|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
sazlık kanal ve küçük çapta göller için özel yemleme taktıgı
merhaba arkadaşlar ben gökdemir, sizin uyguladıgım ve verim aldığım bir yöntemi anlatmak istiyorum, kısmet olursa 1 ay sonra resimleride yayınlarım suan balıga cıkamıyorum.
öncelikle bir cuval buluyoruz,un cuvalı diyeyyim daha rahat anlasılsın, içine ağırlık yapacak birkaç taş bırakın ve eger bulabilirseniz inek mayısı koyun birkaç kürek o toksa bayatlamış ekmek yada haşlanıp 1 gün güneşte bırakılmış bugdayda olabilir, bunu cuvala koyup av yapacagınız bölgeye bırakın göl ise olta mesafeniz, sazlık drenaj kalanl vs ise ortasına koyun, ucuna ise iple pet sişe vs samandıra görevi görecek bişey bglayın, rahat görün diye, ve gece cok daha verimli oluyor, etrafına gerek kmaış gerek dip holtsası atınız, yayın,sazan, ve yılan balıgı için cokama cok veimli bir teknik, iyi balık alırsınız av bittikten sonra cuvalı alıyoruz tabii.. not: 1 gün önceden koyarsanız cok daha verimli olur, iyi avlardilerim, saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Selamun aleykum,
Kiymetli arkadasim kendin soyluyorsun o sular zaten kucuk.Ne diye bir iki balik icin kirletelim?Avlanacaksak su dahil cevremizde hicbir yeri kirletmiyelim.Selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Alıntı:
drenaj kanallar zaten yosun sazlık yada camurlu sudur, bu işlem bittikten sonra cuvalı almayı unutmayalım diyede not düşmüşüm,valla abicim ben kirlenme mevzusuna katılmıyorum, bu bahsettiğim malzeme cuvalda kalıyor zaten ayrıca,, selamlar bizden abi |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Göllerimizi,akarsularımızı ,denizlerimizi.içtiğimiz suya gösterdiğimiz hassasiyeti göstermeliyiz.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
çuval alındığı sürece sorun yok zaten içindeki diğer materyaller doğal yem niteliği taşıyor.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
bencede çuvalı suda bırakmadığımız sürece bi sorun olacağını zannetmiyorum
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Sevgili gökdemir; Avlak ne için yemlenir? ben bilmiyorum anlatırsan sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ekmekle mayıs pek uyumlu bir karışım olmaz herhalde.
Sevgili Gökdemir yemleme konusu başlı başına bir sanattır. Bunların titizlikle seçilip sucul hayattaki diğer canlı popülasyonlarını düşünerek hareket etmek gerekir diye düşünüyorum. Amatör balıkçı sadece sudaki balığı avlamanın ötesini düşünüp mikroskopik canlılarıda kısacası su ve sucul hayatı tüm evreleriyle değerlendirip karışımını ona göre yapmalıdır. Saygılar kardeşim.. |
|
|
|
|