Alıntı:
nextpain Nickli Üyeden Alıntı
Yakın zamanda alçıdan çeşitli ölçülerde kalıplar hazırlayıp silikonla sahte balıklar yapmayı planlıyorum. Ancak silikonu renklendirmem gerekcek. Acaba bu mümkün mü, değilse istediğim tarzda, renkli bir yapı kimyasalı mevcut mudur? Cevaplarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...
|
Alıntı:
sazan58 Nickli Üyeden Alıntı
silikonu renklendirmeniz mümkün
ahşap el işlemelerini boyamakta kullanılan boyalar ile silikonu karıştırabilir,
içine de sim atarak yanar-döner, renkli silikon elde edebilirsiniz.
ayrıca duyduğum ama görmediğim bir malzeme bilgisi de vereyim;
renkli silikon da mevcutmuş piyasada
|
Şeref bey Özkan dostum , evet haklısınız renkli silikon var ama o bahsettiğiniz Renkli silikonlar amaçlanan bu tip bir imalat düşünülerek yapılmadığından mat kalacak ve içine karıştırılan simde opak görüntülü renkli silikon içerisinde kaybolup gidecektir.
Ama ben bir zamanlar bunu denemiştim ve şöyle bir uygulama yapmıştım piyasada Jel kalemlar var renkleri fosforlu, Sarı, yeşil, oranj, mavi, mor, kırmızı hangi rengi isterseniz var bunların mürekkepleri şeffaf silikon içine çok az miktarda karıştırıldığında müthiş sonuç veriyor Yine kırtasiyecilerde yada hobi boyaları ve malzemeleri satan yerlerde her renk ve boyutta sim mevcut imalat yapılırken bu malzemede hazırlanan harca katılıp yine güzel sonuç alınabiliyor. Birde önemli tavsiye bu malzeme imal edilirken kesif bir amonyak kokusu gelecektir, bu koku ise balıkları bırakın çekmeyi iter, o yüzden piyasadaki en kaliteli ve kokusuz şeffaf silikonun ve salam tabir edilen türün seçilmesi oldukça yerinde olacaktır. Kalıbını ise ben bahsettiğim imalat aşamasında alçıdan şekillendirip bir kaç boy ( 8 ile 13 cm arasında) aliminyum kalıp yaptırmıştım ona sığırlara enjeksiyon yapılırken kullanılan enjektörle enjekte etmiştim ( kalıplanacak malzemenin formu çok önemli çünki bu gibi bir imalatta elde edilen malzeme düzgün işlenmezse orjinal silikon sahtelerden sert ve katlandığında kırılgan olabiliyor, birde kalıptan almak çok zor oluyor bunun için kalıbın çok ice sprey bir yağ ile yağlanması lazım tercihan silah yağı ) temiz bir malzeme elde etmek için baya bir para harcamıştım ve astarı yüzünü geçincede hazır almaya devam ettim halada ediyorum...