Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık OLTACILAR.com' a HoşGeldiniz ............ İstek ve Öneriler

İstek ve Öneriler Forumumuz hakkındaki istek ve önerilerinizi buradan bize yazabilirsinizi.

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır. Detaylar İçin Tıklayınız...

Seçenekler Stil
Alt 23.09.10, 18:19   #1
metegul
Üye

metegul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Mete
Memleket:Ankara
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: TURNA 84 CM, SAZAN 6KG,
Referans: 0
metegul will become famous soon enoughmetegul will become famous soon enough
Rapor Formatına Dikkat Edelim

sitemiz yöneticilerinden ,av raporlarının paylaşımında belli formatlara uyulması konusunda üyelerin bilgilendirilmesi benim kanatimce gerekmektedir. örnek format:
AV RAPOR FORMATI

Tarih .
Saat .
Av Bölgesi.
Avın Yapılma şekli
Ekipman.
Hedef Balık.
Hava .
Derinlik.
Yem.
Katilimcı sayısı.
Yakalanan Balık.
Kullanılan Olta.
Öneri ve Tavsiyeler.
Avın Hikayesi.
Resimler.

isteğe göre 1-2 başlık çıkarılabilir. tüm oltacılara saygılar
metegul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.10, 01:17   #2
kulekreis
Üye

kulekreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hasan Hüseyin Külek
Memleket:İstanbul
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı:
Referans: 1
kulekreis will become famous soon enoughkulekreis will become famous soon enough
Alıntı:
metegul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sitemiz yöneticilerinden ,av raporlarının paylaşımında belli formatlara uyulması konusunda üyelerin bilgilendirilmesi benim kanatimce gerekmektedir. örnek format:
AV RAPOR FORMATI

Tarih .
Saat .
Av Bölgesi.
Avın Yapılma şekli
Ekipman.
Hedef Balık.
Hava .
Derinlik.
Yem.
Katilimcı sayısı.
Yakalanan Balık.
Kullanılan Olta.
Öneri ve Tavsiyeler.
Avın Hikayesi.
Resimler.

isteğe göre 1-2 başlık çıkarılabilir. tüm oltacılara saygılar
Sevgili Metegül Format içinde çalışmak iyi olmasına rağmen bu formata uymak çok zor

Örneğin:Benim av bölgem yok ayrıca balık nerede ise ben oradayım. 2 saatte 5 av yeri değiştirebilirim. Bunu açıklamak mümkün değil

Aynı gün içerisinde av şeklimizi devamlı değiştirebiliriz.

Teknemde anlatamıyacağım kadar derhal kullanılmak üzere ekipman mevcut

Hedefte olan balık yoksa 2 dakikada başka balığa dönerim. Onuda bulamassam bir başkasına dönerim. bunlar dakikalar içinde olur.

Derinliğe gelince 10 kulaç ile takribi 80 kulaç arasında seyir halinde veya tarayarak demirlemeden av yaparım.

Kullanılan olta her an değişebilir.

Ben ağırlıklı olarak denizciyim. Denizde bile av bölgesi söylenmez. Hele tatlı suda hiç söylenmez. Nedenleri form da bulabilirsin.

Senin anlayacağın formatı detaylandırmaktan ziyade bir çok konuyu açıklamadan sade bir hikaye ile olayı çözmek gerektiğine inanıyorum. Zaten av hikayesini dikkatli okuduğunda yukarıda ki yazdıklarının bazılarını hikayenin içinde bulacaksın. Sevgiler ve selamlar
kulekreis isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.10, 07:28   #3
yakamoz026
Üye

yakamoz026 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: AŞKIN
Memleket:ESKİŞEHİR/KUTAHYA/TAVŞANLI
En İyi Avı: 6.5 kg sazan
yakamoz026 will become famous soon enoughyakamoz026 will become famous soon enough
hasan hüseyın amcama katılıyorum ne uyanık bohçacılar var leb, demeden leblebıyı anlıcak..
yakamoz026 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.10, 13:18   #4
commander
Üye

commander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Bülent Erkan ERTİK
Memleket:eskişehir
Kan Grubu: AB Rh (-)
En İyi Avı: 30 kg yayın aras,41 cm sudak Faruk hocamın izni ile,40 cm gökala(680 gr)
Referans: 6
commander will become famous soon enoughcommander will become famous soon enough
av yerini söylemek mi?
commander isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.09.10, 10:55   #5
Tayfun TURNALI

Tayfun TURNALI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tayfun TURNALI
Memleket:SAKARYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: cezalıyım..
Tayfun TURNALI will become famous soon enoughTayfun TURNALI will become famous soon enough
bu formatta rapor yazmak facia olur...o avlak talan edilir...
Tayfun TURNALI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.09.10, 17:34   #6
metegul
Üye

Alıntı:
kulekreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Metegül Format içinde çalışmak iyi olmasına rağmen bu formata uymak çok zor

Örneğin:Benim av bölgem yok ayrıca balık nerede ise ben oradayım. 2 saatte 5 av yeri değiştirebilirim. Bunu açıklamak mümkün değil

Aynı gün içerisinde av şeklimizi devamlı değiştirebiliriz.

Teknemde anlatamıyacağım kadar derhal kullanılmak üzere ekipman mevcut

Hedefte olan balık yoksa 2 dakikada başka balığa dönerim. Onuda bulamassam bir başkasına dönerim. bunlar dakikalar içinde olur.

Derinliğe gelince 10 kulaç ile takribi 80 kulaç arasında seyir halinde veya tarayarak demirlemeden av yaparım.

Kullanılan olta her an değişebilir.

Ben ağırlıklı olarak denizciyim. Denizde bile av bölgesi söylenmez. Hele tatlı suda hiç söylenmez. Nedenleri form da bulabilirsin.

Senin anlayacağın formatı detaylandırmaktan ziyade bir çok konuyu açıklamadan sade bir hikaye ile olayı çözmek gerektiğine inanıyorum. Zaten av hikayesini dikkatli okuduğunda yukarıda ki yazdıklarının bazılarını hikayenin içinde bulacaksın. Sevgiler ve selamlar

konuya ilginiz için teşekkürler. denizde işler sizin dediğiniz gibi; çok fazla değişken var.verdiğim format iç sulara daha uygun olmakla beraber denizdede aynı başlıklar istenirse birşekilde düzenlenebilir.1-2 başlık çıkartılabilir. sizin hedef balığa hangi ekipmanla başa çıktığınızı öğrenmek isteyen ,bilinçlenmek isteyen bir çok amatör olabilir. sonuçta burası bir paylaşım sitesidir. avımızla ilgili tecrübelerimizi vesayir bilgileri paylaşmadıktan sonra nasıl öğretici olabiliriz. o zaman "benim sazanım" diye bir konu açalım altına eline iri sazanlı bir fotoyu koyalım tamam. en azından av gününün bir hikayesi olmalı değil mi? dediğiniz gibi av hikayesinin içinde zaten benim maddeleştirdiğim bilgiler zaten var. av yeride normalde yazılmalı ama şuanki bilinçlilik düzeyi ve kurallaara uymama alışkanlıkları dikkate alınınca çıkartılabilir. saygılar
Alt 25.09.10, 19:55   #7
kulekreis
Üye

kulekreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hasan Hüseyin Külek
Memleket:İstanbul
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı:
Referans: 1
kulekreis will become famous soon enoughkulekreis will become famous soon enough
.
sizin hedef balığa hangi ekipmanla başa çıktığınızı öğrenmek isteyen ,bilinçlenmek isteyen bir çok amatör olabilir. sonuçta burası bir paylaşım sitesidir. avımızla ilgili tecrübelerimizi vesayir bilgileri paylaşmadıktan sonra nasıl öğretici olabiliriz

Sevgili Mete
Bizler burada her bilgiyi paylaşmışızdır. Forumu iyice bir araştırırsanız her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.Şayet özel bir merak olup öğrenilmesi gereken bir bilgi olursa bizler bu bilgiyi
av hikayesini beklemeden direk forma konu açarak sorabiliriz. Bu hususta hiçbir bilgiyi saklamadan balıkçilık yönunden amatör olup bilgi yönünden prof olan tüm tecrübeli kardeşlerim.değişik açılardan değerlendirmeler yaparak en ince noktasına kedar tekrardan soru sorulmasına gerek kalmayacak şekilde bilgilendiriliriz. Bilgilerimizi paylaşmadığımız ve öğretici olmamakla ilgili kanıya nasıl vardığınızı çok merak ettim.Sevgiler ve selamlar
kulekreis isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.09.10, 11:48   #8
metegul
Üye

Alıntı:
kulekreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
.
sizin hedef balığa hangi ekipmanla başa çıktığınızı öğrenmek isteyen ,bilinçlenmek isteyen bir çok amatör olabilir. sonuçta burası bir paylaşım sitesidir. avımızla ilgili tecrübelerimizi vesayir bilgileri paylaşmadıktan sonra nasıl öğretici olabiliriz

Sevgili Mete
Bizler burada her bilgiyi paylaşmışızdır. Forumu iyice bir araştırırsanız her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.Şayet özel bir merak olup öğrenilmesi gereken bir bilgi olursa bizler bu bilgiyi
av hikayesini beklemeden direk forma konu açarak sorabiliriz. Bu hususta hiçbir bilgiyi saklamadan balıkçilık yönunden amatör olup bilgi yönünden prof olan tüm tecrübeli kardeşlerim.değişik açılardan değerlendirmeler yaparak en ince noktasına kedar tekrardan soru sorulmasına gerek kalmayacak şekilde bilgilendiriliriz. Bilgilerimizi paylaşmadığımız ve öğretici olmamakla ilgili kanıya nasıl vardığınızı çok merak ettim.Sevgiler ve selamlar
abicim rapor formatının her başlığına neden cevap veremeyeceğini açıklamışsın. aslında çok farklı şeyler söylemiyoruz. bilgilendirme konusunda siz ya da kısmen bazı arkadaşlar raporlarındaki teknik bilgilendirmelere yervermiş olabilirsiniz. burda sorun yok. bence düzenlenen raporlar okuyanları bilgilendirmeli ve heyecanlandırmalı.
bu konuyu açmama sebep olan bir kaç gün önce açılan "Aynalı trofesi ve israil sazanı katliamı " adlı konudur. açılan konu incelenecek olursa sadece fotoğraf paylaşılmıştır, işin garibi hiç kimse bu avın bir hikayesi yok mu dememiştir. işte bu yüzden uyulabilirlik ölçüsünde bir standartımız olmalı.

Seçenekler
Stil

Sponsorlar