Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık OLTACILAR.com' a HoşGeldiniz ............ Duyurular ve Haberler

Duyurular ve Haberler Forumumuzla ilgili duyuruları ve güncel haberleri burdan öğrenebilirsiniz.

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır. Detaylar İçin Tıklayınız...

Seçenekler Stil
Alt 21.10.11, 14:11   #1
Bülent YILMAZ

Bülent YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: BÜLENT YILMAZ
Memleket:KÜTAHYA / ANKARA
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 4
Bülent YILMAZ is on a distinguished road
Şimdi de 'balık gribi' çıktı...

Kaynak : cnnturk.com

Kanada'nın kıyı eyaletlerinde yakalanan somon balıklarında bulaşıcı ve öldürücü virüs saptandı.

Simon Fraser Üniversitesi bilimadamlarından Rick Routledge ve Alexandra Morton yaptıkları ortak açıklamada, ISA (Infectious Salmon Anaemia) adını verdikleri Bulaşıcı Salmon Anemisi virüsünin, kuş gribinde rastlanan H1N1 türü bir virüs olduğunu kaydettiler.

İnsanlara henüz etkisi yok.

Balıklarda ilk kez böyle bir virüse rastlandığını belirten bilimadamları, virüsün şu anda hayvanlar arasında etkili olduğunu ve insanlara etkisini henüz bilmediklerini açıkladılar.

Virüs taşıyan somonların, birbirlerine saldırıp ısırdıklarını bildiren bilimadamları, çiftliklerde yetiştirilen somonlara bulaşıp bulaşmadığını henüz bilmediklerini söylediler. Öte yandan Kanada'nın Prince Edward Island eyaletindeki Atlantik Veteriner Koleji bilimadamlarından Dr. Fred Kibenge, laboratuvar incelemeleri ile saptadığı virüse ilişkin sonuçları Kanada Gıda Denetim Ajansı'na ilettiğini açıkladı.

Şili'den gelen balıklarda virüs çıktı.

Virüsün Avrupa'dan bulaştığını sandıklarını söyleyen Rick Routledge ve Alexandra Morton, kendilerine gelen örneklerde de virüs bulunduğunu, Şili'deki somon stoklarının yüzde 70'inin virüsle enfekte olduğunu ileri sürdüler.

Rick Routledge, "egzotik" olarak nitelendirdiği virüsün, özellkle British Colombia kıyılarındaki doğal ortamda yetişen vahşi somon neslini tehdit edecek kadar tehlikeli olduğunu kaydetti. Kanada Tarım Bakanlığı, Kanada Sağlık Bakanlığı ve Kanada Gıda Denetim Ajansı'nın, gerek ülke içinde gerekse ihracatta önemli yer tutan somonla ilgili ne tür bir karar açıklayacağı merakla bekleniyor.

Konu Bülent YILMAZ tarafından (21.10.11 Saat 14:28 ) değiştirilmiştir.
Bülent YILMAZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.11, 14:17   #2
Sefa AYKENAR

Sefa AYKENAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Sefa AYKENAR
Memleket:Ankara
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: Kazandığım Dostlarım
Referans: 3
Sefa AYKENAR will become famous soon enoughSefa AYKENAR will become famous soon enough
Deme yahuu,

söylecek söz bulamıyorum, durum gerçekten önemli ve ciddi
Sefa AYKENAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.11, 21:20   #3
gökhan
Üye

gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: gökhan batu
Memleket:ankara
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: 52 cm. TURNA aynalı sazan 7.5kilo yayın 6kilo
Referans: 0
gökhan will become famous soon enoughgökhan will become famous soon enough
ben çok rahatım bizim tırıvırıcı, ağcı ve daha akla gelmeyecek tüm hile ve katliyam metotlarını yapan canlılardan daha AZ ZARAR VERECEKTİR.
gökhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.11, 22:53   #4
kulekreis
Üye

kulekreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hasan Hüseyin Külek
Memleket:İstanbul
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı:
Referans: 1
kulekreis will become famous soon enoughkulekreis will become famous soon enough
Korkulacak bir durum yok bana göre . Bizler anadan doğma şerbetliyiz. Somonlar ölebilir ama bize hiçbirşey olmaz. İçtiğimiz su arsenikli, soluduğumuz hava pis ve mikroplu, yediklerimiz hormonlu ve GDO lu, giysilerimiz kansrojen boyalarla boyanmış, her evde uzun yıllardır yasak olan Hypo clorid kullanılıyor. Çocuklarımız kansrojen maddelerden yapılmış çin oyuncaklarla oynuyorlar. Rahat olun . Yerim ben somonun virüsünü.
kulekreis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.10.11, 05:37   #5
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans: 20
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Öleceksek balıktan ölelim... Korkan balık gibi olsun.
mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar