|
|
|
|
|
|||||||
| Suni Yemler Silikon yemler, kaşıklar, rapalalar, rapala yapımı, sahte yemlerin hazırlanışı, oltaya bağlanışları... |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Silikon Yemlere( Sasi) Zoka Takılması...
Turna , Levrek veya Sudak ile henüz hiç tanışamamış olmama rağmen formumuzdan ve internetten yaptığım araştırmalar sonucu epey bilgi sahibi oldum...
![]() ![]() Bu konunun bir çok ağabeyim ve arkadaşım tarafından bilinmesine rağmen , formumuzun bir bilgi kaynağı olmasını istediğimden dolayı bu konununda bu bilgiler arasında olması gerektiğini düşündüm.... Benim gibi bu işe yeni başlayan arkadaşlara belki bir yol gösterir... Saygılarımla... Silikon Yemlere( Sasi) Zoka Takılması - 1... ![]() Silikon Yemlere( Sasi) Zoka Takılması - 2 ... ![]() Otluk bölgelerde iğnenin ota takılmaması amacı ile kullanılan texas rig yöntemi… Tek iğneli bir sistem olduğu için balığı kaçırma olasılığı çok yüksek bir sistem belki ama, kaşık ve rapalaların sürekli ot çektiği alanlarda kullanılmasının faydalı olabileceği bir sistem kanaatindeyim… ![]() ![]() ![]()
Konu Bülent YILMAZ tarafından (18.05.12 Saat 14:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: Resimler eklendi... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
teşekkürler bülent abi deneyeceğim ilk fırsatta
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ellerine sağlık bülent bilgilerime bilgi kattın saolasın...
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bilginin büyüğü küçüğü olmaz, hepsi kıymetlidir.
Emeklerine sağlık Bülent kardeşim, paylaşım için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bilmeyen arkadaşlar olabilir. Bu yüzden arkadaşlara faydalı olacağını düşünüyorum.
Paylaşım için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Tüm Ağabey ve Arkadaşlarıma Ben Teşekkür Ederim İlginiz ve Görüşleriniz İçin... |
||||
|
|
|
|
|
#7 |
|
rasgele arkadaşlar resimler oldukça açıklayıcı tüm ayrıntısıyla ortaya konmuş ben kişisel tercih olarak alta üçlü kanca takmıyorum alttaki üçlü sasinin kuruk hareketini kısıtlıyor otlara daha çok takılmasına yol açıyor ayrıca bence turna nın kaçma şansı da artıyor..ben kısa zoka takıyorum sasi ye ki kuyruk hareketi rahat olsun ayrıca turna nın ağzının üst kısmı çok sert üste oturan tek kalın bir zokadan kurtulma şansı yok gibi üçlü takınca genelde alt dudaktan yakalanıyor ki burası ağzının nispeten yumuşak ağzı yırtılabiliyor iğneden kurtulabiliyor benden tavsiye birde böyle deneyin farkı göreceksiniz ..piyasada kaliteli sasi bulmak zaten zor oldu ucuz olanlar aksiyonu pek veremiyolar bir de içini iğnelerle doldurunca dümdüz gelmeye başlıyor ..herkese rasgele
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
paylaşımın için teşekkürler bülent kardeşim ....
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
arkadaşlar ben artık turna ve levrekte silikon yemin altına 3 lü iğne takmayacağım ve üsteki tekli iğneyide silikonun içinden tam çıkmadan koyacağım(ama silikonun o bölgesini iğne ile biraz genişletip) böylece yem tam dibe geldiğinde yemin dışında iğne olmadığı için yem daha az takılacak ve turna yemi yuttuğunda tasmaladığında iğne delik olan yerden hemen çıkıp balığın ağzına kolayca takılacaktır .bu özellikle tatlısu levreğinde sahtenin biraz hareketsi kallması gerektiği için iş yapacaktır diye düşünüyorum
|
|
|
|
|