Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Bilgi Mevzuatlar

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Mevzuatlar Kanunlar-Yönetmelikler-Tebliğler

Seçenekler Stil
Alt 01.10.11, 21:25   #1
akif06eren
Üye

akif06eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: akif
Memleket:ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
akif06eren is on a distinguished road
Jandarma Keyfi Yasaklamalar

şimdi arkadaşlar aradı haymana da kesinlikle amatörler için hiç bir yasaklamanın olmadığı bir sulama göletinde jandarma kolluk kuvvetleri gelmiş burası yasak oltaları toplayıp gidin demiş sonra arkadaşların dediğine göre burası yasakmı değilmi tam olarak bilmiyoruz ama siz genede burası yasak oltaları toplayıp gidin demiş bende 156 jandarmayı aradım durumu ilettim adamın verdiği cevap sert bir tavırla jandarma herzaman haklıdır tavrı ile bana yol gösteriyor gidecekmişim savcılığa şikayet edecekmişim dedim kardeşim sizi komutanınız yokmu tutup bana haymana jandarmanın telefonunu veriyorlar ....

ya benim haklarımı koruması gerekenler kanunen hakkım olanı alırsa ben gece gece hangi savcıya şikayet edeceğim yada yanlış yapan jandarmayı kime şikayet edeceğim ....
ne yapacaz arkadaşlar ne yapacağız bu konuda ...

Facebook'ta Paylaş

Konu akif06eren tarafından (01.10.11 Saat 22:18 ) değiştirilmiştir.
akif06eren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.11, 01:37   #2
yusuf

yusuf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Yusuf ARDAHANLI
Memleket:Muğla
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: Sazan avi
Referans:
yusuf is on a distinguished road
jandarma gitsin de mogana baksın işi olmayan yerlere gidiyor ağları görsün orada

yusuf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.11, 08:37   #3
kefal
Üye

Üye Adı: muvaffak
Memleket:izmir
En İyi Avı:
Referans:
kefal will become famous soon enoughkefal will become famous soon enough
Alıntı:
akif06eren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şimdi arkadaşlar aradı haymana da kesinlikle amatörler için hiç bir yasaklamanın olmadığı bir sulama göletinde jandarma kolluk kuvvetleri gelmiş burası yasak oltaları toplayıp gidin demiş sonra arkadaşların dediğine göre burası yasakmı değilmi tam olarak bilmiyoruz ama siz genede burası yasak oltaları toplayıp gidin demiş bende 156 jandarmayı aradım durumu ilettim adamın verdiği cevap sert bir tavırla jandarma herzaman haklıdır tavrı ile bana yol gösteriyor gidecekmişim savcılığa şikayet edecekmişim dedim kardeşim sizi komutanınız yokmu tutup bana haymana jandarmanın telefonunu veriyorlar ....

ya benim haklarımı koruması gerekenler kanunen hakkım olanı alırsa ben gece gece hangi savcıya şikayet edeceğim yada yanlış yapan jandarmayı kime şikayet edeceğim ....
ne yapacaz arkadaşlar ne yapacağız bu konuda ...
vardır bir sebebi.. mesela oraya yakın bir köyde beldede bir olay olmuştur orda balık tutanlar yapmıştır köylünün şikayeti ile jandarmanında aklına esmiştir.. yada başka bir olay..

İlçe jandarma - il jandarmaya baglıdır o da valiliğe.. yapacagın iş vali yardımcılarından birisi ki o çevreden sorumlu vali yardımcısıdır.. onu bulup makamına çıkıp anlatacaksın..

(vali yardımcılarının görev ve sorumluku dagılımı vardır )

kefal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.11, 10:47   #4
keşfetmekiçinbak

keşfetmekiçinbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tuncay UYANIK
Memleket:Ankara
En İyi Avı: yakalayıp bıraktıkları
Referans:
keşfetmekiçinbak will become famous soon enoughkeşfetmekiçinbak will become famous soon enough
Alıntı:
yusuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
jandarma gitsin de mogana baksın işi olmayan yerlere gidiyor ağları görsün orada
Mogan Jandarma bölgesi değil, İlçe Emniyet sorumlu bildiğim kadarıyla.

keşfetmekiçinbak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.11, 13:36   #5
akif06eren
Üye

En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
kefal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
vardır bir sebebi.. mesela oraya yakın bir köyde beldede bir olay olmuştur orda balık tutanlar yapmıştır köylünün şikayeti ile jandarmanında aklına esmiştir.. yada başka bir olay..

İlçe jandarma - il jandarmaya baglıdır o da valiliğe.. yapacagın iş vali yardımcılarından birisi ki o çevreden sorumlu vali yardımcısıdır.. onu bulup makamına çıkıp anlatacaksın..

(vali yardımcılarının görev ve sorumluku dagılımı vardır )
ya bunun sebebi falan olmaz

zaten tebliğde belli ... afet ve saire benzer olaylar diyor diğer haller kimseyi ırgalamaz

kimse kimseyi bir yerden hakkı olmadığı halde süremez.. diyor kanunlar
oldu abicim ben o kadar masraf yapayım emekler harcayayım umutlar bağlayayım kanunlara uyan bir vatandaş olayım tebiğ ne diyorsa ona göre hareket edeyim sonrada keyfi uygulamalar nedeni ile kovulayım yok balıkçılar bir şeyler yapmış ya zaten birşey yapan adam balıkçı değildir...sonra köylüler ağ atacak jandarmaya şikayet edecek sonra onlar bizi kovacaklar ...ya nerede yaşıyoruz yok arkadaş ben buna karşı çıkarım hakkımı da ararım kim nederse desin ....

bunun tek çaresi her önüne gelen her şey olamaz her mesleği yapamaz ilkesini koymaktır ..

kim hak ediyorsa o hakkın sahibi olmalı ...ya insanları adam gibi eğiteceğiz ve hak edeni bu memlekette bir makama veya göreve getireceğiz yada koyun olup meleyeceğiz...

Adam gibi dürüst olarak bilinçli işini yapan doğruyu yanlışı ayıran ,elinde bulunan silahı ve yetkiyi ezmek için değil ezilenleri korumak için kullanan her türlü polis jandarma ve diğer güvenlik elemanı arkadaşlarımıza her zaman ihtiyacımız ve saygımız vardır..

Alt 02.10.11, 15:47   #6
Fedai ERDEM

Fedai ERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Fedai ERDEM
Memleket:Ankara-Kayseri
En İyi Avı: İyi Olsun Dünya
Referans:
Fedai ERDEM will become famous soon enoughFedai ERDEM will become famous soon enough
Alıntı:
akif06eren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ya bunun sebebi falan olmaz

zaten tebliğde belli ... afet ve saire benzer olaylar diyor diğer haller kimseyi ırgalamaz

kimse kimseyi bir yerden hakkı olmadığı halde süremez.. diyor kanunlar
oldu abicim ben o kadar masraf yapayım emekler harcayayım umutlar bağlayayım kanunlara uyan bir vatandaş olayım tebiğ ne diyorsa ona göre hareket edeyim sonrada keyfi uygulamalar nedeni ile kovulayım yok balıkçılar bir şeyler yapmış ya zaten birşey yapan adam balıkçı değildir...sonra köylüler ağ atacak jandarmaya şikayet edecek sonra onlar bizi kovacaklar ...ya nerede yaşıyoruz yok arkadaş ben buna karşı çıkarım hakkımı da ararım kim nederse desin ....

bunun tek çaresi her önüne gelen her şey olamaz her mesleği yapamaz ilkesini koymaktır ..

kim hak ediyorsa o hakkın sahibi olmalı ...ya insanları adam gibi eğiteceğiz ve hak edeni bu memlekette bir makama veya göreve getireceğiz yada koyun olup meleyeceğiz...

Adam gibi dürüst olarak bilinçli işini yapan doğruyu yanlışı ayıran ,elinde bulunan silahı ve yetkiyi ezmek için değil ezilenleri korumak için kullanan her türlü polis jandarma ve diğer güvenlik elemanı arkadaşlarımıza her zaman ihtiyacımız ve saygımız vardır..

KARDEŞ DEDİKLERİNDE SONUNA KADAR HAKLISIN..

Senin bahsettiğin sorunların bin fazlasıyla Oltacılarder olarak inan çok mücadele ediyoruz..

Daha kısa süre içinde Çamlıdere ve bayındır barajı (kayaştaki) cerayan eden olaylar neticesinde nerdeseyde göz altına alınıyorduk.. İlçe jandarma komutanı Derneğimizi tanıyorda yanımıza bizzat intikal etti beraber çözümleme yaptık..

Kendisinin Ağzından çıkan şu sözleri sizlere iletiyorum;
Sevgili Serkan Başkan geçen sene tırıvırı, küspe, Barikat ağ ile ilgili bilmediklerimi suya verdiği zararları sizden öğrendim..
Bende, merak buyurmayın yeni gelen arkadaşlara bizzat kendim anlatacağım.. Kendisine her zamanki nezaketinden dolayı teşekkürü borç biliriz..

Şimdi senin meselenle ilişkili olduğu için anlattım bunları.. Çok kolluk kuvvetine balıkların adlarını zaman yasaklarını limitlerini biz öğrettik.. Adam ben turna balığının nasıl bir tür olduğunu neye benzediğini bilmiyorumki onu koruyum demişti bize.. Haksızmı; değil dostlar..

Bu ülkede denizcilik bakanlığı kurulmadığı sürece yetki karmasaşı çözülmediği sürece muhatabımız olmayacak. kendimize maddi manavi vereceğimiz zararda yanımıza kar kalacak..

Gidiyoruz bir avlağa botla girmek yasak deniyor. Tebliğe bakıyoruz değil. Ya komutanım değil işte bakanlığın üstünde kim kanun koyabilir.. bahane çok.. Valilik yasakladı genelgeyle.. Yok insan boğuldu, içme suyu havzası. Ebelek göbelek..

İnan kardeş çok yıprandık.. Bu yüzden isyanını senin kadar anlıyoruz..
Ama yılmamak birlik olmak gerekir.. Biz sevdalıyız bu gönülden aşkımız kimse söküp alamaz. İnsanın yaşama özgürlüğünü Kimse kısıtlayamaz. Umarım bu dolambaclı yollardan sizler gibi duyarlı arkadaşlarla kısa sürede geçeriz.. Bizler sizler olta başında mutlu olun diye emin olun çok uğraşıyoruz..

Saygılarımla...

Fedai ERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.11, 15:50   #7
Fedai ERDEM

Fedai ERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Fedai ERDEM
Memleket:Ankara-Kayseri
En İyi Avı: İyi Olsun Dünya
Referans:
Fedai ERDEM will become famous soon enoughFedai ERDEM will become famous soon enough
Alıntı:
keşfetmekiçinbak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mogan Jandarma bölgesi değil, İlçe Emniyet sorumlu bildiğim kadarıyla.
Haklısın abi..

Fedai ERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.11, 16:29   #8
kefal
Üye

Üye Adı: muvaffak
Memleket:izmir
En İyi Avı:
Referans:
kefal will become famous soon enoughkefal will become famous soon enough
Aaaakif sakin oolll.. sinirlerine hakim ol...... beni dinle git vali amcaya güzel giyin temiz giyin ..

,,,,,,

kefal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.11, 17:34   #9
akif06eren
Üye

En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
kefal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aaaakif sakin oolll.. sinirlerine hakim ol...... beni dinle git vali amcaya güzel giyin temiz giyin ..

,,,,,,
İzmirin denizinde dalgalar bol oluyor galiba

Alt 02.10.11, 17:40   #10
akif06eren
Üye

En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
Fedai ERDEM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
KARDEŞ DEDİKLERİNDE SONUNA KADAR HAKLISIN..

Senin bahsettiğin sorunların bin fazlasıyla Oltacılarder olarak inan çok mücadele ediyoruz..

Daha kısa süre içinde Çamlıdere ve bayındır barajı (kayaştaki) cerayan eden olaylar neticesinde nerdeseyde göz altına alınıyorduk.. İlçe jandarma komutanı Derneğimizi tanıyorda yanımıza bizzat intikal etti beraber çözümleme yaptık..

Kendisinin Ağzından çıkan şu sözleri sizlere iletiyorum;
Sevgili Serkan Başkan geçen sene tırıvırı, küspe, Barikat ağ ile ilgili bilmediklerimi suya verdiği zararları sizden öğrendim..
Bende, merak buyurmayın yeni gelen arkadaşlara bizzat kendim anlatacağım.. Kendisine her zamanki nezaketinden dolayı teşekkürü borç biliriz..

Şimdi senin meselenle ilişkili olduğu için anlattım bunları.. Çok kolluk kuvvetine balıkların adlarını zaman yasaklarını limitlerini biz öğrettik.. Adam ben turna balığının nasıl bir tür olduğunu neye benzediğini bilmiyorumki onu koruyum demişti bize.. Haksızmı; değil dostlar..

Bu ülkede denizcilik bakanlığı kurulmadığı sürece yetki karmasaşı çözülmediği sürece muhatabımız olmayacak. kendimize maddi manavi vereceğimiz zararda yanımıza kar kalacak..

Gidiyoruz bir avlağa botla girmek yasak deniyor. Tebliğe bakıyoruz değil. Ya komutanım değil işte bakanlığın üstünde kim kanun koyabilir.. bahane çok.. Valilik yasakladı genelgeyle.. Yok insan boğuldu, içme suyu havzası. Ebelek göbelek..

İnan kardeş çok yıprandık.. Bu yüzden isyanını senin kadar anlıyoruz..
Ama yılmamak birlik olmak gerekir.. Biz sevdalıyız bu gönülden aşkımız kimse söküp alamaz. İnsanın yaşama özgürlüğünü Kimse kısıtlayamaz. Umarım bu dolambaclı yollardan sizler gibi duyarlı arkadaşlarla kısa sürede geçeriz.. Bizler sizler olta başında mutlu olun diye emin olun çok uğraşıyoruz..

Saygılarımla...
sizin bu çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim
işin aslı sadece güvenlik güçlerimizin bu konudaki eğitimi değil mevzu aslında balıkçıyım diye geçinen birçok cahil zümrenin de eğitilmesi gerekli
tekrar teşekkür ederim saygılar

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar