:22 ) değiştirilmiştir.
Muharrem BAŞKAYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.08, 12:35   #2
mustafadinç
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans: 3146
Muharrem kardeşim
Toprak solucanı ile turna yakalamak konusunda verdiğin bilgiler için teşekkürler
Altın kolye konusuna gelince ;Ben olsam sahibini araştırırdım bulamazsamda gider bir hayır kurumuna verir sevabınıda kaybeden şahsa bağışlardım.
aynı şekilde bizlerde değerli bir eşyamızı kaybedebiliriz değilmi yinede tercih senin.
Alt 15.05.08, 12:44   #3
WEST

WEST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Mustafa KARATAŞ
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: İSTEDİĞİMİ HALEN BULAMADIM ;)
Referans: 9
WEST will become famous soon enoughWEST will become famous soon enough
Toprak solucanı kullanıp hatta başka bişey kullanmadan av yapıldığını gördüm ve şahit oldum.
Hatta sakınca görmüyorum yeri bile söyliyeyim.
Akşama kadar yanımızda duran bir ekip toprak solucanı ile bayağı güzel turnalarda tuttular bizde gümüş olmasına rağmen onlardan daha az verim aldık diyebilirim. Yer ANKARA Çanıllı Barajı.

Konu WEST tarafından (15.05.08 Saat 12:58 ) değiştirilmiştir.
WEST isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.08, 12:52   #4
mustafadinç
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Alıntı:
WEST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Toprak solucanı kullanıp hatta başka bişey kullanmadan av yapıldığını gördüm ve şahit oldum.
Hatta sakınca görmüyorum yeri bile söyliyeyim.
Akşama kadar yanımızda duruna bir ekip toprak solucanı ile bayağı güzel turnalarda tuttular bizde gümüş olmasına rağmen onlardan daha az verim aldık diyebilirim. Yer ANKARA Çanıllı Barajı.
Vay be .....
Ya Mustafa neden daha önce söylemedinki.
Birde Jandarmaya anlatma sorunu var inanmazki siz sazan yakalayacaksınız bu solucanlarla der.
Bizim avlandığımız gölette çok turna ve yayın var ama çokta gümüş var bu tezat değilmi sizcede.
Alt 15.05.08, 12:58   #5
Muharrem BAŞKAYA

Muharrem BAŞKAYA will become famous soon enoughMuharrem BAŞKAYA will become famous soon enough
Alıntı:
mustafadinç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Muharrem kardeşim
Toprak solucanı ile turna yakalamak konusunda verdiğin bilgiler için teşekkürler
Altın kolye konusuna gelince ;Ben olsam sahibini araştırırdım bulamazsamda gider bir hayır kurumuna verir sevabınıda kaybeden şahsa bağışlardım.
aynı şekilde bizlerde değerli bir eşyamızı kaybedebiliriz değilmi yinede tercih senin.
Abi dediğin gibi yaptık ama etrafta bizden başka kimsecikler yoktu.Biraz oksitlenmiş bir takının sahibini bulmak imkansız.Ama ıssız bir yerde yaradanın bizlere sunduğu lutuftan ötürüde her daim sadakamızı eksik etmeyiz.Zatım bir avında da kendi ayakkabısını su kenarında unutmuş almak içinde geri dönememiştir şartlardan dolayı.Ama dönmek içinde ısrarım olmamıştır.Çünkü inancım gereği ;ayakkabı benim dahi olsa onu mutlaka işine yarayacak birisi bulacaktı.Ve sonuna kadar da helal olsun...
Ve buradan tüm oltaciları yanlarına bir ekmek fazla alarak ava gitmeleri için bir davette bulunuyorum.Azığınız bazen dağ başındaki bir çobana katık, bazende günlerdir aç gezen bir tavşana veya kekliğe nasip olabilir...

Konu Muharrem BAŞKAYA tarafından (15.05.08 Saat 18:57 ) değiştirilmiştir.
Alt 15.05.08, 13:00   #6
WEST

Alıntı:
mustafadinç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vay be .....
Ya Mustafa neden daha önce söylemedinki.
Birde Jandarmaya anlatma sorunu var inanmazki siz sazan yakalayacaksınız bu solucanlarla der.
Bizim avlandığımız gölette çok turna ve yayın var ama çokta gümüş var bu tezat değilmi sizcede.
Abi tüm balıklar için açık bir sezon zamanıydı.
Açıklama yapılmasına gerek duyulacak bir zaman değildi.
Alt 15.05.08, 13:26   #7
mustafadinç
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Alıntı:
WEST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi tüm balıklar için açık bir sezon zamanıydı.
Açıklama yapılmasına gerek duyulacak bir zaman değildi.
Yok be Mustafa hemen yanlış anlamışsın ben söylemedin derken solucanla turna avlamayı söylemediğini kast etmiştim bulması daha kolay olduğu için.
Alt 15.05.08, 13:29   #8
WEST

Bende bunu dikkate alarak söyledim öyle düşündüğünü sanarak abicim ne bileyim.
Alt 15.05.08, 13:31   #9
oz0735
Üye

oz0735 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Özkan
Memleket:Ankara/Alanya
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: 28.2 kg kuzu(akya) ,4.7 kg levrek ,1.5 kg kofana,4.5 kg deniz turnası,2 cm aterina,11 kg sazan...
Referans: 0
oz0735 will become famous soon enoughoz0735 will become famous soon enough
Valla o daha nasip olmadı ama abi ekmekle kıbrıs takımı ile denizde 2 kiloluk levrek yakaladığımı biliyorum
oz0735 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.08, 13:34   #10
Muharrem BAŞKAYA

Alıntı:
oz0735 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla o daha nasip olmadı ama abi ekmekle kıbrıs takımı ile denizde 2 kiloluk levrek yakaladığımı biliyorum
Maşallah

Seçenekler
Stil

Sponsorlar