|
|
|||||||
| Tatlı Su Av Teknikleri Tatlı su balık avında kullanılan teknikleri burada paylaşabilirsiniz |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Soğuk havalarda turna avı
Merhabalar. Yaz mevsiminde ..... ilinin barajlarında turna avında hemen hemen hiç eli boş dönmedim. Özellikle yaşadığım şehir olan ..........İlçesine bağlı ........... barajından hiç. Her on atıştan birine mutlaka (uygun malzeme kullanıyorsanız) vuruş alıyorsunuz. Yakaladığımız 40 cm üzeri 4 -5 tane alıyorsak saldıklarımız limit altı olanların sayısı 10-15'i rahatlıkla buluyor. Malumunuz artık kış mevsimi geldi ve o eski av günleri de son buldu
Havalar soğumaya başladığında 1 taneye rağzı olarak o günün heyecanı ve mutluluğu içerisinde evimize dönüyorduk. Ama şu son iki haftadır artık onu da bulamaz hale geldik. Bu işin ustaları olan abilerimden ve arkadaşlarımdan öğrenmek istediğim benim gibi at çek oltacılarının havalar soğuduğunda turna avlayabilmeleri için nasıl bir yöntem uygulamaları gerekiyor. Yalnızca hafta sonları avlanabildiğim için turna avı için sezon sonu olan 15 aralığa yalnızca iki hafta sonum kaldı. Artık sezon kapanırken sezonun jübilesini yapmak istiyorum. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Konu M.Serkan İNANÇ tarafından (11.12.12 Saat 10:33 ) değiştirilmiştir. Sebep: Konu sahibinin isteği üzerine düzenleme yapılmıştır. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Şevki ; malum havalar soğunca sularda soğumaya başladı , turna da sıcak kanlı hayvan soğuk havayı ve suyu hiç , ama hiç sevmezler dolayısıyle balıklar hem hareketsizleşti hemde derine çekildi, bunun yanı sıra bir de artık havyar durumuna geçmeye başladıklarından avı zorlaştı sanırım turnayı bu günlerde alırsan ancak canlı yemle alabilirsin.Esenlikler diliyorum .
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
COK ZOR BE KARDES ANCA ŞAMANDIRALI DIP OLTASI YAPSAN BI UMIT BELKI UCUNADA GÜMÜŞ TAKARSIN
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Sevgili Şevki, değerli üstadımız, Refah abi durumu kısaca ve çok güzel özetlemiş.
Genel yazılı bir kural olmamakla beraber yasağın başlamasına bir hafta gibi yakın bir zaman kalmışsa artık ava saygı olarak olta atmamak lazım. Tabi bunu sezon açıldıktan sonra da, balığın havyardan henüz tam olarak çıkmadığını düşünerek, sezonu ilan edilen tarihte açmayıp, oltayı birkaç hafta sonra suya atmak, suyun kenarında piknik yapan, ama suya olta atamayan usta balıkçıların bir geleneği olarak düşünmek gerekir. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
Muharrem arkadaşımızın başlatmış olduğu konuda derneğimiz ve forumumuz üyesi bir çok kişinin bilgi ve tecrübeleri yer almaktadır. Rastgele... http://www.oltacilar.com/turna-balig...eri-t2370.html |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum. herkese rast gele..
|
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|