Şimdi size sormak istediklerim.
1. Dip oltasında kurşun gezermi olsa daha iyi yoksa sabit kurşun kullansam dahamı mantıklı.
Kurşunun önünde ve arkasında birer tane stoper koymak iyi olur vuruşu daha rahat anlarsın.
2. Gittiğimiz gölde, avlağa oturduğumuz anda yemleme için oltaların istikametinde elindeki tüm yemi boşaltmakmı daha mantıklı. Yoksa 2 şer saat aralıklarla kısım kısım yemleme yapmak dahamı iyi.
Ara ara atmak daha verimli çünkü aynı anda attığında 1-2 saat sonra yem bitince balık gider 1 saat ara ile atarsan balık hep o bölgede kalır çünkü hep yem var.
3. Şu an mısır olayı yavaş yavaş ortadan kalkıyor gibi ama boiliden pek anlamadıgım için,mısır konusunda sorum olucak. Kimisi mısırın üzerindeki zarı soyunca sazanın daha çabuk yeme geldiğini söyler. Kimisi mısırın uç kısmını dişiyle ezer öyle takar iğneye. Bunların bir hükmü varmı acaba ?
Bence mısırı hiç oynamadan direk tak.
4. Sazan avında çaparilerin çok ileri atılmasımı daha iyi yoksa yakın bölgelere atılmasımı daha iyi. ( Avlak yerine göre değişebilirmi acaba ? )
Benim bildiğim kadarıyla sabah ve akşam(gece boyunca) yemlenme zamanı kısa öğlen aşırı sıcaklarda uzağa atmak gerekiyor.
5. hangi zamanlarda gölün hangi kısımlarında avlanmalıyım. Örneğin balığa babamla gittiğimizde. Bu mevsimde balık sığda olur der. Barajın en sığ kısımlarına gideriz. Bazen balık derinde der. Bente yakın bölgelere otururuz. Bunu hangi mantıkla söylediğini anlıyamadım hiç bir zaman
????
6. Son olarak gittiğimiz avlakta küçük balık çok oltaya sarıyorsa bunlardan kurtulmak sadece trofe balıklara odaklanmak amacıyla nasıl teknikler uyguluyabilirim.
Kullandığın dip oltası uygun yem olarak balıkcıların sattığı sert mısır veya boili takarsan en az kiloluk sazan vurur ufağı pek gelmez, ekmek, solucan gibi yemlerde daha çok ufak gelir.