|
|
|||||||
| Mevzuatlar Kanunlar-Yönetmelikler-Tebliğler |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#51 |
|
Nacizane bir öneri; tarihe ara ara not düşmekte fayda vardır.
Bir bölüm altında, Dernek olarak 3/2 Tebliğ için hangi değişiklik ve yenlikleri istedik, hangileri oldu hangileri olmadı şeklinde duyuru yapabilir miyiz. Hem bir ajanda olur. Önemlidir bence. |
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Alıntı:
Hatırlarmısın birileri küspeli olta ile kafa bile yardıydı zamanında ![]() Neyse küspeli çokta önemli değil
|
||
|
|
|
|
|
#53 |
|
3/2 MADDE 11 :-)
İçsularda avlanabilecek türler ve zamanlar
MADDE 11 (3) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. (4) Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dâhilinde kabul edilir. Avlanan balıklardan en büyüğünün hariç tutulduğu durumda, geri kalan balıkların toplam ağırlığının 4 kg’ı geçmemesi halinde, avlanan balıklar günlük limit dâhiline kabul edilir. (5) Günlük limit her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık miktarıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık sayısı, avlanan türlerden hiçbirinin izin verilen sayıdan fazla olmaması şartıyla 10’u geçemez. (6) Sayı ve ağırlık sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumda, sayı sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten fazla olmaması şartıyla, avlanan en büyük balık hariç tutularak geri kalan balıkların toplam ağırlığı 4 kg’ı geçemez. |
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Yılardır ve mevcut durumda yasak olmayan yerde yasak uygulayan güvenlik ve koruma kontrol birimleri ile ! bu madde ve bentleri'nin ne ifade etmek istediğini nasıl yorumlayacağız. Baştan sona okuyunca siz değerli amatörler için sevindim. Neden mi? Madde 11 açısından bakacak olursak iyi ki bu memlekette ne koruma var ne de kontrol :-). Olsaydı ne mi olurdu. İnan Serkan başkanım telefonların hiç susmazdı.
- alooo başkanım eğrekkaya barajındayız kefal avlıyoruz; jandarma geldi kontrole fazla balık yakaladığımızı söylüyor ve ceza kesmek istiyorlar, başkanım sabahta kutboğazında avlanmıştık, tatlı su levreği. Sayı kg konusunda jandarma ile ihtilaftayız gel kurtar bizi. en büyük başkan bizim başkan. Neyseki kontrol yok. Huh ! geçmiş olsun ... Hadi bu da başkana gitsin ... şikayetim var cümle yasaktan dillerimi hakim bey, bağlasan durmaz gelsin jandarma polis karakoldan fikrim firarda mahpusa sığmaz eyvah mahpusa sığmaz eyvah gün olur yerle yeksan olurum gün olur şahım, devr-i devranda kanun üstüne kanun yapsalar söz uçar yazı iki cihanda eyvah iki cihanda eyvah sussam olmuyor susmasam olmaz dil dursa hakim bey, tende can durmaz yazsan olmuyor yazmasan olmaz kaleme tedbir koma, tek durmaz şikayetim var cümle yasaktan dillerimi hakim bey, bağlasan durmaz gelsin jandarma polis karakoldan fikrim firarda mahpusa sığmaz eyvah mahpusa sığmaz eyvah sussam olmuyor susmasam olmaz dil dursa hakim bey, tende can durmaz yazsan olmuyor yazmasan olmaz kaleme tedbir koma, tek durmaz gün olur yerle yeksan olurum gün olur şahım, devr-i devranda kanun üstüne kanun yapsalar söz uçar yazı iki cihanda eyvah iki cihanda eyvah LİVANELİ / AKSU Konu keşfetmekiçinbak tarafından (24.08.12 Saat 16:55 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
31.08.2012 tarihinde süresi bitecek olan 2/2 Tebliğde Kütahya ili için
Tamamen yasaklı olan sular listesinde; Altıntaş-Çalköy Göleti yasakmış Sayın başkanım bn bu yazıyı anlayamadım söylenen tarihten itibaren serbestmi? yasakmı? Çünkü gürkan abim çalköy göletinin kenarından geçenlere ceza yazıyor.Şimdi soruyorum size sayın mehteran mı haklı yoksa bu yazımı doğru... |
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Alıntı:
Gürkan abi şimdiye kadar doğru yaptırmış ama 31.08.2012 den sonra yasak kalkıyor. Yani 01.09.2012 tarihinden sonra orada balık avlamak yasak değil. |
||
|
|
|
|
|
#57 |
|
Biz o 5 kğ ı özellikle adet cinsinden yakalanan balıkların toplam ağırlığındaki fazlalıktan dolayı söylememişmiydik?
Hani 20 şer 30 ar kiloluk sazanlar yakalanıp alıkonuluyorduda miktar limiti 10 tane diyerek ava devam ediliyordu ya... Hatta 5kg az geliyorsa o zaman 7,5kg da olabilir demiştik. Hatta ben tebliğ toplantısında Bolu/Gölköy' ü örnek vermiştim ![]() Benmi yanlış hatırlıyorum yahu
Konu M.Serkan İNANÇ tarafından (24.08.12 Saat 23:35 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme yapıldı. |
|
|
|
|
|
|
#58 |
![]() (4) Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dâhilinde kabul edilir. Avlanan balıklardan en büyüğünün hariç tutulduğu durumda, geri kalan balıkların toplam ağırlığının 4 kg’ı geçmemesi halinde, avlanan balıklar günlük limit dâhiline kabul edilir. Üstteki cizelgeye dikkatlice bakıyorumda Kg cinsinden limit verilen türlerden tek bireyin 5 kg’ı geçmesi haline inan ben hiç rastlamadım desem doğrudur ![]() Şiraz-Tatlısu Levreği-Tatlısu Kefalinden tek parça halinde 5kg ı geçen balık yakalayanlar varsa aşağıdaki linke eklesinlerde gözümüz bayram etsin ![]() http://www.oltacilar.com/tatlisu-tro...ler-t6505.html |
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Serkan abi tebliğ bize gaz veriyor anlaşılan.
|
|
|
|
|
|
|
#60 |
![]() Yukarıdaki sana ait karede yer alan balıkların bırak bir tanesini toplamı 5kg gelmez Abdullah. Çok çalışman lazım kardeş çokkk ![]()
|
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|