|
geçenlerde de söyledim hala söylüyorum, yetkili kişilerin (ki buna bsgm ve fakültelerin su ürünleri bölümü hocalarıda dahildir ) artık oturdukları koltuktan kalkıp tespitlerini ve kararlarını , kararı verecekleri noktada netleştirmeleri gerekir. Sadece teorik bilgi kitaptan dışarı çıkmaz, pratikte uygulanabilir mi onunda test edilmesi gerekir.
ismail abi gökkuşağı limitini belirlerken sadece kulaklarına üflenenleri dikkate alıyorlar. Onlara diyorlarki efendim bu gökkuşağı balığı kendi kendine üreyemez melez bi türdür eeee, yani insan müdahalesi olmadan sağılmadan yumurtaları ve spermleri bir işe yaramaz. Bu sebeple burda aslında gökkuşağı yoktur, burda kafeslrden kaçan heryıl belirli bi sayı vardır biz ona yakalanabilir 1 ton diyelim olmazda hadi okadar diyelim diyorlar.
İddia ediyorum ben bir amatör olta balıkçısı olarak her akşam yamulaya sadece 2 saat giderek 365 günde 4 olta ile 1 ton gökkuşağını yakalarım. Çünkü yamuladaki gökkuşakları her boyda yani 100 gr lıkda mevcuttur 4 kg somonda mevcuttur.
O yamulada gümüş diye ihale ettikleri balıkları bi incelesinler bakalım gerçekten gümüşmüymüş ? Şu ana kadar türkiyede sadece 3 noktada karşılaştığım bir durumdur bu o gümüş dedikleri, alabalık yavrusudur. ve şu anda yamulada muazzam bir sudak ve alabalık popülasyonu mevcuttur.
|