Anasayfaya Git!
Sponsorlar

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Derneklerimiz ve Faaliyetleri Türkiye'deki Diğer Derneklerimiz KAMADER

KAMADER Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği

Sponsorlar
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 24.07.08, 22:30   #1
murat41
Üye
 
murat41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03/2/2008
Üye Adı: Murat
Memleket:Kocaeli derince
Yaş: 42
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: kupez de dünya rekoru
Mesajlar: 1.859
Referans: 7
murat41 will become famous soon enoughmurat41 will become famous soon enough
Sazan Yarışması

Sazan Tutma Yarışması

--------------------------------------------------------------------------------

KAMADER (Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği), 08-09-10 Ağustos 2008 tarihlerinde Ulusal Sazan Tutma Balığı Yarışması nın 2'ncisini düzenliyor.
Yarışma 08 Ağustos 2008 saat 17:00 de başlayacak, 10 Ağustos 2008 saat 11:00 de sona erecek.
Katılım ücreti 40,00 Ytl dir.
Katılım formu ve nasıl başvurulacağı konusundaki bilgileri yakında göndereceğim.
Yine yarışma ile ilgili olarak güncel bilgileri bu başlık altında sizlere ileteceğim.

Sevgiler,
Oktay Aydıner

KAMADER (KOCAELİ AMATÖR OLTA BALIKÇILARI VE DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ) 2.ULUSAL SAZAN BALIĞI TUTMA YARIŞMASI ;

Tarih: 08-09-10 Ağustos 2008
Yer : Tahtalı (İshakçılar) Göleti Derince, KOCAELİ
Yarışma Saati : 08/Ağustos/2008 saat 17:00 - 10/Ağustos/2008 saat 11:00. (takımlar, hazırlıkların tamamlanabilmesi için saat 16:00’da yarışma alanında hazır bulunmaları gerekiyor) Bu yarışma, sportif balıkçılığı kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmenliklere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenecektir.
YARIŞMA KURALLARI
1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve 1/2 Numaralı Amatör (Sportif) Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine uyulacaktır.
1-Yarışma tek bir tür için yapılacak olup, bu tür SAZAN balığıdır. 2-Yarışmada tutulacak olan sazan balıklarının ağırlığı 1,5 Kg’ın altında olamaz, ağırlığı 1,5 Kg’ın altında olan balıklar değerlendirmeye alınmayacaktır.
3-Yarışmada iki kişiden oluşan takımlar halinde yarışılacaktır.Yarışma başladıktan sonra, yarışmaya katılınabilinir. Ancak yarışmaya başlamak için takım üyelerinden her ikisinin de yarışma alanında hazır bulunması gerekir. Takım üyelerinden birinin yarışmayı terk etmesi durumunda takım için yarışma sona erer. Ancak tuttukları balıklar değerlendirmeye alınır. Hakemlerden izin alınmadan yarışma alanı terk edilemez.
4-Her takım yarışma esnasında en fazla 4 adet makine ve kamış kullanacaktır.Takımlar yanlarında yedek olarak 2 adet makine ve kamış bulundurabilir.El oltası kullanılmayacaktır.
5-Yarışmada en çok iki iğneli dip ve en çok iki iğneli şamandıralı olta takımı kullanılabilir. Küspeli iğneli olta takımı ve diğer olta takımları kullanılamaz. Ancak takımlar yanlarında istedikleri sayıda iğne, kurşun ve misina vb. donanım bulundurabilirler. Takımların malzemeleri yarışma başlangıcında ve yarışma süresince görevlilerce denetlenebilecektir.
6-Yemleme elle, sapanla ve suda eriyebilen yem torbaları, uzaktan kumandalı yemleme botu, yemleme roketi, fırlatma çubuğu vasıtasıyla yapılabilir. Suda kalarak tabiata zarar verecek poşet, çuval ve benzeri araçlar ile yemleme yapılması yasaktır.
7-Her takım daha önceden tespit edilerek numaralandırılmış avlanma bölgelerini, kura çekerek belirleyecek ve o alanda yarışacaktır. Yarışma esnasında takımlara ayrılan alanlarda yarışmacılar dışında kimse bulunamaz
8-Yarışmacılar kıyıya dik atış yapmak zorundadır. Olta takımı istenen noktaya sadece kamış ile atılabilir yardımcı donanım kullanımı yasaktır. Yarışmacılar suya bel hizasından fazla giremezler.
9-Yarışmada ateş yakmak, suya ışık tutmak, bağırmak, yüksek sesle konuşmak ve alkollü içecekler içmek yasaktır. Yarışmacılar mümkün olduğunca sessiz olacaklardır.
10-Takımlar tuttukları balıkları hakemlerce yapılacak ölçüm, tespit işlemine kadar canlı olarak muhafaza etmek için yanlarında uygun ölçülerde livarı (tel livar olmayacak) bulundurmak zorundadırlar.Canlı olmayan balıklar değerlendirmeye alınmayacaktır.
11-Kurallara aykırı davranan takımlar yarışmadan diskalifiye edilebilirler.
YARIŞMA İKİ DALDA YAPILACAKTIR.
1 DAL; En büyük balığı tutmak için yarışılacaktır.Bu dalda değerlendirmeye alınacak balıkların ağırlıkları 3 kg’dan daha az olamaz.
2 DAL; Toplamda en fazla ağırlıkta (kg) balığı tutmak için yarışılacaktır.
DEĞERLENDİRME
Değerlendirme ölçüsü
1.dalda, en büyük balığın tespitinde ağırlık (kg.) belirleyici kıstas olacaktır. Aynı ağırlıkta balık tutulması halinde ilk tutulan balık birinci sayılır.
2.dalda, tutulan balıkların toplam ağırlıkları (kg) belirleyici kıstas olacaktır.
Değerlendirme Şekli
Yarışmacılar tutulan balığı hakem masasına bildirecek, hakemler tutulan balığı değerlendirerek kayıt altına aldıktan sonra, tutulan balıklar gölete geri bırakılacaktır.
ÖDÜLLER
1.dalda sadece birincilik ödülü verilecektir.
2.dalda ilk üçe giren takımlara ödül verilecektir.
Tutulan en büyük balık, 2 dalda değerlendirmeye alınmaz.

Ayrıntılı bilgi için www.kamader.org.trwww.kamader.com 262 324 02 68 - 0 533 955 08 18
__________________
murat41 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.08, 23:06   #2
farukkaya
Üye
 
farukkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13/4/2008
Üye Adı: faruk
Memleket:ankara
Yaş: 28
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: bakalım ne zaman..
Mesajlar: 336
Referans: 2
farukkaya will become famous soon enoughfarukkaya will become famous soon enough
abi bilgilendirdigin için saol imş bi kaza belaolmassa gelmeye çalısırım... fakat abi ücret bence çok fazla tutulmuş daha aşşagı fiyatlara çekilse olurdu bence diye düşünüyorum.

Konu farukkaya tarafından (24.07.08 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir.
farukkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.08, 23:24   #3
murat41
Üye
 
murat41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03/2/2008
Üye Adı: Murat
Memleket:Kocaeli derince
Yaş: 42
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: kupez de dünya rekoru
Mesajlar: 1.859
Referans: 7
murat41 will become famous soon enoughmurat41 will become famous soon enough
Alıntı:
farukkaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
abi bilgilendirdigin için saol imş bi kaza belaolmassa gelmeye çalısırım... fakat abi ücret bence çok fazla tutulmuş daha aşşagı fiyatlara çekilse olurdu bence diye düşünüyorum.
Benimde karşı çıktığım konu bu ama bu şekilde uygun görmüşler.Yiyecek içecek vs. hizmet karşılığı olarak düşünmüşler.3 gün için adam başı 20 lira fazla birşey değil aslında hiç olmasa daha iyi olurdu.Onun için sağlam spornsor lazım.
murat41 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.08, 00:16   #4
murat41
Üye
 
murat41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03/2/2008
Üye Adı: Murat
Memleket:Kocaeli derince
Yaş: 42
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: kupez de dünya rekoru
Mesajlar: 1.859
Referans: 7
murat41 will become famous soon enoughmurat41 will become famous soon enough
katılmak isteyen arkadaşlar olursa ikili gruplar oluşturup katılabilirizizmit merkeze yaklaşık 20 km güzel havadar ve bol yeşillik olan biryerde geçen hafta 12 kğ lık yakalamışlar aldığım duyum böyle

Konu murat41 tarafından (25.07.08 Saat 00:21 ) değiştirilmiştir.
murat41 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.08, 01:17   #5
musa66
 
musa66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13/1/2008
Üye Adı: Musa Erciyas
Memleket:Ankara'nın Dikmeni
Yaş: 37
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: oltacılarder dostluğu
Mesajlar: 8.987
Referans: 2
musa66 will become famous soon enoughmusa66 will become famous soon enough
sagol bilgi için murat abii ben ufak bi hatırlattım ama sen geniş bilgi vermişsin abii ücret biraz az olsaydı bencede iyi olurduu
musa66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.08, 09:19   #6
ankmemoli
Üye
 
ankmemoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 21/4/2008
Üye Adı: Mehmet ali
Memleket:ankara
Yaş: 29
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: en iyi avını hala bekliyor
Mesajlar: 1.796
Referans: 0
ankmemoli will become famous soon enoughankmemoli will become famous soon enough
güzel bir organizasyon abicim ama herkesin de dediği gibi sanki ücret biraz daha az olabilse iyi olurmuştu...
ankmemoli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.08, 10:10   #7
AVCI41
Üye
Avatar Yok
 
Üyelik tarihi: 25/4/2008
Üye Adı: Metin
Memleket:Kocaeli
Yaş: 44
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı:
Mesajlar: 67
Referans: 0
AVCI41 will become famous soon enoughAVCI41 will become famous soon enough
KOCAELİ'NDE SAZAN YARIŞMASI

KAMADER
(KOCAELİ AMATÖR OLTA BALIKÇILARI VE DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ)
2. ULUSAL SAZAN BALIĞI TUTMA YARIŞMASI


KAMADER olarak bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Sazan Balığı Tutma Yarışmasına tüm amatör balıkçılarımız davetlidir. Duyuru ve Şartnameyi okumaktan sıkılan arkadaşlar için en alta geçen senenin yarışmasından derlediğim fotoğrafları atıyorum. İyi eğlenceler

D U Y U R U

• Yarışma 8-9-10 Ağustos 2008 tarihinde Kocaeli İli Derince İlçesi İshakçılar Köyü Tahtalı Göletinde gerçekleştirilecektir.

• Yarışmaya son başvuru tarihi 06 Ağustos 2008’dir.

• Yarışmaya katılmak isteyenler 06 Ağustos 2008 tarihine kadar katılım formlarını doldurarak, kamader@gmail.com e-posta adresine veya 0 262 324 83 32 numaralı faksa gönderebilirler.

• Katılım bedeli her takım için 40,00 YTL dir.

• Katılım bedelinin 06 Ağustos 2008 tarihine kadar aşağıdaki hesap numarasına yatırılması veya derneğimize ulaştırılması gerekmektedir.

Engin UZTÜRK Garanti Bankası İzmit Şb. (Şb.Kodu 212 ) Hesap No: 6657442 . Takım sayısı sınırlı olacağından, kontenjanın dolması halinde müracaat kabul edilmeyecektir.

Ş A R T N A M E

Tarih :08-09-10 Ağustos 2008

Yer : Tahtalı Göleti İshakçılar Köyü Derince, İZMİT/KOCAELİ

Yarışma Başlama Saati : 08 Ağustos 2008 saat 17:00 – (Takımlar, hazırlıkların tamamlanabilmesi için saat 16:00’da yarışma alanında hazır bulunmaları gerekmektedir)

Yarışma Bitiş Saati : 10 Ağustos 2008 saat 11:00

A M A Ç

Bu yarışma, sportif balıkçılığı kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmenliklere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenecektir.

YARIŞMA KURALLARI

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve 1/2 Numaralı Amatör (Sportif) Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine uyulacaktır.

1- Yarışma tek bir tür için yapılacak olup, bu tür SAZAN balığıdır.

2- Yarışmada tutulacak olan sazan balıklarının ağırlığı 1,5 Kg’ın altında olamaz, ağırlığı 1,5 Kg’ın altında olan balıklar değerlendirmeye alınmayacaktır.

3- Yarışmada iki kişiden oluşan takımlar halinde yarışılacaktır.Yarışma başladıktan sonra, yarışmaya katılabilinir. Ancak yarışmaya başlamak için takım üyelerinden her ikisinin de yarışma alanında hazır bulunması gerekir. Takım üyelerinden birinin yarışmayı terk etmesi durumunda takım için yarışma sona erer. Ancak tuttukları balıklar değerlendirmeye alınır. Hakemlerden izin alınmadan yarışma alanı terk edilemez.

4- Her takım yarışma esnasında en fazla 4 adet makine ve kamış kullanacaktır.Takımlar yanlarında yedek olarak 2 adet makine ve kamış bulundurabilir.El oltası kullanılmayacaktır.

5- Yarışmada en çok iki iğneli dip ve en çok iki iğneli şamandıralı olta takımı kullanılabilir. Küspeli iğneli olta takımı ve diğer olta takımları kullanılamaz. Ancak takımlar yanlarında istedikleri sayıda iğne, kurşun ve misina vb. donanım bulundurabilirler. Takımların malzemeleri yarışma başlangıcında ve yarışma süresince görevlilerce denetlenebilecektir.

6- Yemleme elle, sapanla ve suda eriyebilen yem torbaları, uzaktan kumandalı yemleme botu, yemleme roketi, fırlatma çubuğu vasıtasıyla yapılabilir. Suda kalarak tabiata zarar verecek poşet, çuval ve benzeri araçlar ile yemleme yapılması yasaktır.

7- Her takım daha önceden tespit edilerek numaralandırılmış avlanma bölgelerini, kura çekerek belirleyecek ve o alanda yarışacaktır. Yarışma esnasında takımlara ayrılan alanlarda yarışmacılar dışında kimse bulunamaz

8- Yarışmacılar kıyıya dik atış yapmak zorundadır. Olta takımı istenen noktaya sadece kamış ile atılabilir yardımcı donanım kullanımı yasaktır. Yarışmacılar suya bel hizasından fazla giremezler.

9- Yarışmada ateş yakmak, suya ışık tutmak, bağırmak, yüksek sesle konuşmak ve alkollü içecekler içmek yasaktır. Yarışmacılar mümkün olduğunca sessiz olacaklardır.

10- Takımlar tuttukları balıkları hakemlerce yapılacak ölçüm, tespit işlemine kadar canlı olarak muhafaza etmek için yanlarında uygun ölçülerde livarı (tel livar olmayacak) bulundurmak zorundadırlar.Canlı olmayan balıklar değerlendirmeye alınmayacaktır.

11- Kurallara aykırı davranan takımlar yarışmadan diskalifiye edilebilirler.

YARIŞMA İKİ DALDA YAPILACAKTIR.

1 DAL; En büyük balığı tutmak için yarışılacaktır.Bu dalda değerlendirmeye alınacak balıkların ağırlıkları 3 kg’dan daha az olamaz.

2 DAL; Toplamda en fazla ağırlıkta (kg) balığı tutmak için yarışılacaktır.

DEĞERLENDİRME

Değerlendirme ölçüsü
1. dalda, en büyük balığın tespitinde ağırlık (kg.) belirleyici kıstas olacaktır. Aynı ağırlıkta balık tutulması halinde ilk tutulan balık birinci sayılır.

2.dalda, tutulan balıkların toplam ağırlıkları (kg) belirleyici kıstas olacaktır.

Değerlendirme Şekli :

Yarışmacılar tutulan balığı hakem masasına bildirecek, hakemler tutulan balığı değerlendirerek kayıt altına aldıktan sonra, tutulan balıklar gölete geri bırakılacaktır.

ÖDÜLLER

1. dalda sadece birincilik ödülü verilecektir.

2.dalda ilk üçe giren takımlara ödül verilecektir. Tutulan en büyük balık, 2 dalda değerlendirmeye alınmaz.

Ayrıntılı bilgi için :

http://www.kamader.org.tr

http://www.kamader.com

E-Mail : kamader@gmail.com - editor41@hotmail.com

Gsm : 0 533 955 08 18 - Tel : 0 262 324 02 68 - Faks: 0 262 324 83 32


Engin UZTÜRK
KAMADER Başkanı

Konu AVCI41 tarafından (25.07.08 Saat 10:38 ) değiştirilmiştir.
AVCI41 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.08, 10:11   #8
AVCI41
Üye
Avatar Yok
 
Üyelik tarihi: 25/4/2008
Üye Adı: Metin
Memleket:Kocaeli
Yaş: 44
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı:
Mesajlar: 67
Referans: 0
AVCI41 will become famous soon enoughAVCI41 will become famous soon enough
KAMADER 2007 YARIŞMASI


KAMADER'in 2007 tarihinde gerçekleştirdiği yarışmadan fotoğraflar..




Tahtalı göletinde oltalar atılmış, kulaklar zilin çalmasını bekliyor..



5 yıllık yasaktan sonra Tahtalı Göleti sazancıları bekliyor...



Gölette güneşin batışını keyifle izleyebilirsiniz...



Geçen seneki yarışmada birinci olan Hüseyin ve Emine GENCER çifti tuttukları Sazan balığı ile objektiflere poz verdiler..



KAMADER Başkanı Engin UZTÜRK ve yarışmanın birincisi Hüseyin GENCER tutuğu 4 Kiloya yakın Sazan balığı ile..



Yarışmada dereceye girenlere çok değerli ödüller verildi.



Yarışmaya katılanlar güzel organizasyonun bitiminde toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler..



Sazan balığı ait olduğu yere gönderiliyor...





Geçen sene suya salınan 4 kiloluk bu balık belkide bu yarışmada 8 kilo olarak yeniden tutulacak...

NOT: Umarım beğenmişinizdir. Herkese iyi günler diliyorum..
AVCI41 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.08, 10:44   #9
savas0678
 
savas0678 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04/1/2008
Üye Adı: Savaş
Memleket:Ankara
Yaş: 35
Kan Grubu: 0 Rh (-)
En İyi Avı:
Mesajlar: 1.272
Referans: 7
savas0678 will become famous soon enoughsavas0678 will become famous soon enough
Arkadaşlar o havayı teneffüs etmek için gidilir fakat 40 ytl çok büyük bir meblag.Arkadaşlar işi ticarete dökmüşler.
savas0678 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.08, 11:25   #10
AVCI41
Üye
Avatar Yok
 
Üyelik tarihi: 25/4/2008
Üye Adı: Metin
Memleket:Kocaeli
Yaş: 44
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı:
Mesajlar: 67
Referans: 0
AVCI41 will become famous soon enoughAVCI41 will become famous soon enough
Alıntı:
savas0678 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar o havayı teneffüs etmek için gidilir fakat 40 ytl çok büyük bir meblag.Arkadaşlar işi ticarete dökmüşler.

2 kişilik ekip kişi başına 20 YTL. 2 gece,3 gün kalınacak. Çeşitli ikramlar olacak. Çok değerli ödüller ve çekilişte hediyeler dağıtılacak. Derneğin geliri olmadığı iiçin bu masraflar bir şekilde amorti edilmesi gerekiyor. 20 YTL. çok para diyorsanız, siz hiç sazan tutmadınız demektir

Yarışmaya 200 kişi katılsa 200x20 = 4000 YTL. eder. Köşeyi döndük ))

Konu AVCI41 tarafından (25.07.08 Saat 11:28 ) değiştirilmiştir.
AVCI41 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil


Sponsorlar
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.