Merhabalar. Yaz mevsiminde ..... ilinin barajlarında turna avında hemen hemen hiç eli boş dönmedim. Özellikle yaşadığım şehir olan ..........İlçesine bağlı ........... barajından hiç. Her on atıştan birine mutlaka (uygun malzeme kullanıyorsanız) vuruş alıyorsunuz. Yakaladığımız 40 cm üzeri 4 -5 tane alıyorsak saldıklarımız limit altı olanların sayısı 10-15'i rahatlıkla buluyor. Malumunuz artık kış mevsimi geldi ve o eski av günleri de son buldu

Havalar soğumaya başladığında 1 taneye rağzı olarak o günün heyecanı ve mutluluğu içerisinde evimize dönüyorduk. Ama şu son iki haftadır artık onu da bulamaz hale geldik. Bu işin ustaları olan abilerimden ve arkadaşlarımdan öğrenmek istediğim benim gibi at çek oltacılarının havalar soğuduğunda turna avlayabilmeleri için nasıl bir yöntem uygulamaları gerekiyor. Yalnızca hafta sonları avlanabildiğim için turna avı için sezon sonu olan 15 aralığa yalnızca iki hafta sonum kaldı. Artık sezon kapanırken sezonun jübilesini yapmak istiyorum. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.