|
|
|
|
|
|||||||
| Doğal Yemler Hangi balığa hangi canlı yem kullanılır? Hangi canlılar canlı yem olarak daha verimlidir? Bu başlıkta tartışılıyor |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Merhaba dostlar,
Sazan balığının yemleri çok çeşitlidir, ve herkesin kendine göre bir sazan favori yemi vardır. Ben sazanın yem alışkanlığını şuna bağlıyorum bana göre bu genelde avlak bölgesindeki avcıların avlarını en çok ne ile yemledikleriyle alakalıdır. Balık hangi yeme aşina ise ona daha çok gelmekte. Yemlemeyi ayrı yapan arkadaşların aksine ben atılan takım ile yemliyorum. Nasılmı? İlk başta yemleri yaylı ya biraz bolca takın ki, avlak bölgeniz ilk başta yemlensin enaz 3 kez çok bol olsun yemler.(Yemleme uslümüz)Benim yaylı takımlar için kullandığım yemi sizinle paylaşmak istiyorum... Bunun içerisine bazı arkadaşlar daha fazla malzeme katmaktalar. Ben ise bu kadar malzemenin işi daha iyi gördüğünü deneyerek gözlemledim. ![]() Yaylıdaki amaç balıkları bir araya toplamak ve hedefi göstermektir. Hamur ne kadar çekici olursa o kadar çekilen olacaktır ![]() Hamur Malzemelerimizi yazıyorum Kaba taslak olarak 1,5 yada 2 kg civciv yemi 500 gr toz şeker 20 adet vanilin tozu (takriben yarım su bardağı) 4 bardak Normal UN ( sertliği ayarlamak için fazla yada az katılabilir) 30 diş sarımsak 2 adet yumurta Hamurun sertliği ne çok sert ne de çok cıvık olmasın. Kulak memesi kıvamından biraz daha sert olursa daha güzel iş yapacaktır. Bunun yanında kullanılacak olan yaylı da altta 2 iğne olması lazım ve genelde mısır takın iğnelere... (not: 2 iğneden fazla takılan yaylının trofe alması zordur. Nedeni ise üst kısımlarada iğne takılması! Küçük balıkları sürekli yem başında tutarak büyük avların huzursuz yol açmakta sadece alt kısıma en fazla 2 adet iğne takılmalıdır) Sonrası Rastgele. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çok güzel bir paylaşım ellerine sağlık Atilla sazancı arkadaşların işine yarayacaktır eminim
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Eeee o kadar zahmete değmesi gerek zaten
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
elinize sağlık çok güzel ve resimli bir paylaşım olmuş. bu haftasonu deneye bilirim
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
teşekkürler güzel paylaşım,sazanlar fırında pişmişini mi sever yoksa böylesini mi
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ellerine sağlık.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
elinize sağlık. en son halini görünce ben bile yemek istedim
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
hamuru yapalı 1 saat oldu elim hala sarımsak kokuyor, yarın i.ş. deneyeceğiz iş görüp görmediği ortaya çıkacak. ben bunu sadece sazan yayında değil tüm dip oltalarının kurşununa yumruk büyüklüğünde yemle kaplıyorum böylece oltanın düştüğü yer yemlenmiş oluyor iğnelere mısır veya sarı boncuk takıyorum
Konu gökhan tarafından (29.10.11 Saat 19:09 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#10 | ||||
|
illaki
![]() Alıntı:
Alıntı:
![]() Sağolasın Abi. Alıntı:
![]() Alıntı:
, boncuk buralarda fazla iş çıkarmıyor zaten avlaklarda balık yok denecek kadar .rast gele. |
|||||
|
|
|