|
|
|||||||
| Mevzuatlar Kanunlar-Yönetmelikler-Tebliğler |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Tüm forum ve dernek üyesi arkadaşlar, abiler;
Mümkün olduğunca etrafımızdaki tanıdıklarımızı bilgilendirelim. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Kütahyada bi ben bide zurnacı erkan bildimi gerisine gerek yok... Zaten zurnacı erkanda askerde.. Bi ben kaldım.. Bilgin ve ilgin için teşekkür ederim ibram gardeşim.
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Alıntı:
![]() Bizi niye saymıyosun ki?...
|
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
serkan abi artık bir nisana bir turnuva bekleriz
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Alıntı:
![]() Elbette şu an bi sen bide ben varım turnacı olarak.
|
||
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Alıntı:
ömrüm turna aramakla geçti busene denizde bile turna aradım ben yasaklardan da yasak olmayanlardanda haberimiz olacak tabiii denizde turna kalmamış bende zargana avladım
|
||
|
|
|
|
|
#17 |
|
Değerli dostlar,
2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında avlanılması yasak olan Turna balığının 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine görede 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında avlanılması ve dolayısıyla her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, il müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez. Yetiştiricilik suretiyle elde edilen su ürünlerinin nakli ve satışı, menşe belgesi alınmak kaydıyla boy, zaman ve yer yasaklarına tabi değildir ve düzenlenecek menşe belgesinin yer, zaman ve av araçları yönünden 1/2 Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülükler ile uyumlu olması zorunludur. Ayrıca yine 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre av yasağı döneminden önce avlanılan içsu balıklarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içerisinde satışı, nakli, pazarlanması ve işlenmeside zorunlu olup dolayısıyla avlaklardaki uygunsuzlukları nasıl bölge kolluk kuvvetlerine bildiriyorsak bu balıkların satışının yapıldığı balıkçıları, marketleri veya seyyar satıcılarıda gördüğümüzde hemen hemen İlçenin Tarım Müdürlüğü veya Belediyenin Zabıtasına bildirilmeliyizki başarı sağlanılsın. "Ben aradımda gelen giden olmadı" veya "İlgilenen yok ki kardeşim" gibi cümleleri hemen hemen hepimiz sıklıkla kurarız. Biz uygunsuzlukları ilgililere bildirerek günahı üzerimizden atalımda bırakın onlar ilgilenmesinler. Elbet bir gün ilgileneceklerdir ![]() Turnacılara hayırlı tatiller
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Alıntı:
tüm amatör balıkçıların bu bilgileri bilmesi gerekir Gürkan Ağabeyim…Bilsinler ki bir yanlışa düşmesinler… Yanılıpta yanlış zamanlarda balık avına gitmesinler… |
||
|
|
|
|
|
#19 |
|
Başkanım bu uyarı için teşekkürler .. Bir turnacı olarak ava gidemediğim için üzgün ama bir o kadar da mutluyum gitmeyip seneye daha çok turna yakalayacağımız için
![]() Bu arada turna için yasak başladı diye balığa gitmemek olmaz sazana kadife ye gidelim olmadı piknik amaçlı da olsa gitmeye devam edelim bohçacılara fırsat vermeyelim...oltacılar ...
Konu TK Kadir AKAR tarafından (16.12.11 Saat 09:17 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Alıntı:
Abi doğru söylüyosun. Bende bi sazana gidip ağcıları kontrol etmem lazım ![]()
|
||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|