Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Bilgi Makaleler

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Makaleler Üyelerimizden.

Seçenekler Stil
Alt 23.06.10, 18:41   #1
Talip Girgin
Üye

Talip Girgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Talip Girgin
Memleket:İstanbul-K.Çekmece (İğneadalı)
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
Talip Girgin is on a distinguished road
Bir Başkadır Sazan Aşk'ı! (Öykü)

Yıllar önceydi; yaz tatilinde hem tatil yapıyor hem, İğneada da orman işlerinde çalışan akrabalarıma yardım için bazen ormana gidiyordum. Fakat akşamları saldıran sivrisinekler yüzünden hiç yatıya kalmamıştım. Dayıoğulları bana, yatıya kaldıkları rezve deresi yakınlarında, sabah güneş ışığının derenin üzerine vurduğu kenarlarda; insan boyundaki balıkların güneşlendiğini söylüyorlardı.

Bu arkadaşların abartma huyları olduğu için pek inanmıyordum ama içimi de sürekli bir kurt kemiriyordu!

Ya anlatılanlar doğruysa? Öyle anlatıyorlardı ki, sanki balığı söyledikleri yerde gidip bulacak ve hemen yakalayacaktım!

O' yaz,İstanbul’dan gelirken yanımda kasnak ve 0.60 ile 0.90 arası misine ve iri iğneler almıştım . Gerçi bir süredir mert gölünde küçük sazan ve tatlı su kefalleri yakalıyordum ama hemen her gece trofe bir sazan tutmayı çok arzuluyordum.

Deringeçit, Altındere, Efendi deresinde yakaladığım balıklar hep normal boyutlarda idi. Oysa bir gün yaşlı bir balıkçının bir buçuk metrelik bir ağaç dalına bağladığı gamlı bir misine ve paslı bir kancayla yakaladığı kara sazan beni şok etmişti! Mükemmel büyüklükteydi. Demek ki, bu sularda ararsam daha büyüğüne ulaşabilirim diyordum.

İğneada da bana sazan yakalamayı Allah rahmet eylesin (sucu) Şaban ağabeyim öğretmişti. Bir gün hiç aklımda yokken “Hadi Talip, benimle gel biraz sazan tutalım” demişti.

Çamurla ekmeği yoğurur ve yemleme yaptığımız yerde kendimizi sazların arasına gizlerdik. Küçük balıkların yemlenme şölenine katılan büyük balıkların, suyu yararak geldiğini… suyun üzerinde bıraktıkları izlerden anlıyorduk. Kocaman bir girdap oluştururlardı bölgede.

En iri solucanlarla en iri sazanları yakalar, suyun hemen iki karış yükseğindeki çimene uzatırdık tuttuğumuz sazan balıklarını.

İki veya iki buçuk metrelik bir dala balıkları dizer bir ucunu Şaban ağabey, diğer ucunu da ben omzumuza koyar öyle taşırdık. Aşağı mahalleden evimize gidene kadar, birer ikişer dağıtırdık komşulara balıkları.

Mahallede gezerken, sundurmalıklarda veya bahçelerdeki gölgeliklerin altında oturan komşularımız “akşama yemek yapmayacağız, balık bekliyoruz” diye takılırlardı bize!

(Yıllar sonra bir gün Şaban ağabey; İğneada da limanda, deniz balığının çıkmadığı günlerde bir gün, kendi yakaladığı bir kasa kaya balığını, çadır kuran tatilcilere sevabına dağıttığını görmüştüm; Beni görünce “Talip kardeşim çok güzel kaya balıkları var, senin için yakalamamı ister misin” diye sormuştu.

Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın...

Çekik gözleri, simsiyah, dümdüz fırça gibi saçları vardı. Çinlilere benzetirdim ben onu ve ona “Çeng çink” derdim. Onun da hoşuna gidiyordu. Boğuk bir sesle bana gülerken, karnı da hop hop oynuyordu.

İyi niyetli Şaban ağabeyim benim, seni hep "iyilik meleği" gibi hatırlayacağım iyi ki seni tanımışım...bazen seni çok özlüyorum be ağabey...)

Sonunda rezve'ye ormana yatıya gitmeye karar verdim...

Devamı var…

Facebook'ta Paylaş

Konu Talip Girgin tarafından (23.06.10 Saat 21:47 ) değiştirilmiştir.
Talip Girgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.10, 19:01   #2
Tolga ÇALIM
Üye

Tolga ÇALIM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tolga
Memleket:Adana
En İyi Avı: 1-KRAL BALIKÇI 2- Zarganalar 3-Vet. fakültesi 4-arkadaşlarım sevenlerim :)
Referans:
Tolga ÇALIM will become famous soon enoughTolga ÇALIM will become famous soon enough
Bir olayb adeta bu kadar güzel anlatılabilir , sanki romanın içindeymiş gibi okudum çok sağolasın Talip abi...Daha önceleri bir Dülger Balığı'nın Ölümü Romanını okurken duygulandım birde senin bu anılarını ..
Gerçekten harikaydı , Şaban Abimizede Allah'tan rahmet sevdiklerine sabır diliyorum
Devamını dört gözle bekliyorum...
Teşekkürler.

Tolga ÇALIM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.10, 19:37   #3
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans:
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Nur içinde yatsın ustam, ne mutluku senin gibi bir ağabeyi bizlere yetiştirmiş.. Talip abi gözünü seveyim çok bekletmeden devamını getir şu hikayenin, yoksa sende resimdeki gibi balıkla kuçaklaşarak yattınmı o ormanda.. Kene korkusu bile vız geliyor artık bize sivrisinekte neki. Dört gözle bekliyoruz devamını.

mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.10, 21:56   #4
Talip Girgin
Üye

En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
Tolga ÇALIM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir olayb adeta bu kadar güzel anlatılabilir , sanki romanın içindeymiş gibi okudum çok sağolasın Talip abi...Daha önceleri bir Dülger Balığı'nın Ölümü Romanını okurken duygulandım birde senin bu anılarını ..
Gerçekten harikaydı , Şaban Abimizede Allah'tan rahmet sevdiklerine sabır diliyorum
Devamını dört gözle bekliyorum...
Teşekkürler.
Beğendiğine sevindim sevgili kardeşim, Şaban ağabey gerçekten değerli ve iyiniyetli biriydi. Allah onu cennetine koyar inşallah. Devamı gelecek Selamlar...

Alıntı:
Gürkan KOCAÇAY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nur içinde yatsın ustam, ne mutluku senin gibi bir ağabeyi bizlere yetiştirmiş.. Talip abi gözünü seveyim çok bekletmeden devamını getir şu hikayenin, yoksa sende resimdeki gibi balıkla kuçaklaşarak yattınmı o ormanda.. Kene korkusu bile vız geliyor artık bize sivrisinekte neki. Dört gözle bekliyoruz devamını.
Amin sevgili dostum. Şaban ağabey bana balık tutmanın yanında paylaşımı da öğretti. Hep gülerdi. Halen sesi kulağımda. Allah rahmet eylesin... Hikâyemi fazla bekletmeyeceğim emin ol. Selamlar...

Alt 23.06.10, 22:55   #5
Musa ERCİYAS

Musa ERCİYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Musa ERCİYAS
Memleket:Ankara' nın Dikmen' i
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: OLTACILARDER Dostluğu
Referans:
Musa ERCİYAS will become famous soon enoughMusa ERCİYAS will become famous soon enough
Talip abi tek kelime mükemmel gerçekten nur içinde yatsın sucu amcamız iyiki sana göstermiş aşılamış paylaşmayı ve sazan yakalamayı talip abii..

Musa ERCİYAS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.10, 23:21   #6
sergioxx
Üye

sergioxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: ibrahim
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
sergioxx is on a distinguished road
Gerçekden Konudan Ayrılmadan Ve Sürükleyiciliğini Her Kelimede Devam Ettiren Bir Hikaya Olmuş Devamını Dört Gözle Bekliyorum

Şaban Ağabeyede ALLAH Gani Gani Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olur İnşallah

sergioxx isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.10, 23:24   #7
orhan
Üye

orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: orhan paşa
Memleket:ankara
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
orhan is on a distinguished road
çok hoş teşekkürler,abiyede allahtan rahmet dileriz..

orhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.10, 23:42   #8
Talip Girgin
Üye

En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
musa66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Talip abi tek kelime mükemmel gerçekten nur içinde yatsın sucu amcamız iyiki sana göstermiş aşılamış paylaşmayı ve sazan yakalamayı talip abii..
Teşekkür ederim Musa kardeşim. Şaban ağabey için duanıza, amin diyorum. Haklısın onun hakkını ödeyemem o konuda. Selamlar kardeşim...

Alt 23.06.10, 23:44   #9
Talip Girgin
Üye

En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
sergioxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerçekden Konudan Ayrılmadan Ve Sürükleyiciliğini Her Kelimede Devam Ettiren Bir Hikaya Olmuş Devamını Dört Gözle Bekliyorum

Şaban Ağabeyede ALLAH Gani Gani Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olur İnşallah
Amin diyorum İbrahim kardeşim. Beğendiğine sevindim devamında görüşürüz inşallah. Selamlar...

Alt 23.06.10, 23:45   #10
Talip Girgin
Üye

En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok hoş teşekkürler,abiyede allahtan rahmet dileriz..
Teşekkür ederim sevgili dostum. Amin diyorum. Selamlar...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

Sponsorlar