Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Mevzuatlar (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   2/2 Tebliğimizi Yeniden Düzenleyelim. (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=8400)

kulekreis 04.09.10 22:41

2/2 Tebliğimizi Yeniden Düzenleyelim.

Sevgili ve değerli oltacı dostlar. 2/2 tebliğin müddeti 31/08/2012 de bitiyor ve yeni yayınlanacak tebliğ de yapılması gereken değişikliklerle ilgili değerli fikirlerinizi almak ve hepsini dernekler çatısı altında değerlendirip bakanlığa teklif etmek,(kabul görür veya görmez) biz amatör balıkçıların Mukaddes bir görevidir.

İç sularımıza sahip çıkıldığını,Balıkların sahipsiz olmadığını,tırıvırı,serpme,sepetin her zaman kolluk kuvvetleriyle birlikte çok sıkı bir şekilde takip edildiğini,balık boyutlarına uyulduğunu hissettirip,burada bu konularla ilgilenen bir doğa aşıklarının bulunduğunu ispatlamış oluruz.

Tabiki okadarda var olan şikayetlerimizi bildirmeliyiz.

Tebliğde yapılmasını istediğiniz değişiklikleri ,hangi şekle gelmesini istediğinizi ve nedenlerini burada açıkça yazabilirsiniz

Örneğin:Amatör balıkçılık yapacak kişilerin kesin bir şekilde egitimden geçerek amatör balıkçılık belgesinin mutlaka kendi adına düzenlenerek her daim avlakta yanında bulundurmasını istenildiğinde görevlilere ibraz edilmesini tebliğe madde olarak ilavesini
istiyorum.

Bu gibi değişiklik ve ilavelerin dernekler nezdinde aramızda tartışılarak sonuca bağlanması bakanlığa bildirilmek üzere listeye ilavesi düşünülebilir.

Her nekadar Tebliğ sonuna 15 ay varsa da bakanlıkta bu işler 6 ay evvelden başlar.
Burada da tartışmalar ve sonuca giden münazaralarla da 6 ay geçer al sana bir yıl
fazla geciktirmeden bu işe başlamakta fayda vardır.

Ne demiş atalarımız temiz iş altı ayda çıkarmış.

Kendi tebliğimizi kendimiz yapabilmeliyiz. En iyi tebliğ vicdanınızın tebliğidir. Sevgiler ve selamlar

İbrahim YILDIZ 06.09.10 10:52

Kesinlikle katılıyorum. Bence eklenmesi ve düzeltilmesi gereken kısımlar var..

KRAL BALIKÇI 06.09.10 13:20

Abi güzel konu
Neresinden başlasak acaba ...

kulekreis 06.09.10 22:12

[QUOTE=KRAL BALIKÇI;268104]Abi güzel konu
Neresinden başlasak acaba ...[/QUOTE]

Turgaycım en iyi bildiğin yerden başlayabilirsin

427.emin 07.09.10 01:31

Örneğin ğerme ve serpme ağların kafes kasnakların satışının her istiyene deyilde konturollu bir şekilde satışının yapılması yani ahırlardaki ineklerin kulaklarındaki damğalı numaraların olduğu gibi numaraların olması numarasız bu tip malzemenin kullanımının tamammen yasaklanması sadece kendi fikrim.

berkk54 07.09.10 07:41

bende bu konuda hasan arkadaşıma katılıyorum bu teblilğiri yasa deyişiklini hep beraber burda tartışıp tüm arkadaşımızın fikrini alarak neler yapa biliriz bir fikre varıp bakanlığımıza sunalım

KRAL BALIKÇI 07.09.10 08:23

Germe ağı,serpme ve zıpkın bayiler tarfından kontrollü satışı yapılmalı.Bu malzemeyi kullanan kişiler sertifikalı olmalı.
Gerekirse bu ürünler belli kişilerin kontrolünde satışa sunulmalı.

gökhan 15.09.10 17:55

bende küspen ile aynı düzeneğine sahip olan SAZAN YAYININ da yasaklanması böylece bu kafa karıştıran düzenek resmen yasak olur.(ben bunu forumda konuşmuştum kanunen serbest ama artık çevreye verdiği zarardan dolayı iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum)

kulekreis 15.09.10 21:44

Sevgili oltacı dostlar: Hepinizin birçok konuda hem şikayeti hemde düşünceleri var. Bunları
geç kalmadan bir listelemeye geçelim ve değerlendirmelere de başlansın. Lütfen konuyu yukarıda tutalım. Selamlar

Tayfun TURNALI 17.09.10 21:19

küspeli ve yaylı olta amatör ruha aykırı....bence...buda benim fikrim...

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:52.