|
Selamun aleykum,
Kiymetli arkadaslarim konu biraz genislemis ve bayatlamis ama bende goruslerimi paylasmak istiyorum musadenizle.
Kamislarin sanayisini kuranlar baliklarin cinslerine ve ozelliklerine gore kamis tasarlamislar.Bu oyle birkac gunde hazirlanmis sunulmus bir sey degil tabiki.Cesitli testlerden gecirilmis calismalar bunlar.Isin garibi Asyanin en dogusundaki japonlar ile avrupanin en batisindaki(ing.saymazsak)Fransizlar sanki anlasmislar gibi sazan baligi avciligi icin 3.60metre ve 3.90metre boylarinda ayni fikirdeler.Almanlar,italyanlar,amerikalilarda.Hal boyle iken hayir ben 3.00metre ile daha iyi verim alirim sazan kamisi 3.00metre de olur dersen,ki diyebilirsin o senin bilecegin is.Parcali kamislara gelince 1-parcali kamislar daha mukavemetli dir.Cunki 3 parca ise 3.nu de istersen ayni kalinlikta yapabilirsin cunki gecmesi manson seklindedir.Teleskopik kamis ise tamami konik oldugundan mecburen belli bir kalinliktan basliyarak incelme zorunlulugu var.Parcali kamisin en uc mukavemetine ulasabilmek icin teleskopik kamisin tutamak yerleri oyle kalinlasiyorki neredeyse avuca sigmayacak gibi.Ayni mukavemeti verebilsen bile ayni esnekligi ki cok onemli veremiyorsun.Son olarakta tasima problemi.Ben oyle bir problem olduguna inanmiyorum,evvelden ozel vasitalarimiz yokken bile 5 metrelik bambulari tasiyabiliyorduk oyle veya boyle.Motosikletlerde bile tasiyorduk.Teleskopik kamis 70~90 cm.3 parcali kamis 137 cm.hepsi bu.Saygilarimla.
|