|
|
|
|
|
#1 |
|
Yılan Balığı Avcılığı Yapanlar
Selamlar,
Yılan Balığı avı, benim Nazilli’de Büyük Menderes Nehri ile Akçay Dere’sinin birleştiği yerlerde yaptığım bir av türüdür. Bütün dünyada bu balığın lezzeti tartışılmaz olduğu için, özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde tatlı su balık avcılarının en fazla rağbet gösterdiği avcılık türüdür. Yalnız arkadaşlar yaklaşık son 4 yıldır (2007 sonrası) bu balığın sayısında önemli bir düşüş olduğu kanısındayım. Ne yazık ki son 6 yılan balığı gece avımda eve hep boş döndüm. Kullandığım takıma gelecek olursam 40’lık misina 30 yada 50 gr’lık bir kurşun ve en altada 5 numara iğne kullanıyorum. Yem olarakta solucan. Bu balığın avcılığı hakkında aşağıda yazılı olan maddelerde sizlerin tecrübelerine dayanarak görüş ve fikirlerinizi almak istiyorum. *Kullanılacak olta takımı nasıl olmalı? *Derin ve durgun ağaçlık yapının bulunduğu yerlerdemi? Yoksa akar kısımdamı avlanılmalı? *En iyi av zamanı günün hangi saatleridir? *En iyi verim alınan aylar hangileridir? Şimdiden teşekkürler, tüm gönül dostlarına RASTGELE!
Konu gezegen09 tarafından (03.04.12 Saat 12:02 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yaz sonu tuttuğum bir yılan balığı fotosu.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yılan balığı avı bize biraz yabancı veya ben anlamıyorum diyelim ama mutlaka anlayan arkadaşlar vardır yardımcı olacaklardır
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Av Fotograflarım
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
fırat gözlerim seni arar oldu sen nerelerdesin
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Eskiden menderestene çok çıkarmış herkes öyle diyor ama suanda malum tekstil fabrikalarının atıkları sayesinde suyun rengi bile bir tuaf garip renk bende naziilidenim hiç gitmedim yılan balığı avına gitmek isterim bir organizasyon olursa
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Eskiden menderestene çok çıkarmış herkes öyle diyor ama suanda malum tekstil fabrikalarının atıkları sayesinde suyun rengi bile bir tuaf garip renk bende naziilidenim hiç gitmedim yılan balığı avına gitmek isterim bir organizasyon olursa
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yaklaşık son 1 aydın 5 kez yılan balığı avına gittim.Hava kararınca rastgele deyip oltalarımızı suya bırakıyoruz ve yaklaşık saat gece yarısı 24:00'a kadar avlanıyoruz. Son avlarımda 4 adet yılan balığı- 1,5 kilogramlık ot sazanı ve yaklaşık 2 kiloluk sarı sazan ile evime döndüm.Bu akşamda gitmeyi planlıyorum.
![]() Av merakın varsa Nazilli'de iametgah ediyorsan sende benim gibi gideriz seninle birgün nasip olursa. Neden olmasın kardeşim.Hayırlı günler.. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bizde gidiyoruz yılan balığı avına gitmedim daha önce deniz avı ağırlıklı gidiyorum ama fırsat buldukça baraj akarsuda alabalık avına gidiyorum nazillide otuyorum fırsat olursa gitmek isterim zaman araç sorun değil
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Merhaba ferdi yılan balıg avı bızım burlarda senın bu bahsettıgın yer vardı akçay ve menderesın bırlestgı yer sanırım dırecık koyunun ordakı bırlesme noktasını dıyorsun yılın hangı donemlerı yapılabılır veya soyle dıyım yılanbalıg avına hangı donemler gıdebılırız bızım buralrda yardımıcı olursan sevınırım...
|
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|