KAYSERİ son onyılda türkiyede hızla büyüyen 2 ci şehir nüfus birmilyona ulaştı sanayi sektörü konyadan çok geride iken bugün sanayileşmede türkiyede 4 üncü sıraya yerleşti tabi sadece sanayi degil kış sporları ilede önümüzdeki yıllarda türkiye degil dünyadada sıkca isminden bahsettirecek gibi , kayseri tarihinin en büyük yatırımını erciyes kış sporları merkezini faliyete geçiriyor ,dünyanın sayılı pistlerinden birini erciyese içra edecekler calışmalar ve projeler bitti, poroje bi harika dag evleri kayak pistleri oteller resteroranlar,vedaha birçok eglence tatil ve merkezi bir kaç yıl içinde start verilecek, habide bizi çok alakadar eden göller barajlar ır maklar var bunlarıda sizlerle paylaşmak istedim ilk önce YAMULA BARAJI oltacılar için biçilmiş kaftan balık bollugu ve çok tür balık olması burayı oltacıların mekanı yapmaya şimdiden başladı cıkan balıklar yayın ,sazan, tatlısu kefali,levrek,alabalık(gökkuşağı)çapak,sarıbalık ,ali paşa (yöresel adı) ve başka bir barajımız SARMISAKLI SULAMA GÖLETİ burada agırlıkla sazan var oldukca fazla levrekte var ama sazan agırlıkda buradada oltadan anlayan ve sazanı iyi tanıyan boş gitmez ve sırada BAHCECİK BARAJI .. bu baraj benim favorim çünki burada avımı bitirdikten sonra bu baraja 50 km uzaklıktaki ören şehir deresine gidiyorum anlatacam ama önce bahcecikte cıkan balıklardan bahsedeyim.,bu barajda yayın ,sazan, alabalık(gökkuşağı),turna ,sıkca oltalarınızı yoklar bazı söylentiler cıktı işte barajın balıgı hastalanmış ,zehirlenmiş falan falan, bunların hepsi yalan ne zaman gitsen burdan fazlasıyla nasibimi aldım hiç boş gelmedim , tabi bu safsatıyı cıkaranların art niyetli köylü arkadaşlarımızın oldugunu biliyorum , neyse sırada ören şehir deresivar bu dere zamantı cayının dogdugu yer alabalık(kırmızı benek) işte o balık burda ziyadesilie bulanmakta avlamak sınırlı tabi buna elimizden geleni kadar uyuyoruz bazen kotayı birazcık aşıyorum ama okadarda fazla olmamak üzere ,derenin heryerinde alabalıklar ve turnalar bölge tutmuş 200mt lik biyerde sadece turna var o bölgeden sonra boşluk 50 60 mt kadar sonra alabalık sürüleri dere böyle devam edip gidiyor su cam gibi ve cok soguk yazın bir dakikadan fazla elini suda tutamassın buradada tırıvırıcıları ihbar etmemle meşhurumdur ararım jandarmayı gelene jandarma gelene kadar beklerim çünki bura benim cennetim kimseye bu cenneti bozmasına izin vermem. sonra budere diger derelerle beslenip büyüyor bahcecik barajıda bu dereden besleniyor, barajın tahliye agızı zamantı cayını oluşturuyor zamantı cayındada bölge bölge yayın ,turna ve nadiren ala balık cıkıyor ve bucay adanaya dogru hırcın yolculugunu sürdürüp gidiyor işte benim memleketim KAYSERİ ve bütün arkadaşlarımı bu şehri gezmeye ve bu güzel avlaklarda avlanmaya davet ediyorum umrım birgün buralarda birlikte avlanırız ŞEHRİMİZE DOGAYA VE DOGADAKİ HAYVANLARA SAHİP CIKMAK EN BİRİNCİ VAZİFEMİZDİR