|
|
|
|
|
|||||||
| Deniz Av Teknikleri Deniz balık avında kullanılan teknikleri burada paylaşabilirsiniz |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Spin için karar veremiyorum yardım lütfen
öncelıkle herkesın ramazan ayı hayırlı olsun allah hayırlara vesıle olmasını nasıp eder ınsallah
yaklasık 2 haftadır forumda spin av ıcın konular acıyorum fıkır almak ıcın ustadlardan. bır turulu son kararımı veremedım egede kıyıdan avlanıcam rapalaylan kusadası dıdım hedef balık levrek malum. gercekten bu konuda hıc bır bılgım yok sagolsun bır cok forum uyesı fıkırlerını yazdı ama hala kararsızım Makina: http://www.avmarketi.com/asp/product...4000-FB-MAKINE http://www.avmarketi.com/asp/product...-4000Vi-MAKINE KAMIS http://www.avmarketi.com/asp/product...pinnrute-270cm http://www.avmarketi.com/asp/product...pinnrute-240cm 2,3 adet RAPALA ve MİSİNA avmarketimden sipariş vericem ama hepsini birden almak istiyorum bütçem 200-250arası en fazla ama bır turlu karar vermedım bır cok farklı sey yazılıyor kamısı 240cm mı yoksa 270 mı mısına sumu bumu kafam cok karsıtı lutfen sevgılı ustadlar bana bır fıkır verın.... fıkırlerınızı onerılerınızı beklıyorum benım yazdıgım modellerın dısında da olabılır enazından kullanan kıslerın ve bu ısı bılenlerın onerısı olursa bosuna yanlıs urunler alıp hem zamanımı hep paramı hemde emegımı bosa harcamamıs olurum sımdıden herkese cok tessekur ederım saygılar hayırıgunler. Konu no_panix tarafından (12.08.10 Saat 03:45 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Vitrinde beğendiğin ayakkabıyı mağazadan içeriye girince çeşitlere bakarak beğenmediğini sanarak mağazanın en cafcaflı ve en dandik ayakkabısını alarak çıkabilirsin.Buna istinaden
form üyelerinin sana yazdığı fikirlere değer vermiyorsun ki tekrar akıl istiyorsun.bana göre paranı cebine koy kafana göre bir takım yap yanlış olursa kimseyi suçlama olanağın olmaz. form üyeleri sana bildikleri en doğru bilgileri vermiş olduğuna eminim.selamlar Aydına kucak dolusu selamlar.Aydın ın neresindensin |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Mesut,
Levrek için genelde kullanılan kamışlar 240-270 arası (5-25 gr/10-30gr atarlı) ,makineler ise 30-40lık, yüksek devirli. Sanırım sen de araştırmalarında bunları öğrenmişsin. Ancak sorun şu ki, bir oltacının kullanacağı takımlar kendine göredir. Hangi boy-ağırlık aksiyonda kamışı kullanabiliyorsun ve hangi makaranın kullanımında rahatsın kalama ayarı vs. Bunun en önemli göstergesi kullanım ama ilk defa alacaksan da yerinde görüp deneyerek alman. O yüzden kimse sana burada net şu-şu kamışı makarayı al demek istemez. Mesela ben 20 lik ve 40lık makinalar ile 210 ve 240 270 boylarında iki parçalı ,çeşitli atarlarda kamışları kullanıyorum ve hepsi ile de duruma göre verim alıyorum. (hava şartları,yemin ağırlığı,hedef balık vs) Yerinde görüp alamayacaksan, 240-270 arası (270 tavsiyem) hafif bir kamış ile hafif ama sağlam bir makine alman(30-40) .Tabii ki kaliteli bir de misina... Not: Linkleri direk browserdan alıp kopyalarsan açılır. Şu anki linkleri kopyaladığın yerden ise sağ tıklayıp, bağlantı konumunu kopyala diyerek buraya yapıştırman gerekli. Konu Nuri ERTİK tarafından (12.08.10 Saat 02:10 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
hocam yapılan yorumlara deger vermemek le uzaktan yakından alakası yok oyle seymı olur sorun cok fazla modelın olması hangısını alacagıma bır turlu karar vermem oldu olay bu kesınlıkle yanlıs anlasılma olmasın.
sonucta formun amacı paylasım burda daha onceden kullananlar tecrubesı olan ınsanların fıkırlerını almak onemlı sorma ogrenme ımkanı varken gıdıpte hıc bır bılgımın olmadıgı urunlerı alıp bosuna masraf yapmak ıstemem kımse ıstemez sanırım dedıgım gıbı model fazlalıgı nedenıyle kafam karıstı o yuzden tekrar yazma geregı duydum okdar umarım kendımı ıfade edebılmısımdır bu arada aydın/nazıllıdenım saygılar Konu no_panix tarafından (12.08.10 Saat 03:58 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
slm
bence bu ikisi güzel gibi yinede bu alacaklarını bi av abyiinde eline alıp senin atış stiline uyuyor mu diye bi test etmeni tavsiye ederim şimdiden hayırlı olsun
![]() CORMORAN BULL FIGHTER Spinnrute 240cm SHIMANO ALIVIO 4000 FB MAKİNE |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
hocma ınternetten avmarketımden sıparıs verıcem malsef elıme alma sansım yok
![]() oyuzden tavsıye arayısları ıcındeyım |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
mesutcum hüseyin abinin tavsiye ettigi cormoran kamiş süper ben tavsiye ederim bende iki adet var biri bot için 190cm.digeride kıyı icim 270cm lik.alman malıdır ve çok saglam hesaplı makinayıda bütcene göre ayarlarsın .simano tavsiyem ama dam.ıda boş geçme
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
tesskur ederım hocam onerılerınız ıcın aslında dendıgı gıbı en guzelı gorup ele alınarak satın almak ama malesef bunu yapma ımkanım yok netten sıparıs verıcem oyuzden danısmak ıstedım onerılerınız ıcın cok tesskur ederım
|
|
|
|
|