Alıntı:
orfozoguz Nickli Üyeden Alıntı
kardeş merhaba yazını okudum çok güzel bilginiz ve profesyonelliğiniz avı sevişinizden geliyor,balıkçı işin birazda tekniğini bilmeli tebrikler.bu arada kardeş ben senelerdir turna avlarım bizler av yaptığımız her bölgede farklı sasi kullanıyoruz daha doğrusu kullanmak zorunda kalıyoruz.mesela sülübükte verimli av yaptığımız yem karakeçilide hiç iş yapmıyor balık sazan olsa yem seçmesi normalde turna harekate duyarlı bir balık sizdede bu durum böylemidir.birde turna avında rengin yani renkli sasinin yada rapalanın bir faydası olduğuna inanıyormusun.
|
oğuzhan,duruma göre özelliklede havaya göre bu durum değişkenlik gösterir.özellikle kapalı havalarda güneş olmadığı zamanlarda kaşık ,özellikle 2 veya 3 numara iyi iş yapar..kaşıkların yanında yine kapalı havalarda kırmızı-beyaz,veya kırmızı - silver (gümüş) iyi iş yaptığını biliyorum.açık havalarda ise daha ziyade sasi dude kullanıyoruz k, kızıl kanata benzeyen tipleri daha verimli oluyor.tabiki bu durum her gölde veya barajda geçerli değil kanımca..bunun için avlanılacak suyun başka hangi türleri barındırdığınıda iyi bilmek gerekiyor..