Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Bilgi Mevzuatlar

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Mevzuatlar Kanunlar-Yönetmelikler-Tebliğler

Seçenekler Stil
Alt 05.05.11, 09:49   #1
Sahin_Cimi
Üye

Sahin_Cimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Şahin ÇİMİ
Memleket:Konya - Seydişehir
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: 3,5 kğ Sudak
Referans:
Sahin_Cimi is on a distinguished road
Konya Seydişehir de Yasaya Aykırı Olduğunu Düşündüğüm Bir Uygulama

Merhaba Ustalar.. Tanışma bölümünde yazdığım gibi İsmim Şahin. Konya ili Seydişehir İlçesinde yaşıyorum. Sazan ve Sudak Avına Meraklıyım.. konyaninsesi.com haber sitesinin de sahibiyim.

İlçemizde 2 - 3 Senedir 15 Mart ve 15 haziran arasında Amatör Olta balıkçıları olarak sıkıntıdayız. Şu Lİnkte http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html bulabileceğiniz biz amatör olta balıkçılarını ilgilendiren tebliği defalarca çok dikkatlice okudum.

Hatta o derece ki o tebliği ezberledim. Sizlerde okuduğunuz zaman göreceksiniz ki Konya Bölgesinde Tamamen yasaklanmış herhangi bir bölge bulunmamaktadır. Sadece 15 Mart 15 Haziran arası avlanılması yasak bazı türler var..

Gördüğünüz gibi Konya bölgesinde TAMAMEN YASAKLANMIŞ bir alan yok. Sadece belli zamanlarda avlanılması yasak türler var.
İlçemizde Bulunan Barajlar ve Balıklar:
1- Suğla Gölü - Sazan, Ak Balık, SUDAK(Buralarda Dişli Deriz), İsrail Sazanı..
2- Taraşçı Barajı : Sazan, Ak Balık, SUDAK, İsrail Sazanı, Gökkuşağı Alabalığı, Alabalık
3-Akçalar Barajı: Aynalı Sazan, Sazan, Çok Az Sudak, İsrail Sazanı
4-İlçemizin Çeşitli Yerlerinde ırmaklar: Sazan, Ak Balık, Sudak, Yağ Balığı, Kefal, İsrail Sazanı, Alabalık

Arkadaşlar yukarıdaki Çizelge-6 Ya göre 15 Mart - 15 Haziran arasında Konya bölgesinde yasaklanmış balıklar belli. Yine aynı Çizelgeye göre Tüm Bölgelerde 30 Nisan dan sonra Serbest olan balıklarda belli..
30 Nisandan sonra ve 31 Marttan sonra Tüm Bölgelerde Serbest olan Türler

Gördüğünüz gibi bunlar ve bu türlerden Seydişehir çevresinde var... Doğal Alabalık ve Gökkuşağı Alabalığı ve Sudak Taraşçı Barajında var Suğla Gölünde ise Tatlı Su Levreği ve SUDAK var..

Ee derdin ne diyeceksiniz? Derdim Şu: http://www.seydisehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=79 şu linkte İlçe Tarım Müdürlüğümüzün her sene aldığı kararın örneğini göreceksiniz...

Buradaki kararlara göre Seydişehir de Taraşçı Barajı ve Suğla gölünde 15 Mart ve 15 Temmuz Arası Amatör balıkçılık TAMAMEN YASAK. Dikkatinizi çekerim: TÜR YASAĞI DEĞİL.. Amatör balıkçılık tümden yasak. Yani kefalda yakalayamazsınız, SUDAK da, ALABALIKTA, Gökkuşağı alabalığı da vs de...

Bu Yasağı Linkte Göreceğiniz gibi İlçe tarımın teklifiyle toplanan İlçe kurulu alıyor..
Oysa http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html de göreceğiniz Tebliğin 20. Maddesinde derki:

Yasak kararları
MADDE 20 –*(1) Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler.

Ve son yıllarda bizim illçemizde (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) bir olay hiç olmadı. Yani kesinlikle doğal afet yok. Ama ilçe tarım 2 3 senedir her sene bu tür bir karar almaktadır. Ve bu bajsi geçen yerlerde balık tutamamış bile olsanız oltanız suda iken yakalanırsanız JANDARMA CEZA kesmektedir.. Bu sene 11 Kişiye Ceza Kesilmiştir.

Şİmdi Teblig ortada..
Şu Linkte: http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html
Seydişehir İlçe Tarımın Kararı Şu Linkte: http://www.seydisehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=79
Ve 11 kişiye Ceza Kesildi..
Ayrıca ilçe tarımın aldığı kararda 2 olta serbest denmektedir.. Oysa bakanlığın tebliğinde 4 olta denmektedir..

Sizin Anlayacağınız ben bu karardan da yenen cezalardan da hiç bir şey anlayamadım.

OltacılarDer Başkanı Serkan Bey ile de görüştüm. Kendisi de konuyla ilgileniyor sağolsun.

Bende bakanlığa BİMER aracılığıyla sordum. Cevap bekliyorum. Ama ne cevap geleceği belli değil.

Ve hala biz Seydişehir Amatör balıkçıları Alabalık ve Sudak avına gidemiyoruz. Serbest ama bize yasak.
BU TÜR KONULARDA USTA ARKADAŞLARDAN YORUM BEKLİYORUM. TEŞEKKÜRLER:
Şahin ÇİMİ - SEYDİŞEHİR/KONYA

İlçe tarımın kararı:

Facebook'ta Paylaş

Konu Sahin_Cimi tarafından (05.05.11 Saat 10:00 ) değiştirilmiştir.
Sahin_Cimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.05.11, 11:29   #2
Metin BİLİR

Metin BİLİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Metin BİLİR
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
Metin BİLİR is on a distinguished road
Şahin bey merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar diliyorum.

Komisyon kararı çok hoş, Allah yardımcınız olsun
Demekki bakanlık tebliğin 20. Maddesini boşa yayınlamış

Yasak kararları

MADDE 20 –
(1) Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler.

Metin BİLİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.05.11, 11:31   #3
Metin BİLİR

Metin BİLİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Metin BİLİR
En İyi Avı:
Referans:
Metin BİLİR is on a distinguished road
Sizde maddeler 19 a kadar olduğuna üzüldüm
Keşke 20 de olsaydı
Konya' lı doğa aşıklarına selam olsun.

Metin BİLİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.05.11, 12:16   #4
keşfetmekiçinbak

keşfetmekiçinbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tuncay UYANIK
En İyi Avı: yakalayıp bıraktıkları
Referans:
keşfetmekiçinbak will become famous soon enoughkeşfetmekiçinbak will become famous soon enough
Bu Yasağı Linkte Göreceğiniz gibi İlçe tarımın teklifiyle toplanan İlçe kurulu alıyor..
Oysa http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html de göreceğiniz Tebliğin 20. Maddesinde derki:

Yasak kararları
MADDE 20 –*(1) Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler

İfade oldukça açık ve net.
Tarım Bakanlığı haricinde hiç bir kurum ya da kuruluş olağanüstü haller dışında amatör balık avcılığı ile ilgili yasakalama ya da serbest bırakma kararı alamazlar. Amatör Balık Avı ile ilgili kurallar manzumesi 4yılda bir bakanlıkça belirlenir. Ayrıca bakanlık istediği zaman bu kurallarda değişiklik yapabilir.

Konuyu gelişmelere göre değerlendireceğiz.
Bakanlık haricinde hiç bir kurum amatör balık avı ile ilgili yasaklama ve serbestleştirme kararı alamaz.

keşfetmekiçinbak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.05.11, 12:42   #5
Sahin_Cimi
Üye

Referans:
Arkadaşlar yeni buldum. Bu Konu Daha evvel komşu ilçemiz Beyşehirde yaşanmış ve Bakan a. Cevap verilerek Sorun orada çözülmüş. Demekki Bir Derneğin Başvuru yapması gerekiyor.

Link Şu: ..................
Yazı Şu:

Eveet Gayet açık şimdi oldu..

Konu Ayhan Çetiner tarafından (05.05.11 Saat 21:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: .
Alt 05.05.11, 13:46   #6
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Serkan İnanç
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
Referans:
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Şahin bey merhaba,

Komisyonun almış olduğu kararları şuan itibari ile net olarak öğrenememiş olsakta dün ve bugün Ankara Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Seydişehir İlçe Tarım Müdürümüz Hüseyin ÜNLÜTÜRK, Konya İl Tarım Müdürümüz şehir dışında olduğundan dolayı İl Müdür Yardımcımız Erkan KAHRAMAN ile görüştük.
En kısa sürede bize haber vereceklerini söylediler.

Kolay gelsin.

M.Serkan İNANÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.05.11, 14:22   #7
Sahin_Cimi
Üye

Referans:
Çok Teşekkürler.. Bu vesileyle anlamış bulunuyorum ki Örgütsüz toplum güçsüz toplum demek.

Sizlerinde yardımıyla hemen Seydişehir Amatör Oltacılar Derneğini Kuruyorum.

Hemde en kısa zamanda..

Alt 05.05.11, 14:54   #8
Nuri ERTİK

Nuri ERTİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Nuri ERTİK
Memleket:Eskişehir
Kan Grubu: B Rh (-)
En İyi Avı: Yayın,35 kg, Aras
Referans:
Nuri ERTİK will become famous soon enoughNuri ERTİK will become famous soon enough
Alıntı:
Sahin_Cimi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok Teşekkürler.. Bu vesileyle anlamış bulunuyorum ki Örgütsüz toplum güçsüz toplum demek.

Sizlerinde yardımıyla hemen Seydişehir Amatör Oltacılar Derneğini Kuruyorum.

Hemde en kısa zamanda..
Bir üyeniz Eskişehir'den hazır
Yetişemedim, tüm bilgiler verilmiş.
Daha önce benzer davranışlar da olmuştu ve çözülmüştü. Siz de kuracağınız Dernek vasıtasıyla, doğa,amatör balıkçılık ve çevre konularında örgütlü olarak hakkınızı koruyup savunabilirsiniz.
Şimdiden başarılar.

Nuri ERTİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.05.11, 23:04   #9
Sahin_Cimi
Üye

Referans:
Konuyla ilgili yeni Gelişme. Beyşehir ilçesinde de benzer bir toplantı yapılmış ve benzer kararlar alınmış.

Link: http://www.beysehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=98

Alt 05.05.11, 23:16   #10
Nuri ERTİK

Nuri ERTİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Nuri ERTİK
Memleket:Eskişehir
Kan Grubu: B Rh (-)
En İyi Avı: Yayın,35 kg, Aras
Referans:
Nuri ERTİK will become famous soon enoughNuri ERTİK will become famous soon enough
hah...
Nooluyor şimdi merak ettim...
Amatörü gölden uzak tutmak neden ki?
Üstelik yetkisiz ve haksız bir şekilde...

Şimdi iyice inceledim,

19- Yasak dönemde 2/2 Numaralı Tebliğin Çizelge-6 ve 15 inci maddenin 13 ncü bendine göre Beyşehir Gölü’nde Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı da yasaktır.

Çizelge 6 da yasak dönemler var,
15/13 ise kiralanan ve istihsal sahalarından bahsediyor.
Şimdi:
Sudak çizelge 6 ya göre serbest, dolayısıyla yasaklayamazlar.
Kiralanmış ya da istihsal sahası ise yine tebliğde belirtilen kısıtlamalar haricinde yasaklayamazlar.

20- Yasak sonrası (serbest) zamanda ise, 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 15. Maddesi gereği; Amatör (Sportif) Amaçlı Avcılık yapmak isteyenler, Amatör Amaçlı Avcılık kurallarına uymak ve Bakanlık İl Müdürlüklerince belirlenen yerlerin dışına çıkmamak şartıyla;
a) Bir amatör balıkçı en fazla 1 olta takımı ve olta takımı başına 3 adet iğneyi geçmemek.

Bu madde doğrudur(Kiralanmışsa). Ama sudak için de bu maddeyi uygulamak zorundalar.

d) Beyşehir Köprüsü ile Karaburun mevkisi arasında ve Beyşehir Gölü’nün batı kısmında, Gölyaka -Şakikaraağaç yolu üzerinde bulunan Pereme ile Sulak (cennet) mevkisi arasında kıyı bölgede amatör (sportif) amaçlı olta ile balık avlayabilir. Buranın dışındaki bölgelerde amatör (sportif) amaçlıda olsa olta ile balık avlamak yasaktır.

İstihsal sahası olan bir göl (kiralandı ise) olduğundan bu alanlar tarım Bakanlık İl Müdürlüklerince belirlenen yerler olduğundan herhangi bir uygunsuzluk görünmüyor.
Beyşehir gölünün ticari kullanımda olması(kiralanmış olması), tebliğdeki ticari alanlar kısıtlaması içinde değerlendirilmeli.

Nihayetinde bu kararlarda sakat olan(göl kiralanmış ise) , sudak avcılığını engellemeleri.

Not: Beyşehir gölünün kiralanmış olması şartıyla uygundur. Herhangi bir kiralama yok ise, üzerinde ticari balıkçılık yapılması bu ksıtlamaları gerekçelendirmez.
Kiralanmışsa, bu kısıtlamaları yapabilirler, kiralanmadıylsa yapamazlar.

Alıntı:
(13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. :Burada belirtilen, kiralanan istihsal alanları.Kiralanmadı ise madde 15 e göre herhangi bir kısıtlama yapamazlar.

b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur. :Bunlar yoksa rahatlıkla avlanabilirsiniz.Şekil şartıdır.u levhaların ve bilgilendirmelerin olmaması halinde ceza yazamazlar, yazılan cezalar kanunsuzdur.

c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır.

d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. : Bu madde de Kiralama var ise geçerlidir.

Bilmemiz gereken , gölün kiralanıp kiralanmadığı, kiralandı ise, kiralayan tarafından bilgi levhalarının koyulup koyulmadığı.

c) Sayı ve toplam ağırlık limiti :Sudak ve Sazangillerden avlanılan balık tek veya karışık olarak 10 adet, avlanılan balık türü tek veya karışık olarak 5 kg’ı geçemez.

bu da hatalı.Adet cinsinden limitlerde kilo hesabı yapılmaz.

Konu Nuri ERTİK tarafından (05.05.11 Saat 23:48 ) değiştirilmiştir.
Nuri ERTİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

Sponsorlar