![]() |
Sizinde Fikrinizi Almaya Değer Sanırım !...
Kardeşlerim Dostlarım yoldaşlarım.....
Ankara ve çevresi kızılırmak civarı vs. gibi yerleden herkes boili ile verim alıyormuş kimisi boili iş değil diyor çünkü balığın ona alışması lazımmış gibi söylenimler var. Şimdiye kadar suni yemle denedim ama şu boiliyi anlamadım sizce solucanmı boilimi suni yem mi ? :D Bide bulunduğumuz bölgeye tahıl (Buğday,civciv yemi vs.) dökmekte fayda var mıdır ? Tavuk ciğeride bir başka sorum onun bir faydası var mıdır ? ne gibi balık ne gibi verim? Siz Bu bölgelerde hangi tür yem ile daha fazla verim alıyosunuz onu çok merak ettim o yüzden bu yazılar ? :confused: |
solucan:her balık gelebilir seçme şansı az
tavuk ciğeri:şiraz(sarı balık),kefal gelir, boili:kullanmadım ama hazır yeme benzer bir düzenek eğer yapımında bölgeye has kokular ve tatlar varsa alışmış demektir zaten. ekmekle bile iş yaptığım oldu,kısmet... |
kızılırmakta ülke sularımızda çıkan nerdeyse her blık çıkar o sebeple sizin avlamayı ümid ettiğiniz balık türü nedir buna göre bi anket yapsanız daha verimli olurdu örneğin sanaza hangi yem tercih edilir vb.
Solucan: Sazan, kadife, nadiren turna ve levrek Hamur: alabalık sazan Bioli ve bioli benzeri yapar yemler boncuklar ve mısırlar: bilimum sazan türleri. Ciger: yayın, şiraz, kefal, bekir. canlı yem ( gümüş ) : turna, kadife sudak yayın sazan Kızıl ırmakta sazan avlamak istiyorsanız bioli ile av yapacağınız bölgeyi bir süre yemlemeniz gereki mısırda da durum aynı şekildedir, önceliakle av yapmak istediğinizbalıkların avlakta devamlı o yemle karşılaşmasını sağlamalı ve o yemin besin değeri olduğunu öğretmelisiniz sonrasında bioli ve mısırla gayet güzel avlar yapabilrisiniz. |
Bence solucan olmalı her balık gelir tavukcigerine kefal yayın sudak gelebilir denemeni dilerim saygılar..
|
ahmet abi sanirim anket gereksız olmuş. en azından anlatılmak isteneni anlatamamiş. en iyisi tabi siz bilirsiniz, anketi kaldırıp soruyu duzeltmek...
gerçi semih ustadımın cevabi, sorunuzun çözumu için yeterli olur sanırsam. bu arada benim için fark etmez , ben balık tutcam derseniz. musa ve bülent abilerimin dedigi gibi solcanı tak oltaya , at suya ya nasıp... saygilar... |
ahmet, bülent ve semih arkadaşımın,da söylediği gibi bölge birinci faktör, ikinci faktörse o bölgedeki balığın ne tür bir yeme alışkın olması. ama şu bir gerçek solucana hiç bir balık hayır demiyor. örneğin beni şaşırtan çanıllı barajı, yaklaşık üç veya dört yıldır ava giderim solucan, mısır, hamur, çok güzel bir karışım olmasına rağmen, hiç sazan alamadım. bilmiyorum ha belki ben barajın farklı bir bölümünde avlanıyor olabilirim. çünkü aynı barajda,da yer olarak fark edebiliyor. onun için mekanı çok iyi bilmek lazım. tşk,
|
Bülent Erkan ERTİK , Semih , Musa Erciyas , Mustafa Bilge , ve Kamil kardeşime çok teşekkürler cevaplarınız için dediklerinizden şunları çıkardım;
Boili kullanacaksam balığa önce alıştırmalı sonra tutma şansı Uzun iş.... Solucanı sanırım her balık sevmiyor kiminizde solucansız avdan dönmezsin diyor ....Ama sizin tercihiniz bundan yana Hepinize sonsuz teşekkürler İnsanlarda solucanı pek sevmez ama takmak icap ediyor :D RASTGELE |
[QUOTE=OLTACI AHMET;241434]Bülent Erkan ERTİK , Semih , Musa Erciyas , Mustafa Bilge , ve Kamil kardeşime çok teşekkürler cevaplarınız için dediklerinizden şunları çıkardım;
Boili kullanacaksam balığa önce alıştırmalı sonra tutma şansı Uzun iş.... Solucanı sanırım her balık sevmiyor kiminizde solucansız avdan dönmezsin diyor ....Ama sizin tercihiniz bundan yana Hepinize sonsuz teşekkürler İnsanlarda solucanı pek sevmez ama takmak icap ediyor :D RASTGELE[/QUOTE] Temelde hangi balık hangi yeme geliyor o önemli ancak tatlı suda yaşayan bütün balıklar solucanı sever ve görürlerse emin ol yerler :) bioli balıkların aklını başından alan bi yemdir ( sazan için ) ancak balığa belirttiğim gibi bunun besin değeri olduğunu öğretmeniz gerekir sanıldığı gibi balıkların hafızası 3 5 sn değildir balıklarda bizim gibi öğrenme yetisine sahiptir bu sebeple devamlı gittiğiniz bir avlağı belirli sürelerle yemleyip alıştırmanız gerekir. Çanıllıda alabileceğin sazanlara şaşırırsın okada iri sazanlar çekbilirsinki direk trofelik balıklar olur, çanıllıda çok fazla ağ atıldığından ve kooperatifde olduğundan dolayı çapak sazan olarak tabir ediln sazanlar bitmiş durumdadır ancak çok yaşlı ve ebatlı sazanlar derinlerde mevcuttur genel itibarıyle ağcılar küçük gözlü ağ kullandıkları için büyük balıklar pek bu ağlara takılmazlar. ancak en önemli husus kamışınızın atarı çok yüksek olmalı ve en az 100 gr kurşun kullanmalısınız. |
İnsanlarda solucanı pek sevmez ama takmak icap ediyor RASTGELE
Yakalama niyetin ne ise zaten öylesinede bi yem takarsın,sallarsın..Sanırım sen taktığın yemin sonucunu aldın...:cool: |
tür e göre değişir
öncelikle selamlar
yaklaşık 22senedir balık avına çıkarım ve kızılırmak benim baş avlağım yaşadığım yer itibariyle.şimdi ankette ki yemlerin neredeyse tamamı kızılırmakta iş yapar ancak bu yemler türe göre değişir bir sasiyle sazan yada boiliyle turna alamazsın onun için anketi düzenlerken türü belirtip de yemi sorsan daha sağlıklı olurdu şimdi gelelim bölge, tür ve yemlere turna: sahte iş yapar yalnız hava şartlarına göre renk belirlemen lazım yada canlı balık kullanarak av yapman lazım sazan: solucan küspe nadiren boili iş yapmaktadır(eğer bölge boiliye alışkınsa iş yapar) tatlı su kefalin: tavuk ciğerini tek geçerim kadife: ağırlıkla solucan kurt nadiren ekmek içi yada hamur bekir(çil sazan)hamsi ve solucan yayın: sülük, iri solucan ,canlı balık sudak : canlı dere balığı yada ufak gümüş ot sazanı(karnı kara): genelde solucanla yakalanır ancak tadı yenmeyecek kadar kötü bunların dışında kızıl ırmakta balık yok gümüş ve diğer av ı yapılmayan türleri saymıyorum. bölge olarakta kızılırmak balık popilasyonu açısından farklılıklar gösterir biryerde turna çoğunluktayken diğer bölgede yok denecek kadar azdır oradada tecrübe ve deneyimler devreye giriyor.burada özellikle bölgeleri belirtmiyorum ki arayan aradığını arayarak bulsun.balık avcılığı deneme yanılmayla öğrenilir. yeni sezonda şimdiden rast gele |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:48. |