|
Saygıdeğer abilerim bu hafta ehliyet almak için gitiğim kursa 20 dakika erken gittim ve biraz diğer hocalarla ve diğer kursiyerlerle sohbet etme imkanı buldum. Bu kısa sohbette bir kursiyer abim dedi ki "adam bana yeşil yanarken son sürat geliyor ve kendine kırmızı ışık yanmasına rağmen ben frene ayağımı koyunca hiç oralı olmadan basıp kırmızıda geçiyor böyle bir ahlaksızlık olabilir mi ?" diye sorunca hocalar "işte bu durumda ORMAN KANUNLARI geçerlidir" demişlerdi.
Aslına bakarsak bu durum her tarafımızın ne kadar çürüdüğünün göstergesidir.
Tuncay abinin bahsettiği 100,200 TL'den haberim yoktu bu mesajı sabah 04.00'da okuyana kadar. Şimdi benim tanıdığım ve devlette görevli biyolog bir arkadaşım var ve istediği zaman istediği yerde avlanabiliyor. Hatta köyde bulunan insanlarımız avlanmak için belge alıp %70 indirimden faydalanmadan hatta para vermeden serpmesini, tırıvırısını alıp bulunduğu bölgenin ırzına geçebiliyor.
Bizler de burada veya herhangi bir derneğe üye olarak kendimizi Türkiye!nin içsuları ve denizleri için paralayalım. Aslında bu maddenin değiştirilme konusunda bizler de ayağa kalkıp "...amatör olta balıkçısı dernek üyelerine ücretsizdir." gibi bir ibare koydurmalıyız.
Köylü, mahalleli gitsin avlansın, biz gidelim bir de görevlilerin inisiyatifindeki bu maddeye takılalım.
(5) Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, özel avlanma izni ile avlanılan orman içi sularda gün içinde avlanma saati ve avcı sayısına sınırlama getirilebilir.
|