|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Tas Emen Baligi (Neunaugen) 9 Göz
Selamlar,Saygilar Oltaci Dostlar ;
Bir sorum olacak Tas emen baligi resmine rastladim ama emin degilim bilen var sa bilgilandirebilir mi? Neunaugen ; Taş emen Balığı : Dogrumudur? Bu Balik taslari emerek ve isirarak besleniyormus !! ![]() Solungaclari 7 di adet yuvarlak delikten ibaret dir,onun icin Almancasi:Neunaugen dir.Türkce adi varmidir? Simdiden herkese cok tesekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
İbrahim abii bilen arkadaşlar bilgi verir bizim oralarda bi balık var şifa valla insan vücudundaki yaraları yiyor sivas tarafında abii ne tür balıklar var ahh ahh
![]() Bunlar taşları kemiriyorr baksana abii![]()
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Taşemenler
Taşemenler, Petromyzontidae familyasını oluşturan dişli çenesiz balıkların ortak adı. En belirgin özellikleri, huni gibi emebilen bir ağza sahip olmalarıdır. Çok farklı morfolojik ve fizyolojik özelliklerinden dolayı taşemenler, sıklıkla zoolojide gerçek bir balık olarak düşünülmezler. Diğer balıkların vücutlarında delikler açarak kanlarını emerek beslenen türler içerisinde sayılabilir.
![]() By m_master Bir nehir taşemeninin ağzı ![]() By m_master Üst alem: Eukaryota - Ökaryotlar Alem: Animalia - Hayvanlar Alt alem: Eumetazoa - Gerçek dokulular Üst şube: Deuterostomia - İkincil ağızlılar Şube: Chordata - Kordalılar Alt şube: Vertebrata - Omurgalılar Üst sınıf: Agnatha - Çenesizler Sınıf: Cephalaspidomorphi Takım: Petromyzontiformes Familya: Petromyzontidae - Taşemenler Bölede bilgiler buldum ama ben bu balığa hiç rastlamadım isveç taraflarında bunun deniz türleri de yaşıyormuş benden bu kadar ![]() Not: Resimler ve yazılar wikipedi den alıntıdır |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Alıntı:
ibrahim abi![]() neun =dokuz das Auge= göz Neunaugen isimde bu olduğuna göre dokuzgöz olmuyormu türkçesi ![]()
Konu korni tarafından (15.01.09 Saat 20:51 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Koral ben zaten yazdim Almancasi Neunaugen diye ama solungac delikleri bir taraf ta degil ki sadece 7 tane de öbür tarafta var hepsini toplarsan 14+2 göz :16 yapar .
|
|
|
|
|