|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Sazan Avlaklarına Turna Atan Kendini Bilmezler
arkadaşlar dün sazan avı yaptığımız göletteydim sazan tutamadaık ama ilgimi suda gezen küçük balık yavruları çekti patlak gözlü koca kafalı bir sürü yavru sonra internetten turna yavrularına baktım çok benziyorlar
birde bir arkadaşım kızılcahamamın bir göletinde çok miktarda turna yavrusu gördüğünü söyledi anlamadığım hangi kendini bilmez bir zihniyet bunu yapar ne amaçla yapar akıl sır erdiremiyorum neden turna atarlar bu canım göletlere bilemiyoum maksat para kazanmakmı yoksa turna tutmanın zevkine varmakmı ama ne olursa olsun yapılan çok yanlış ve çok bencilce ve doğa katliamı bunun cevabını bilen varsa bana bir izah etsin lütfen herkese hayırlı güzel avlar... Konu akif06eren tarafından (01.11.10 Saat 19:06 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
bu balığın bir avlağa atılması kanunen YASAK zaten.bu olay galiba sadece ankara civarında oluyor.bunu yapan iki salak zihtiyet var 1 turna avlamak isteyen bilinçsiz bohçacı kendini bilmezler.2 bunu çok sık duyduğum için yazıyorum bazı balık mlz.satan kişiler daha çok ürün(ip misina,çelik tel,sahte balık,saşi,spin olta vb....)satmak için yapıyorlarmış.(bu genelleme değil kesinlikle yanlış anlamayın) ama bu iki mantığın malum sonucu sazan ve diğer türler zamanla azalıp yok oluyor. ve en kötüsü eğer göletten asla turnayı temizleyemiyorsunuz(gölet komple özel ilaçlarla tüm balıklar öldürülüp tekrar balıklanılsa kurturuyor belgeselde izlemiştim)
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bunu yapan zihniyetin çok geride kaldığı ve kendini geliştirmediğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Neden çünkü diğer balıklara verebileceği zararı anlamadıkları apaçık ortada, aynı zamanda ilk amaç daha fazla balık yakalayabilmek. Bu zihniyet için tutulan balığın cinsi önemli değil balık olsunda ne olursa olsun isterse p......n balığı olsun yakalar yerler. Turna ve pecrh' in ne kadar hızlı üreyebildiklerini de biliyoruz. Akyar barajına perch atan köylü vatandaşları daha önce duymuştum (Kızılcahamam) . Bu ve bunun gibi yüzlerce örnek var.
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
arkadaşım bunu para için yapan av malzemesı satanlar ve ben kızılcahamamlıyım kızılcahamam cevresındekı göl ve barajlara atan şahısı biliyorum zengın dostlarına peşkeş çeken biri inşallah Çamlıdere barajına atmazlar bize avlanılması yasak dıyen bır belge bile sormayan zihniyet bu turnaları atanları görmüyormu bilmiyormu yada onlardan rüşvetmi yiyor :-)
Konu ERDEM tarafından (02.11.10 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
Vay arkadaş şaştım kaldım vallahi diyecek söz bulamıyorum.
Konu ERDEM tarafından (02.11.10 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Sevgili oltacılar Elinizde fotoğraf veya bu balığı atanlar hakkında gören görgü tanıkları veya
suçladığınız kimseler hakkında somut deliller olmadıkça duyarak yapmış olduğunuz suçlamalar oldukça kötü örnek teşkil ediyor. Yarın suçladığınız sektörlerden gelecek olan tepkileri de karşılamak durumunda kalabilirsiniz. Vereceğiniz cevabınız yoksa kınayın tenkit edin yorum yapın ama hedef göstermeyin yoksa bağlı bulunduğunuz derneği zor durumda bırakırsınız. Tam tersi somut deliller varsa baş vuracağınız yer bellidir. Deliller var da susuyorsanız kendinizi sorgulayınız. Sevgiler ve selamlar |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Hocam adamlar atarken resmini çekip tarım il müdürlüğünemi müracaat edeyim suçladığım sektörde atmayanlar ile zaten karşılaşmam ama atanlarlada hertürlü yaptıkları işin hatalı olduğunu iddaa eder ve tartışırım yasal olarakta hatalıdır doğanın dengesini bozduğu içinde hatalıdır kısaca hertürlü hatalıdırlar cevabını veriririm sen ve burada birçok üyeninde turnanın rant için atıldığını bildiğini biliyorum he sen turna tutmuyormusun veya avlanmıyormusun dersen tutuyorum avlanıyorum inan çıkan balık küçüksede alıyorum bir kere bıraktım ama bırakmıcam artık turnada olsa levrekte olsa ayrıca bu yaptığımı boğçacılık olarakta görme.Kendimi sorgulamayacağim çünkü burası yoruma açık olduğunu ve herkesin yorum yapabileceği bir site olduğunu düşünüyorum ayrıca site yöneticilerini ve siteyide zor duruma hem düşürmek istemem hemde bu yorumlar ile düşeceğini sanmam teşekkür ederim..
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Alıntı:
Murat kardeşim. Bak şimdi yanlış yapıyorsun. Sana burada uyarı yapmak ihtiyacı doğdu. Tuttuğun küçük balığı da alıyorum diyorsun. Bir defa bıraktım bir daha bırakmıyacağım diyorsun. Burası yoruma açık bir sitedir. Herkesin yorum yapabileceği bir sitedir. Ama asla tebliğe aykırı hareket edenlerin sitesi değildir. Hele hele tebliğ dışı balık için yorum yapmak burada mumkun değildir. Bu yorumunun bedelini ödemek zorunda kalabilirsin. Bilgilerine |
||
|
|
|
|
|
#9 |
|
Akif Ağabey konu paylaşımınız için teşekkürler. Sizce doğa katliamı denilen bu olaya cevabımı ilerleyen günlerde vereceğim.
Reisim, "bağlı bulunduğunuz derneği zor durumda bırakırsınız" cümlesinden kastınız Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği ise gördüğüm kadarıyla konuya müdahil olan hiçbir dernek üyesi arkadaşımız yoktur. (Anti_x) Murat Ağabey'de derneğimiz üyesi değil, www.oltacılar.com forum üyesidir. Murat Abi, yakaladığın limit altı turna ve levrekleri ait olduğu yere iade etmiyorsan forum kurallarımızın 3 ve 4. maddelerini ihlal ediyorsun demektir. Bu konuya özen göstermenizi rica ederim. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
hata üzerine hata....
|
|
|