|
Bu konuyu açan Tuncay ağabeyime ve müdahil olup değerli fikirlerini beyan eden tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.
Canlı yem olarak, yemlik balık kullanarak başka bir balığı yakalayan ve o yakaladığı balığı ben yakala bırak yapıyorum diyerek geri bırakıp suya iade eden bir balıkçı varmıdır merak ediyorum..
Yoktur zannetmiyorum. Eğer var ise bu şekilde canlı yem olarak balık kullanıpta yakaladığı balığı geri iade eden arkadaşım varsa, ona şu soruyu sormak isterim;
Madem bu kadar vicdanlısın, korumacısın, doğacısın neden yem olarak kullandığın diğer balığın canına kıydın, telef ettin ?
Yok bırakmıyorum yakaladığım balığıda alıyorum diyen arkadasıma da şu soruyu sormak isterim;
Neden bir canlının canına zaten kıyarken hatta sonra vicdanen rahatsız olur iken , onu yakalayabilmek adına başka bir canlı balığıda telef ediyorsun ?
Nakil konusundaki sakıncalara, zararlarına zaten diyecek bir söz yok malum sebepler ortada, yasaklar ve kurallar konulmuş ona da uymamız gerekiyor.
Amatörlük diyince aslında şapkamızı önümüze koyup çok fazla düşünmemiz gerekiyor.
Öncesinde canlı yem kullanmış olduğumu, hatta bilinçsizce nakletmiş olduğumu buradan itiraf etmek istiyorum. Bundan da ayrıca üzüntü duyup hayıflandığımı belirtmek te fayda var.
Cahillik yada hırs!!!
Ancak bugünkü düşüncem yukarıda yazdıklarımdan ibarettir. Konu tamamen vicdanımızla başbaşa kaldığımız bir durum teşkil etmektedir bana göre. Aynı avlaktan da alınsa, bence haksız cana kıymaktan başka bir şey değildir canlı balığı yem olarak kullanmak, şahsi düşüncem canlı yemle balık avcılığı yapılmasının tamamen önüne geçilip yasak olmasıdır...
Sevgi ve saygılar.
|