|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Diyar Diyar Türkiye'm... Oltacilar.com Üyeleri Yaşadıkları İli, İlçeyi, Kasabayı veya Köyü Bu Başlık Tanıtıyor. Sizde Yaşadığınız Yeri Burada Bizimle Paylaşabilirsiniz... |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Tekirova / Antalya'daki kısa maceram
Öncelikle herkese iyi günler
Şimdi size Antalya'nın Tekirova yaylasına doğru yaptığım maceramı ve birkaç anımı anlatacağım... Cumartesi sabahı babam ve ben Tekirovaya yaylamıza gitmeye karar verdik.Aslında gönlümden hiç de gitmek geçmiyordu çünkü buradaki zarganacıklarımı küçük kılıçlarımı bırakıp gitmek bana zor geliyordu.Oraya giderken geçtiğimiz torosların mükemmel çam ağaçları , doğası , karacaları , çiçekleri ve havası göze çarpıyordu.Bu kadar güzel bir yer olamaz dedim kendi kendime ,içimden de iyikide gelmişim diyordum.Kendi kendime de mırıldanmıyor dedğildim : İlerde burası tam bana göre bir yer , tam bir emekli yeri diye..Doğasının yanı sıra denize 1.5 2 km olması ve arabayla 7 dakikada gidilmesi ileride buraya yerleşmek istememin sebeplerinden birisidir tabikide..Yaylaya doğa aşığı insanların ektikleri rengarenk çiçekler ,o eşi benzeri bulunmayan çeşitli kelebekler ve neredeyse tüm meyve sebzeleri görmeniz mümkündür.Orada bütün ağaçlar bütün meyveler sebzeler insanlığın ortak birer hazinesidir.Kimse kimseye karışmaz , kimse kimseye neden aldın bunu yedin demez , saygı çerçeveleri altında ... En çok sevdiğim yerlerinden biriside o kadar sıcağa rağmen oranın çok güzel esmesi ve bir damla bile terlememek ![]() Oraya gittiğimizde günüm heryeri dolaşmakla keşfetmekle geçti , birçok doğa harikası gördüm ve tazecik meyvelerden birer tadımlık tatmakla geçti , saatler öğleden sonrayı gösterdiğinde babam hadi gel oğlum denize gidelim istersen oltalarınıda getir dediğinde ; içimden sanki burada balıkmı olacak diyordum , dememde haklıydım tabikide insanların tursitlerin yüzdüğü yerlerde balık mı olurdu ? Daha doğrusu balık mı tutulurdu... Ben yineden bir şansımı deneyim felsefesiyle 4 mt.lik kamışımı ve makinalı ratımı yanıma aldım...Oraya gittiğimizde heryer rus turist ve memlekettaşlarımız kaynıyordu , uzunca bir suyu süzdükten sonra kendime nihayet bir iskele buluverdim , buluverdim de ne buluverdim ..Henüz daha 4 mt.lik kamışımı yeni yeni açmama rağmen iskele bekçisi yanıma gelip , kardeşim burada balıkmı tutulur insanların ayağına iğne batar demez mi... Batar haklısın usta diyerek mantarların dışında bir yer bulmaya karar verdim , bulduğum yer de iskeleden 4 5 metre uzaklıktaydı ve insanlar hayretle bana bakıyordu delirmiş heralde bu gibisinden , saçımıda 3 numaraya kazıtınca tam bir çılgın tipi oluşmuştu ![]() Oltamı açtığımda takımımı bağladımda hiçbirşeyim yoktu tek güvencem bayat ekmeklerden güzelce yoğrulmuş bir hamur yapmaktı kıvamında ve sertliğinde tabiki... Hamurumu yaptıktan sonra suya her olta atışımda oltama çifter çifter gelen sokarlar ve likkozlar(gopez yavrular, bazıları gopezleşmiş ) beni büyük bir keyiflendirdiği gibi insanların da ilgi odağı olmuştum neredeyse Bekçi ise yanıma gelip aynen şöyle : Gardaş yaaa gözünü sevim sen ne yem kullanıyorsunda bu kadar balığı tutuyorsun gibisnden bir sürü söz söylüyordu neredeyse soluksuzluktan ölecekti hiç ama hiç de abartmıyorum ...Adama içimden ; sen daha demin bırak iskeleden olta atmamı benim buradan denize atlamama bile izin vermiyordun dedim şimdi gelmiş ne diyorsun dedim , içimden tabikiYine insanlık bende kalsın diyerek bekçiye 8 tane sinek iğnemden ve 20 lik misinamdan 6 7 metrelik misina koparıp verdim ve bekçi abim gel iskeleden atla istediğin kadar demezmi bana ,işte bendeki erkeklik gururu olsa gerek yinede gidip atlamadım içim içimi yesede... Daha sonra balıkları tutarken yanıma gelen rus turistlerin balıkları görmek isteyişleri ve konuşmak istemeleride diğer olaylardan birisidir , hepsinin kız oluşu dikkatimi de çekmedi değil tabiki ![]() Turistlerimizin balıklara bakmasından ve günün batışından sonra evimizin yolunu tutmaya kadar verdik , o yorgunlukla ve kızarmış bir kafa ve sırtla evde birde yemek telaşlarıymış oymuş buymuş derkene günümüzü pazar yaptık ... Pazar günün saatlerimiz 11.45 i gösterirken herkes ancak kahvaltısını yapabilmiş ve denize adımımız atabilmiştik ...Bizimkiler 20 metre ileride plajda yüzerken ben de avuçtan büyük sokarları tutmaya başladım...En son kova yarısına gelmişti (suyu döküldükten sonra , saatler 5 i gösteriyordu ) babam yanıma gelip kulağıma fısıldadı : eğer sende daha acıma varsa denizde balık tutmassın diye bugün , kendi kendime güldüm ...Görüyorsun değilmi baba dedim , balıkları insanların içinden tutuyorum diye , övünmeden de duramıyorum o başka mesele ![]() Cumartesi gününün saat 8 e doğru civarı oltam sudayken bir hışırtı koptu , büyük hamur takmıştım ...İlk başta serpe blığı sandım daha sonra içeriden koskoca bir sargoz çıkamızmı , o an düşecek diye öyle bir korktum ki çünkü belime kadar sudaydım derinden tutmak için giriyordum suya , balığı dışarıy çıkardığımda babamla göz göze geldik ve iyi bir güldük , yani normalde karidesle tutulan balık piyangoyla hamura gelmişti.... ![]() Herşey tek kelimeyle çok güzeldi , birkaç anımı ve başımdan geçen olayları sizlere anlattım ve umarım hikayemi sıkıcı bulmamışsınız ![]() Çünkü çok gevezelik yaptım diyebilirim ama içimdeki bu güzel duyguları siz değerli Oltacılar Ailemle paylaşmak istemiştim Uzun lafın kısası bu güzel karelerle sizleri başbaşa bırakıyorum.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oradaki kesilmiş kütükleri görmek beni derinen üzüyor... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakalım cinsi neymiş ![]() ![]() ![]() Yesinler seni pozda verirmiş doktoruna ![]() ![]() ![]() ![]() Camda ne var acaba Özgürlüğüne kavuştu karelendikten sonra , eve ziyarete gelmişken ajansıma uğramadan gitmemesini istedim ![]() ![]() ![]() Mis gibi , görüntüye bakarmısınız... ![]() ![]() ![]() Bizimkilerin oyuncağı , arada bende tutundum ona boğulmamak için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukların pasta teklifini geri çeviremezdim doğrusu ![]() ![]() ![]() ![]() Güzelim çiçek ve meyve bahçeleri... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Sizdeki keyif bir başka...
Ama ben bundan çok korkuyorum dün gazetede okudum turistin biri kucağında çocuğuyla beraber paraşütte uçuyormuş , kemeri açılmış ve adam 50 mt reden suya düşüp ölmüş , beton etkisi yani... Çok üzüldüm ve korkar oldum ![]() ![]() ![]() Bugünün yani Pazar'ın sokar ve gopezleri 73 tane sokar tamı tamına ve hepsini komşularımız Kemal amcamıza ikram ettim , afiyet bal şeker olsun ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Tolga harika bir rapor daha yazmışsın. Keyifle okudum. Teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
tekirovaya gitmişliğim vardır. yolu biraz uzak olsada yinede güzel bir mekan. sayende görmüş olduk.. sağol canım..
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bu dünyada işin işte dier tarafı bilmem
![]() Güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık.. Paylaşım için tşklr
|