Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Tatlı Su Balıkcılığı Tatlı Su Balıkları

Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada!

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır. Detaylar İçin Tıklayınız...

Seçenekler Stil
Alt 27.05.09, 15:35   #1
serdargüven
Üye

Üye Adı: Serdar
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (-)
En İyi Avı: Sudak 3.5 kg
Referans: 0
serdargüven will become famous soon enoughserdargüven will become famous soon enough
Exclamation Sudak avlarken nelere dikkat edersiniz veya etmeliyiz?

Arkadaşlar sudak hakkında bilgilerimizi paylaşalım lütfen. Selamlar, saygılar.
serdargüven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.05.09, 03:11   #2
DİL-İ BELA
Üye

DİL-İ BELA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: AYDIN ALAGÖZ
Memleket:MALATYA-ANKARA
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı:
DİL-İ BELA will become famous soon enoughDİL-İ BELA will become famous soon enough
Serdarcım, ''Tatlısu av teknikleri'' bölümüne göz atarsan istediğin her türlü bilgiye ulaşabilirsin. Rastgele..
DİL-İ BELA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.05.09, 10:05   #3
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans: 3146
bende sudak hangi yapay yemlerle yakalanıyor en ideal olanı hangisi bizzat kullanan ve yakalayanlardan öğrenmek istiyorum çünkü bu yıl altınkaya barajında kullanacağım elim boş dönmesin
Alt 28.05.09, 14:52   #4
serdargüven
Üye

Üye Adı: Serdar
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (-)
En İyi Avı: Sudak 3.5 kg
serdargüven will become famous soon enoughserdargüven will become famous soon enough
Dil-i Bela Abi benim bu sormaktaki amacım; sizlerin geliştirdikleri farklı teknikleri ve yemleri öğrenmek. Örneğin benim geliştirdiğim bir yemi tarif edeyim size: 12 cm lik beyaz bir silikon balığı alıp kafasından itibaren 3cm kesiyoruz, kalan gövde ile birlikte kuyruk kısmını bir zokaya takıyoruz ve silikon balık ve zokanın birleştiği yeri japon yapıştırıcı ile yapııştırıyoruz. Böyle elimizde çok güzel kuyruk hareketi veren orta boy bir yapay yemimiz oluyor. Ben hep kullanırım diğer yapay yemlere nazaran en az üç kat fazla verim alırım. Saygılarımla.
serdargüven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.05.09, 16:48   #5
Faruk TÜZEL

Faruk TÜZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Faruk TÜZEL
Memleket:Sungurlu
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 3
Faruk TÜZEL will become famous soon enoughFaruk TÜZEL will become famous soon enough
Sevgili Serdar,
Öncelikle açmış olduğun konu için teşekkür etmek istiyorum. Sıradan bir bilgilendirmenin ötesinde kişisel bilgi ve deneyim paylaşımı için ve de özellikle merak ettiğin için açmış olduğun bir konu sanırım.
Sudak avlamanın bir amatör balıkçıya uygun üç avlanma şekli var ; at-çek yöntemi,canlı balıkla şamandıralı takımla avlanma ve canlı ile dip takımı ile avlanma yöntemi.(bırakma yöntemini bu sınıflandırmaya almıyorum çünkü tutulan küçük sudakları geri salma şansınız olmuyor maalesef)
At-çek için size önerim;boyutları ya da rengi ne olursa olsun mutlaka simli olsun ve mümkünse kırmızı kuyruklu olsun.Bu önerim tabi ki şu anda avlandığımız avlaktaki sudak karakteriyle ilgili.Yıllar öncesi avlandığımız avlakta ise dediğiniz gibi beyaz silikon balıkla çok güzel sudaklar aldığımızı anımsıyorum.(belki de o zamanlar simli silikon sahteler yoktu)
Şamandıralı takım sudak avı için en zevkli yöntem ,yalnız doğru yeri ve doğru sistemi seçmeniz çok önemli.Benim şamandıralı takımım: 035 misina, stoper sonrasında fırdöndü, tekrar stoper(şamandıranın iğneye takılmaması için),fırdöndü ,027 misinanın ucuna bağlı 1 numara beyaz palalı iğne.Zamanım pek olmadığı için çizimle anlatamadım maalesef.Deneyimlerimize dayanarak ideal derinlik 1,5 kulaç. Bu derinlik avlandığınız bölgenin derinliğine bağlı olarak değişiyor doğal olarak.Botla şamandıralı takım kullandığımız zaman derinlik ölçümü yapıp dipten bir karış yukarıda tutmak daha avantajlı gibi sanki.(çok teknik bir konu olduğu için kısa kesiyorum)
Dip takımı ile avlanmayı hiç sevmiyorum nedeni ise balık geldiğinde takılma olasılığının yüksek olması.Kaybettiğiniz tek kancanın ötesinde yakalanan sudağın öleceğini biliyor olmanız.
Sevgili Serdar özetin özeti:sudak avı tam bir muamma.Her avında farklı bir teknik geliştirmek zorunda kalıyorsun.Sana önerim 8 cm’lik simli sahteleri dene ve mümkünse dibe yakın avlan.
Rasgele sana…
Faruk TÜZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.09, 00:28   #6
Fedai ERDEM

Fedai ERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Fedai ERDEM
Memleket:Ankara-Kayseri
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: İyi Olsun Dünya
Referans: 28
Fedai ERDEM will become famous soon enoughFedai ERDEM will become famous soon enough
Alıntı:
sinekci-fly Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bende sudak hangi yapay yemlerle yakalanıyor en ideal olanı hangisi bizzat kullanan ve yakalayanlardan öğrenmek istiyorum çünkü bu yıl altınkaya barajında kullanacağım elim boş dönmesin
Abi aşk olsun..
Bizi mi deniyorsun.
Fedai ERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.09, 01:55   #7
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans: 3146
Alıntı:
faktörübol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi aşk olsun..
Bizi mi deniyorsun.
rica ederim fedai kardeşim vallahi doğru söylüyorum canlı yemle çok tutum fakat geçen yıl çeşitli silikon, rapala,kastmaster türü yapay yemeleri denedim hiç balık alamadım amacım yapay yemle avlanabilmek çünkü canlı balık her zaman bulmak zor onun için bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan bilgi ve görüşlerini almak istemiştim. Bak yine arkadaşlar sağ olsunlar bişeylerden bahsetmişler fakat resimlemedikleri için net anlayamadım

Seçenekler
Stil

Sponsorlar