|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Balık Yemleri Doğal, Suni ve Canlı Balık Yemleri Hakkında Bilgiler. |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Sazan için harika bir yöntem. Boş yok önerilerim (küspe yerine.)
merhaba arkadaslar ben gökdemir,gecen yıla kadar küspe ile avlanırdım, ama yeni bir yöntem buldum ve cok faydalı kesinlikle zararsız aynı zamanda, bilgi geceyim ben yeni buldum belkide kullanılıyordu bilmiyorum..
bugday ve bulgur birer avuç suda 15 dk kaynatın, suyunu süzüp bir bezin içinde 1 gün güneşte bekletin, sonra onu yarım yumurta buyuklugunde olacak sekilde beze koyup içine bu malzmeyi koyup sıkıca baglayınız, dip oltanızın kurşunun 2 parmak üzerine bağlarsanız daha verimli oluyor, yem olarak bulabilirseniz süt mısır, yoksa eger bir haşlanmış yumurta ile yogurdugunuz somun ekmekle hamur yapın, bunu yem olarak kullanın, mukemmel bir verim alacaksınız bana güvenin ve deneyin, yeterki balık olan bölgede olun, sazan için birebir bir sistemdir.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler Gökdemir abi...
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gökdemir Ağabey,
Kesinlikle deneyeceğim, bu yöntem tutmazsa diye sonuna güzel bir cümle eklemişsin, paçayı kurtarmak için yeterki balık olan yerde olun. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bilgi için teşekkürler abi
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
haklısın ama balık yoksa yem neye yararki, o anlamda dedim, bunun kokusu cok aktif oluyor suda ve balık akıntı yoksa eger cok cabuk buluyor akıntı varsa ters yönden cok acaip balık geliyor, bunu yaslı bir amcadan gördüm cok sasırdım, hatta bana dediki bir cuvala eger bulabilirsen inek mayısı koy ve içine taş koyup samandırayla indir etrafına salla oltanı yenim, kol kol balık alın ) ciddiyim denedim ve harika sazan ile yılan balıgı aldım, canlı yemle, bunlar hiç görmediğim ipuçları idi ama bizzat denedim öneririm..
|
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
bir deneyelim bilgi için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
teşekkürler buğday göllerin ve ırmakların etrafında bolca bulunan doğal olarak sazanında sevdiği bir yemdir.Bölgemizde buğday ilede avlanırız.Buğdayı kaynatıp bir ipe iğne ile dizerek kancaya boili tarzında bağlanılır ve genellikle buğday tarlalarının etrafında avlanılır.Mevsiminde güzel sonuçlar alınmaktadır.Helede sürülen tarlaların barajın yükselmesi ile su altında kalmasıyla bu bölgede buğday çok iyi sonuç verecektir.Kaynatılmış buğday aynı zamanda iyi bir yemlemedir.
Sizin tekniğinizde oldukca başarılı olacakdır bu bölgelerde. Benim öğrenmek istediğim inek mayısının ne demek olduğunu anlayamadım açıklarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Dışkı. ( Kurumuş olanı TEZEK ) = MAYIS yöresel bi adlandırma olabilir ancak Anadoluda sanırım % 80 bu isimle adlandırılıyordur.
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
evlatlarımızın ve diğer insanların olta zevkine mani olmayalım |
||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
Tahmin etmiştim ama kesin olsun diye sordum. ![]() Ya avlandığım meralarda bol miktarda bulunuyor kaç kere aklıma geldi ama elimi bulaştırmayım dedim. ![]() Ayrıca ben temiz bir avcıyım çevreye zarar vermem ama uyarın için yinede teşekkürler.
|
||
|
|
|